Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Muži zakončili sezonu vítězstvím

V sobotu 21.3.2015 v Kaplici proběhl pro náš tým poslední turnajový den. První zápas s týmem Kaplice a druhý zápas s týmem silného Pacova bojujícího o první místo v naší tabulce.


Muži zakončili sezonu vítězstvím
Autor: Petr Vágner, Daniel Sedlák | Datum: 21.3.2015 - 21:01 | Zhlédnuto: 3867x

FBC ČK/Velešín – FBC Spartak Kaplice 4:5 (2:2, 2:0, 0:3)

Naši hráči vlétli do zápasu a již po 15 sekundách jsme otevřeli skóre, na konci druhé minuty pěknou střelou do víka zvýšil Malý na 2:0. Hned záhy jsme však nechali před Ondřichem úplně volného hrotového útočníka, který zakončil po přesném výhozu kaplického gólmana. Náš okresní rival dokázal ve druhé části srovnat na 2:2, ale díky dvěma Vraspírovo brankám jsme odskočili na 4:2. V posledních třetinách většinou podáváme horší výkony a tento zápas bohužel nebyl výjimkou, soupeř díky našemu malému důrazu dokázal skóre otočit na konečných 4:5.

Branky: Písek, Malý, Vraspír 2

 

FBC ČK/Velešín – Pacovští Honzíci 7:6 (4:2, 1:2, 2:2)

V posledním utkání sezony jsme nutně potřebovali vyhrát, abychom si pojistili setrvání v Regionální lize. Čekal nás ovšem přetěžký soupeř, druhý tým v tabulce z Pacova, v jehož kádru byli hned tři hráči z první pětice kanadského bodování soutěže.

Do vedení nás po přihrávce Hrma poslal Homolka, avšak Pacovští dvěma rychlými brankami skóre zvrátili. Následně kapitán Sedlák vyrovnal, o dvě minuty později přihrávka Vraspíra minula původního adresáta Hrma i hole soupeřových obránců a dojela až k Malému, který příklepem poslal míček za brankáře  - 3:2. Za minutu jsme dokázali vstřelit další gól a kdyby Vágner měl přesnější mušku, odskočili bychom už tak nervóznímu soupeři o tři branky. V druhé části Pacovští více presovali a výsledkem byly dva góly za zády dobře chytajícího Kudláčka. Na počátku třetí třetiny se Honzíci poprvé v utkání dostali do vedení a to se jim podařilo držet až do 42. minuty, kdy po pěkné akci skóroval Hrmo a tentýž hráč rozvlnil za minutu síťku podruhé. Naše střídačka byla snad poprvé za sezonu nabitá emocemi, hráči byli na nohou a očima tlačili časomíru ke konci. Když na ní zasvítil čas 15:00, závěrečný klakson zanikl ve vítězném pokřiku našich chlapců. Výsledky nedělních zápasů nám hrají do karet a soutěž by měla být zachráněna i pro další sezonu!

Branky: Sedlák 2, Hrmo 2, Písek, Homolka, Malý

Sestava:

Golmani: M.Ondřich, J.Kudláček

Hráči: M.Šesták, P.Doležal, J.Šandera, D.Sedlák, L.Homolka, J.Čížek, V.Písek, R.Vraspír, M.Hrmo, D.Malý, P.Vágner, R.Mačejný

 

PS od D.S. :-)

Od druhé poloviny sezony se souhra obou sloučených družstev Krumlova a Velešína začala více projevovat, kluci si také ve větší míře začali uvědomovat i obranou fázi a dodržování zvolené taktiky. Což vyústilo v zajímavou bilanci s prvními třemi týmy tabulky: s Pelhřimovem remíza 4:4 (bohužel soupeř vyrovnal až v posledních minutách hry), výhra 5:3 se Žďárem a výhra 7:6 s Pacovem. Podle mne zrovna v zápase s Pacovem jsme odvedli jeden z nejlepších výkonů a ukázali obrovskoou chuť vyhrát. Pokud budeme s těmito výkony pokračovat i následující sezoně, musíme se zákonitě umístit v horní části tabulky.

Výsledky, tabulka