Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Report 4. kola Jihočeské ligy mladších žáků

Druhá Adventní neděle byla svědkem 4.kola turnaje 2.koše mladších žáků, které se konalo na velmi známém místě – SKP ČBu. Rytíři poprvé od sezóny spadli do druhého koše, společně s Milevskem a jejich soupeři se stali domácí FA CB a další budějovický klub Sk Meťák.


Report 4. kola Jihočeské ligy mladších žáků
Autor: Petr Studihrad | Datum: 6.12.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 2507x

Celkový počet hráčů byl 9+brankářka. Velmi tristní stav, ale to je realita, s kterou se potýkáme již delší čas. O to víc se borci musí snažit a dávat maximální úsilí hlavně do tréninkové fáze a přípravy a následné turnaje se soupeři se tzv „užívat“.

První vyzivatel Došwich Milevsko, velmi známý soupeř z prvního koše. Výsledek 5:0 pro Rytíře, ale obraz hry byl naprosto jiný. Soupeř v druhé polovině zápasu zařadil vyšší rychlost, a dostával se hráčům Krumlova dost pod kůži. Pár střel trefilo tyčku, pár střel zachytila výborná brankářka. Vítězství zasloužené, ale stálo nás hodně sil. Trošku ostřejší fyzická hra soupeře byla velmi rychle opětována stejnou měrou a po závěrečném klasonu se mohly týmy rozejít do šaten.

Druhý vyzivatel – FA CB. Nevyzpytatelný soupeř několik zápasů z minulých sezon. Utkání bylo velmi vyrovnané, chvílemi se herní převaha přesouvala během několika sekund ze strany na stranu v závislosti na nasazených hráčích. První gól Rytiři inkasovali po chybě ve vlastním pásmu po rozehrání míčku. Situaci rozehry jsme paradoxně rozebírali mezi zápasy v šatně. Snad tato chyba utkví v hlavách hráčů a nebudou jí opakovat. Finální výsledek 1:3 pro FA CB.

Poslední třetí výzva – SK Meťák. Utkání následovalo ihned po druhém zápase a soupeř byl do tohoto zápasu uvažován jako jednička miniturnaje-zatím neporažen. Naše plány se ubíraly k tomu, utkání odehrát se ctí, bojovat, ale nikoho nenapadlo, že toto bude to nejlepší utkání, které Mlži od počátku sezóny předvedli. Jeden z postřehů utkání, bylo naprosto perfektně provedená hra v oslabení. Charakteristický „čtverec“ nedovolil soupeři vůbec žádný vstup před branku, až na pár střel byl soupeř defacto bezradný. Toto považujeme za velmi důležité při rozvoji hráčů, jejich herního myšlení a dodržování pokynů. Rytíři dokázali velmi rychle odskočit na rozdíl 3 gólů a snažili se o herní převahu, která se jim dařila. Z pohledu florbalu, byl toto velmi hezký souboj, který potěšil oko všech přítomných diváků, hráčů i rodičů. Zasloužená výhra znamená, že Rytíři postupují zpět do prvního -elitního koše a chtějí dál pracovat a zlepšovat se.

 

Zapsal: Petr Studihrad, asistent trenéra Mlži