Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Sezimovo Ústí

Článek z www.florbal-sobeslav.net o našem společném zápase


Autor: Daniel Sedlák | Datum: 20.11.2006 - 16:42 | Zhlédnuto: 4556x
TJ Spartak - FBC Český Krumlov 9:7 (1:3, 1:2, 7:2)
 
   V chladném prostředí haly se první zápas neubíral žádným ohromujícím tempem. Obě družstva začínala na nízkých provozních otáčkách. Pro úvodní vteřiny a minuty byla charakteristická nepřesná hra plná nedokončených ofenzivních výpadů. S postupem času začala kombinace obou mužstev vytlačovat nepřesnosti a začalo přibývat brankových příležitostí. Prvním kdo měnil skóre byl Jarda Varga v 11. minutě, který využil svou tvrdou střelou přesilovou hru. Naše radost však měla jepičí život. Po jednatřiceti vteřinách srovnal přesnou střelou k tyči krumlovský Šesták. Efektivně hrající soupeř trestal do první sirény ještě dvakrát. Ve 14. minutě si vydobyl náskok důrazem před soběslavskou brankou, aby v poslední minutě mohl střelou přes obránce svůj náskok ještě “vylepšit“.
Předcházející okamžiky měly rozporuplný vliv na naše mužstvo.
   Od počátku druhé části hráči Spartaku zařadili vyšší rychlostní stupeň a vydali se za vyrovnáním. Přesto se nenašel nikdo, kdo by využil brankových příležitostí, které přinesl velký tlak na branku hostí. Sedm statečných z Krumlova dál vyčkávalo s úmyslem trestat rychlými brejky. Jejich střelecká produktivita byla opravdu nebezpečná. V čase 21:13 byli o další krok kupředu, když jejich souhra skončila v naší brance. Oddechový čas pro domácí tým se stal jedinou možností jak dostat do hry impuls. Od této chvíli se mezi tyče postavil Zdeněk Kubík, střídající Lukáše Manna. Na startu 25. minuty se dorážkou střely prosadil Martin Hák. I pro tento kousek neměl soupeř pochopení. Rychlým přechodem do útoku a následnou dorážkou nevydařené střely přidal pátý gól Konrád.
   Poslední patnáctiminutový úsek jsme začali se čtyřmi hráči v poli. Do vypršení trestu zbývala více jak minuta, ovšem soupeř jej předčasně ukončil. První využitá přesilovka protivníka a skóre 2:6! S cílem všechno nebo nic se reprezentanti Spartaku vrhli do útoku, což neslo ovoce. Souhra bratří Háků (Martin nahrával, Jirka vsítil) znamenala třetí gól domácích. Takový moment dodal motoru potřebnou šťávu a soběslavský brankostroj se pěkně rozjel. Možnost přesilovky 5 proti 3 se Spartak nezřekl a Michal Zíka po kombinaci s Martinem Hákem snížil na 4:6. Zbylý čas klasické přesilovky zhodnotila dvojce Tomáš Doležal, Jirka Hák. To vše v 39. minutě. O tři šedesáti vteřinové úseky později měl soupeř výhodu standardní situace, se kterou si poradil náramně. Bohužel pro nás 5:7. Vítr do plachet vrátil žluté posádce Honza Pumpr, který umístil balónek mezi tři červené tyče po přihrávce Martina Bělohlava zpoza branky. Výsledkem byl obrovský ofenzivní nápor na branku soupeře. Vyrovnat se podařilo v 41. minutě, kdy zblokovanou střelu Jirky Háka dorazil Michal Zíka. Vítězný gól si vzala na paškál znovu dvojce Honza Pumpr, Martin Bělohlav a to velmi obdobným způsobem jako při šesté brance. Poslední chvilky zápasu bránili domácí muži ve čtyřech, přesto přidali ještě jeden gól. Brankový účet uzavřel hráč, jenž celé utkání střelecky otevřel. Jarda Varga devatenáct sekund před zvukovým znamením značící konec utkání využil nabídnuté možnosti ke střele. O výsledku zápasu rozhodla převážně třetí třetina a odhodlání bojovat až do konce.