Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

STRŽI potvrdili svou sílu a ujali se vedení

V nedělním dopoledne hostil náš klub na domácí palubovce další své dva soupeře, FBC Štíry Č.Budějovice a FBC Sokol Písek. Na tomto turnaji se také potkali strži Kaplice a Štírů z dosud 1. a 3. místa tabulky, takže zápasy slibovali mnoho zajímavého...


STRŽI potvrdili svou sílu a ujali se vedení
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 13.1.2013 - 21:58 | Zhlédnuto: 4010x

FBC JIP Český Krumlov - FBC Štíři Č.Budějovice 10:2 (4:1,1:0,5:1)

Souboj prvního týmu s druhým v průběžné tabulce krajské ligy starších žáků naznačoval velký boj a silný zážitek, což zápas bezesporu splnil. Týmy se velmi dobře znají ze vzájemných přátelských utkání a možná proto se do sebe zakously hned od počátečního hvizdu. Věděli jsme, že je potřeba pohlídat nejlepšího střelce kraje, budějovického D.Cahu, a hrát svou dravou a aktivní hru. To se nám bezesporu dařilo, na první třetinu dostal na starost tohoto hráče Malát, který splnil svůj úkol na jedničku a obávaného střelce doslova vymazal. Již od začátku byla patrná převaha našeho týmu, ale budějovické protiútoky byly také velmi nebezpečné. Na první gól se čekalo až do poloviny první třetiny, kdy po krátkém kolotoči v útočném pásmu našel Malát v obraně Maurence, který pověsil svou střelu pod horní tyčku, 1:0. Již za minutu jsme se radovali podruhé, po akci jak přes kopírák akorát s jiným střelcem, Chocholem, 2:0. Soupeř odpověděl vzápětí, když po krátké tahanici uprostřed hřiště, vystřelil a skákavý míček zapadl za záda Vajsochra. Naše chuť a síla byla ale úchvatná, již za další minutu zvyšoval na 3:1 Massaro krásnou střelou zápěstím do horního růžku, když ho našel pas od Maurence. Ještě v této třetině, pak upravila výsledek naše nejproduktivnější dvojce Massaro Matějček na 4:1. Druhou třetinu jsme přestali hrát osobku na D.Cahu a hra se různě přelévala až do 9 minuty, kdy Maurenc nahrál na křídlo Matějíčkovi a ten zvýšil na 5:1, konec 2.třetiny. Ve třetím dějství jsme rozjeli náš brankostroj. Ve 3.minutě Malát nahrál opět na levou stranu Matějčkovi a ten zkompletoval hattrick, 6:1. Téměř vzápětí se trochu zapoměla naše obrana a D.Caha ukázal svou zručnost a blafákem snížil na 6:2. To bylo ale tak vše od Štírů, co tento den ukázali a pak se ponořili do velikého smutku, neboť naši hoši každou druhou minutu navyšovali skóre. 7.minuta opět Massaro s Matějíčkem 7:2, 9.minuta Bašta V.na Maurence a ten dával na 8:2. 11.minuta opět Massaro na Hanáka a ten na 9:2, touto dobou byla přeplněná tribuna úplně v transu a celá hala hrozila výbuchem, neboď se řvalo "desítku, desítku". 30vteřin před koncem si vzal sólo Maurenc, projel celým hřištěm a pověsil opět do růžku desátý gól zdrcenému družstvu Štírů.

Byl to nádherný zápas plný emocí, ale hlavně obrovské síly a přehledu našich barev. Na klukách byla vidět čerstvá veliká zkušenost z turnaje ze Švédska, kterou zúročili s tím správným soupeřem.

G: Massaro, Maurenc 3x, Hanák, Matějček 4x, Chochol                                                 A: Matějček, Bašta, Massaro 3x, Malát 3x, Maurenc, Bašta V.


FBC JIP Český Krumlov - FBC Sokol Písek 9:4 (4:1,3:1,2:2)

Zápas dost odlišný od prvního. Kluci odehráli svoje, ale již více drželi míček, bylo zbytečně mnoho soubojů a ta tam byla lehkost, s kterou smetli obávané Štíry. Sice již v první třetině rozhodli a ukázali, kdo je na hřišti pánem, ale kdyby ubylo tahání a přibylo více kombinace, výsledek by byl jistě přes dvoucifernou hranici.

Tento turnaj vytvořili rodiče úchvatnou kulisu a fandili přímo monstrózně. Kluci si to obrovsky užili a nakonec byla děkovačka..

G: Bašta A. 3x, Maurenc 2x, Malát 2x, Chochol, Mráz                                                    A : Matějček 3x, Chochol, Massaro, Maurenc, Homolka

Sestava:                                                                                                                    G: Vajsochr, Němec                                                                                                     O: Maurenc, Chochol, Hanák, Homolka M,                                                                    U: Massaro, Matějček, Bašta A, Malát, Kouba, Bašta V., Turnhofer, Mráz, Wunsch

Výsledky a průběžná tabulka