Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Odstartováno!!...a hned na úvod, první body z 1.ligy!!

Naše barvy hned na začátku sezony oslabila marodka, a tak pouze s jedenácti hráči do pole odjížděli s pocity, jestli to bude stačit. V deset hodin ve SH v dalekém Žďáru nad Sázavou začalo premiérové vystoupení našich dorostenců v 1.lize dorostu, jihočeským derby mezi Krumlovem a Štíry Č.Budějovice.


Autor: Václav Čáslava | Datum: 17.9.2012 - 14:01 | Zhlédnuto: 3898x

FBC JIP Český Krumlov - FBC Štíři Č. Budějovice 6:3 (3:0,1:1,2:2)

V deset hodin začalo jihočeské derby mezi domácím Krumlovem a hostujícími Štíry. Krumlov vlétl do zápasu jako hurikán a již po 20 vteřinách vedl zásluhou J. Malečka 1:0. Štíři byli evidentně zaskočeni. O tři minuty později zvyšoval J. Maleček na 2:0, po pěkné kombinaci s R.Hajsákem a D.Sedlákem, a do první přestávky ještě stihl v přesilové hře uzavřít hattrick. V závěru třetiny měli hosté šanci snížit, Krumlovu totiž utekl hostující hráč a  D. Malý zatáhl za záchranou brzdu a míček mu vysekl z čepele. Rozhodčí tak nařídil trestné střílení. Domácí brankář T. Kostka si však na exekutora počkal a sebral mu míček z hole. Následující oslabení Krumlov ubránil a do kabiny se tak šlo za stavu 3:0. Hostující tým o přestávce spřádal plány jak srovnat skóre, ale proti byl opět J. Maleček, který hned po vhazování rozvlnil síťku po čtvrté. Čtvrtý gól jako by Štíry zlomil, v následné přesilovce působili trochu bezradným dojmem a když už se dostali přes krumlovské obránce stál jim v cestě T.Kostka, který přdváděl jeden parádní zákrok za druhým. V polovině zápasu se hosté přeci jen dočkali, domácí poprvé zaváhali při rozebírání hráčů a štíři toho okamžitě využili, na tvrdou střelu z první již domácí brankář nedokázal reagovat. Do přestávky již branka nepadla, ale hrál se rychlý, tvrdý a pohledný florbal. Do poslední části vstoupili lépe hosté, jenž využili přesilovou hru a snížili na 4:2. Branka jim vlila novou krev do žil a přidali na obrátkách, odměnou jim bylo snížení na rozdíl jedné branky. Následující přesilovou hru však nedokázali využít a tak přišel trest, do černého přesně zamířil D. Haitmann. Štíři se nevzdávali a snažili se s výsledkem něco udělat, ale krumlovská obrana v čele s výborně chytajícím T. Kostkou pracovala bezchybně. Domácí nyní jen bránili svůj náskok. Vyhazovali míčky na soupeřovu polovinu a spoléhali na rychlé nohy svých útočníků. Při jednom z úniků šel D. Haitmann sám na brankáře, ale svou střeleckou příležitost prováhal a vracející se obránce ho sroloval i s vlastním brankářem k zemi. Veškeré naděje hostů na srovnání skóre zhatil J. Homolka zhruba v polovině 3.třetiny, když zkrotil skákající míček a uklidil ho do soupeřovi klece. Závěr zápasu i díky přesilovce domácích se již dohrával v poklidném tempu. Krumlovští si tak připsali první 3 body v nejvyšší soutěži.  

Branky: J. Maleček 4x, D. Haitmann, J. Homolka, Asistence: D.Sedlák 2x, R.Hajsák

Přesilové hry: 3:4 využití 1:1

Sestava: G: T. Kostka O: J.Maurenc, D. Malý, J. Lindner Ú: D. Haitmann, J. Maleček, R. Hajsák, J. Homolka, D. Sedlák, M. Matějček, T. Prokeš, P. Spáčil    

 

Snipers Třebíč – FBC JIP Český Krumlov 7:3 (2:1,2:1,3:1)

Druhým soupeřem Krumlova byli favorizovaní hráči Třebíče. Krumlov navíc pro zranění D. Haitmana z prvního zápasu nastoupil pouze se dvěma útoky. Třebíčtí od začátku diktovali tempo hry, ale do vedení šli krumlovští. A to když domácí brankář pustil za svá záda střelu bekhendem T. Prokeše. Hosté dobře bránili, především přes  J. Maurence se nemohli domácí prosadit, obrana byla podpořena opět skvěle chytajícím T. Kostkou a tak stav 1:0 vydržel až do desáté minuty. Domácí přesto do přestávky dokázali skóre obrátit ve svůj prospěch. Do druhé třetiny se zapojil s obvázaným zápěstím i D. Haitmann a Krumlov se ještě jednou nadechnul, P. Spáčil vymetl pavučiny v brance domácích 2:2. Domácí však byli lepším týmem. A další dvojicí zásahů odskočili na rozdíl dvou branek. Ke konci třetiny bylo na krumlovských znát, že jim chybí třetí lajna a místy fyzicky nestíhaly. Poslední třetina již byla plně v režii Snipers, přesto Krumlov místy zazlobil a to hlavně když byla na hřišti trojice Maleček, Sedlák, Hajsák. Na pátý gól domácích ještě po kombinaci s D. Sedlákem reagoval J. Maleček, ale bylo ze strany hostů vše. Další dva míčky v síti brankáře T. Kostky dali konečnou podobu výsledku 7:3.

Branky: J. Maleček, T. Prokeš, P. Spáčil, Asistence: D.Sedlák, J.Maurenc

Sestava: G: T. Kostka O: J.Maurenc, D. Malý, J. Lindner Ú: D. Haitmann, J. Maleček, R. Hajsák, J. Homolka, D. Sedlák, M. Matějček, T. Prokeš, P. Spáčil    

 

Tabulka

 

Napsali o nás