Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Švédsko - GOTHIA - den 2.

Dnes máme před sebou dva zápasy: v 10h s téměř domácí Kärra IBK a v 16:40h s Bjärreds IBK.


Švédsko - GOTHIA - den 2.
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 3.1.2013 - 13:14 | Zhlédnuto: 4634x

Dnes jsme si dali budíček na 7.20h, kluci ještě dospávali spánkový deficit z minulých dní a proto se jim moc nechtělo z vyhřátých spacáků. Samozřejmě, ale zvítězila chuť rozdat si to se švédskými borci, nasnídali jsme se a vyrazili do Lisberghallen.

V 10h začal náš první ostrý start na letošním ročníku Gothia s místními Kärra IBK. Vysocí švédští útočníci začali zápas ve vysokém tempu, ostré střety u mantinelu a jedna akce za druhou. Přesto šance byly na obou stranách. Po úvodních 5 minutách náporu se hra vyrovnala a začala být i patrná mírná převaha našeho týmu. Bezgólový stav vydržel až do druhé patnáctiminutovky. Ve druhé polovině měl náš tým již více ze hry a soupeřovi ubývaly síly, hrál od začátku jen na dvě lajny a my střídali všechny tři. V 9 minutě vyběhl podél mantinelu z obrany Malát a nahrávku před branku srazil do branky Massaro, 1:0. Téměř po rozehrání zaútočil soupeř, Kostka zachytil míček a pěkným výhozem vybídl Hajsáka na samostatný únik, bohužel si Radek nechal  míček moc před sebe a ten mu sklouzl do rohu, ale pak tento útok Hajsák, Hanák a Sedlák doslova zamkl soupeře v třetině a byla jen velká škoda, že se jim nepodařilo navýšit naše skóre. Následující střídání Spáčil zavezl míček do útočné poloviny, nahrál Massarovi, ten na Maurence a ten nízkou střelou prostřelil golmana, 2:0. Ke konci zápasu jel na branku Kadlec s Völflem, vyměnili si několikrát míček, Kadlec vystřelil nízkou střelu, golman vyrazil a Völfl dorazil, 3:0.

Po zápase jsme ještě nakoukli do sousední Valhally, navštívili krámek s florbalovým zbožím a jeli na oběd. Před oběd ještě český doktor prohlédl naražené koleno Matějčkovi, které si bolestivě narazil hned v 10 minutě zápasu. Naštěstí potvrdil namoženinu a zatejpoval nohu pod kolenem.

Zápis zápasu

1997 - Skupina číslo 5

1996 - Skupina číslo 2

Po obědě jsme si dali dvouhodinkovou siestu a vyrazili do města na druhý zápas do Katrinelundshallen, kde nás čekal vítěz z druhé dvojce utkání z naší skupiny - Bjärreds IBK. Opět na nás vyrukovali vysocí blonďáci, ale již s respektem díky výsledku z našeho prvního utkání. Tentokrát jsme to byli my, kdo měl více ze začátku a díky naší agresivní hře jsme soupeře přehrávali a dostavali se do šancí, bohužel po osobních chybách se soupeř dostal po 4 minutách hry do našeho pásma a skóroval, v 7 minutě byla situace jako přes kopírák, obrana si nepohlídala hráče a bylo 2:0. V ten moment, jsme stáhli některé hráče, přibylo více šancí, Lindner našel na středu Malečka, 2:1. Bohužel již za minutu soupeř opět odskočil na 3:1 po stejné chybě, nepohlídání si hráče. Vzápětí po buly jsme šli do protiútoku, soupeř fauloval a nařídil nájezd, D.Sedlák proměnil a bylo 3:2. A hned po další buly jsme opět zatlačili soupeře na jeho území, Čapek vystřelil z dálky a Völfl tečoval, 3:3. Ke konci poloviny jsme ale faulovali my a začalo oslabení, které se přelilo do druhé poloviny, soupeř je využil dokonale a opět vedl, 4:3. Kluci, ale hru nevzdávali, naopak jsme cítili, že jsme lepší, ale svýma chybama se dostáváme do této situace. Ve druhé minutě se po křídle uvolnil Špaček, nahrál Malečkovi a bylo opět srovnáno 4:4. Minutu na to jsme měli dokonce výhodu přesilovky, ale nevedla se nám, ke konci nám soupeř vypíchl míček a tentokrát již naposledy se ujal vedení 5:4. Hned po vhazování zavezl Sedlák míček za branku soupeře, přihrál před branku a Hajsák neminul, 5:5. V 9. minutě jsem dostali ještě jednou výhodu nájezdu, Sedlák si brankáře sice položil, ale bohužel ruku již golmanovi nepřehodil. Na začátku poslední minuty Maurenc nahrál Kadlecovi a ten konečně poslal náš tým do vedení, 6:5. V závěru hry soupeř odvolal brankáře, kluci výborně bránili, Sedlák vypíchl míček, přistrčil Völflovi a ten pojistil na 7:5. Krásné drama se šťastným koncem :-)

Zápis zápasu