Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přípravka si před domácím publikem zasloužila respekt

Přesně před týdnem, 9.1.2022, hostila naše sportovní hala první letošní turnaj přípravek, který jsme hrdě pořádali. Naši nejmenší nastoupili do klání v 10 hráčích, a o tom, že se budou chtít před domácím publikem a soupeři vytáhnout nebylo žádných pochyb. Čekaly nás 2x tři zápasy, a to se lvy a tygry z Meťáku a s nováčkem Kaplicí.


Přípravka si před domácím publikem zasloužila respekt
Autor: Pavel Houska | Datum: 16.1.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 3081x

Před prvním zápasem z hráčů sálá nadšení a nedočkavost... A už je to tu - brankář, Fíďa Mareček, který má zkušenosti i z hokeje, jde do brány. Hráči s trenérem kolem něj a divoký pokřik před prvním zápasem značí, že se co nevidět vrhneme do boje!

Rozhodčí píská a my na nic nečekáme, během několika minut je v soupeřově bráně několik gólů, a přestože soupeř se nechtěl vzdát, zvítězili jsme!

A za pár minut byl před námi druhý zápas s Meťákem, tentokrát nás čekali Lvi. Strategie stále stejná, jedna lajna odpočívá, zbylé dvě jdou do boje. A boj to byl těžký, neboť soupeř na každou naší akci obratem reagoval a síly byly na obou stranách vyrovnané. Když už to vypadalo, že o jeden gól zvítězíme, spletli jsme si bránu a dali gól! - že do vlastní brány bylo nečekané pro všechny, ale nezlobíme se, i mistr tesař se někdy utne. Navíc, rozhodčí gól neviděl, a tak jsme po zbývajících několik minut nad soupeřem vedli. Ale protože hrajeme fair play, po zápase se náš trenér s trenéry z Meťáku a rozhodčím sešli u stolku zapisovatelů a vlastní gól zpětně uznali, a tak jsme druhý zápas remizovali – ale není nám to líto, protože jsme všem ukázali, že hrát fair je mnohem důležitější než papírově zvítězit :-)

Třetí zápas a před námi modrobílá Kaplice – sousedé, kteří s námi mají mnoho společného, a kteří s námi spolupracují. Vždyť i naši muži hrají za Kaplický tým divizi. A možná právě proto jsme si řekli, že je musíme, tak nějak z principu a s úsměvem, porazit. V naší brance proběhlo střídání, Fíďa šel do třetí lajny místo Martina Turka, který zbytek turnaje odchytal. Také strategie se změnila – trenér nechával zahrát všechny tři lajny, i když ta, co mela odpočívat, byla na hřiště puštěna jen na chvíli, o to s větším nasazením hrála. Zápas s Kaplicí, která občas usnula, a tím nám dala šanci, pro nás skončil vítězně, což nám dalo opět sílu a druhé kolo s tygříky jsme také ovládli na plné čáře.

Lvi, kteří se na nás během pauzy připravili, naopak využili toho, že jsme najednou přestali hrát, přestali běhat a jen tak se procházeli na hřišti, marně hledali soupeřovu branku a i sami sebe. Všechna čest Lvům, zcela právem nás porazili.

Před posledním zápasem si trenér s hráči sedl v kabině a promluvil jim do duše, některé vzbudil ze spánku..., a nutno podotknout, že to přineslo své ovoce. Přípravkáři na hřišti ožili, začali střílet, nahrávat a běhat stejně jako v předchozích zápasech. Ovšem Kaplice ožila také a chtěla nám ukázat, že o nich nemáme předčasně pochybovat. Gól na jedné straně, gól na druhé,...., a najednou kaplice vedla. Trenér zareagoval a ze tří lajn složil jednu "super", kterou poslal na hřiště s jediným cílem - vyrovnat, a pokud možno otočit skóre v nás prospěch. A opravdu, pár sekund po vběhnutí na plochu bylo skóre srovnané, avšak soupeř nám znovu ukázal, že se jen tak nevzdá a poslal nám kolem našeho gólmana krásnou ránu přímo do sítě. Tak, a co teď..., není důležité vyhrát, ano, my víme..., ale my jsme chtěli zvítězit, a tak jsme zabrali a ve vypjatém zápase jsme nakonec po zásluze bodovali my.

Děkujeme všem za fair play a odhodlaně, svižné zápasy. Bylo to příjemné setkání a již nyní se těšíme na další!

A naše přípravka? Odcházela nadšená s malou sladkou odměnou a úsměvem na tváři. A tak to má být!

..., a večer nás čekal slavnostní nástup s týmem Black Angels v Českých Budějovicích, a to je samo o sobě nepopsatelnou odměnou :-)

 

Sestava:

1, Šesták, Housková, Marková

2, Chadim J., Čáslava, Půlpán

3, Chadim M., Turek (Mareček) , Kudláček

G: Turek - Mareček

 

FOTOGRAFIE NA FLICKRU ZDE: https://www.flickr.com/photos/fbcrytiri/sets/72177720296133210/