Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Starší žáci: Report 4. kola krajské ligy z Netolic

Dne 6.11.2022 proběhlo další kolo krajské soutěže ve florbalu kategorie Starších žáků. Rytíři cestovali do Netolic. V místní sportovní hale byli vyzváni na souboj s modrými Štíry, domácími Hafany z Netolic a Florbalovou Akademií Č.BU. Jednalo se o turnaj v uhájeném, tedy 3.koši, který se v tuto chvíli zdá jako ideální na konfrontaci s rotujícími soupeři z dolního a horního koše.


Starší žáci: Report 4. kola krajské ligy z Netolic
Autor: Petr Studihrad | Datum: 7.11.2022 - 09:39 | Zhlédnuto: 2568x

První zápas proti modrým Štírům byl v první polovině velmi vyrovnaný a stav 1:1 defacto odpovídal i hře. Bohužel nedisciplinovaností na začátku další části jsme dostali 2 rychlé góly, a následná eskapáda byla již v režii lepšího týmu. Kvalitní soupeř a jsme rádi za toto utkání.

Druhý zápas proti FA CB byl velmi vyrovnaný, na konci byla mírná převaha našich borců, dokonce tomu nasvědčoval i stav 4:2 pro Rytíře. Ovšem dokud nezazní koncová siréna, není konec a hrát se musí do poslední sekundy. Tato nedisciplinovanost byla důvodem naší konečné remízy 4:4. Ještě 100 sekund před koncem byl stav 4:2. Standartní situace u nás na levé straně od brány, špatně postavená zeď a bohužel krásně vyslaná střela od hostujícího hráče znamenala snížení stavu na 4:3. Hra dále pokračuje přetahováním o území a útočením. Zbývá 20 sekund do konce zápasu. Rytíři mají v pásmu soupeře rozehru, stačí udržet míček na polovině soupeře, cokoli, co by dotlačilo zápas do vítězného konce. Avšak, rozehrávající hráč se špatně rozhodl a tzv „namazal“ jednomu z nejlepších hráčů soupeře a ten samozřejmě svojí šanci proměnil. Chyby se stávají, a doufáme, že si je hráči uvědomují a mají sloužit k tomu, aby se příště nestávaly. Uvidíme v dalších zápasech.

Poslední zápas s domácími Hafany byl dle očekávání a předpovědí jasně nejvyhecovanější. Jestli je nutné, aby byly zápasy v úrovni 13-14 letých hráčů takto vyhecované, nechám na tom, kdo čte tento příspěvek. Kdo byl na místě posoudí sám, a reakce z naší střídačky byly jasným signálem, že takto, to my dělat nechceme. Za mě je toto špatné a není dobré pro rozvoj a výchovu jednotlivců a týmu. Zápas jsme dotáhli do vítězného konce 5:2, ale florbal nebyl na prvním místě.

Dle tabulkové matematiky jsme uhájili 2.místo ve 3.koši. Těšíme se na další florbalové klání.