Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mladší žáci podruhé druzí

V sobotu 11.2. 2012 hostili Krumlovští ml. žáci další turnaj Jihočeské ligy mladších žáků. Na turnaj bohužel nedorazil tým FBC Spartak Kaplice a tak se turnaje účastnila pouze trojice mužstev.


Mladší žáci podruhé druzí
Autor: Václav Čáslava | Datum: 14.2.2012 - 07:50 | Zhlédnuto: 4158x

FBC DDM Český Krumlov : T. J. Sokol Písek 2:0 (0:0|1:0|1:1)

K prvnímu zápasu tak domácí nastoupili proti týmu z Písku, který dorazil pouze s 5 hráči a brankářem. Od začátku se ujali iniciativy domácí. Zatlačili tým Písku na jeho polovinu, ale chyběla střelba. Ke konci třetiny orazítkoval obě tyče Jakub Maurenc, ale více již Krumlov v prvním dějství nestihl.

Do druhé třetiny vkročili domácí brankou J. Maurence, který z půlky hřiště prostřelil hostujícího brankáře. Ale kdo čekal spršku střel a gólů, byl nemile překvapen. Písek naopak vyrovnal hru a dostával se do šancí. Domácí několikrát podržel svými zákroky J. Vališ.

Do poslední třetiny se tak šlo za zrádného stavu 1:0 pro domácí. Písek cítil šanci a tlačil se víc a víc před branku J. Vališe. Krumlovu přinesl uklidnění až nováček týmu Samuel Mazzola, jenž upravil skóre na konečných 2:0.

 

FBC DDM Český Krumlov : FBC Štíři České Budějovice 4:8 (1:3|1:3|2:2)

Do druhého zápasu vkročili hráči domácích bravurně, zatlačili štíry u jejich branky a hned po půl minutě zápasu otvíral skóre Šimon Sedlák. Tlak Krumlova pokračoval, jenže chyběla střelba, v polovině třetiny se osmělili i hosté a takřka z prvního útoku vyrovnali na 1:1. A z následné akce otočili vývoj zápasu. Na hokejky domácích se vkradla nervozita a po další hrubé chybě domácích vedli Štíři již 3:1. Do další třetiny vstoupili domácí pouze se dvěma útoky. Gól Šimona Sedláka snížil na rozdíl jediné branky. Jenže domácí vytvořili další dvě hrubé chyby a hosté trestali. Ke konci třetiny všem utekl domácí Samuel Mazzola, ale svůj nájezd neproměnil. A tak byl stav po druhé třetině 2:6. Krumlovu opět vyšel vstup do třetiny a J. Maurenc snížil na 3:6. Jenže hned po vhazování domácí opět inkasují. Bylo vidět, že domácí chtějí s výsledkem něco udělat, ale nedařilo se. Šimon Sedlák orazítkoval během jediného střídání obě tyče branky hostí. Dělovky Jakuba Maurence pro změnu skončily na plastové konstrukci,  jenž snižuje o 15 cm branku. A gestem zmaru bylo zlomení jeho hole.

Poslední naději vykřesal Pavel Turnhöfer, jehož nahození zapadlo přesně k levé tyčce soupeřovi branky. Jenže minutu před koncem upravil hostující hráč na konečných 4:8 a bylo rozhodnuto.

 

FBC DDM Český Krumlov : T. J. Sokol Písek        8:2 (1:0|:0|1:1) 

Z kabiny se v mezizápasové pauze rozléhal zvýšený hlas trenéra, který vystřídalo mohutné povzbuzování samotných hráčů. Do předposledního zápasu tak domácí vstoupili jako vyměnění a odhodlaní odčinit svůj neúspěch z předchozího utkání. Domácí vytvořili neskutečný tlak a písecké vůbec nepouštěli na svou polovinu hřiště. Jenže při střelbě chybělo o trošičku štěstí, neboť tyčky písecké branky zvonily jako zvony svatovítského kostela. Síť tak rozvlnil až Jakub Maurenc střelou z půlky hřiště. Výsledek třetiny 1:0 tak vůbec neodpovídal ději na hřišti. Ve druhé třetině Krumlov pokračoval v tlaku a Písek se dostával do šancí jen zřídka. Do samostatného úniku se dostala dvojice hráčů Š. Sedlák a S. Mazzola, první jmenovaný vzal zakončení na sebe, ale trefil pouze brankáře hostí.

Tatáž akce nastala o necelou půlminutku později a Šimon udělal opět to samé. Míček pak doklepl do sítě, přesto si za akci vysloužil nevlídné slovo trenéra a do konce třetiny seděl pouze na střídačce. Do přestávky pak ještě zamířili do černého Pavel Turnhöfer a Samuel Mazzola. Po druhé třetině tak byl stav 4:0.

V závěrečné třetině přidal další gól Š. Sedlák a střelecky se dařilo i S. Mazzolovi, jenž se dostal do dvou úniků a postupně vyhnal pavouky z obou rohů písecké branky. Tím také hned na prvním turnaji zkompletoval hattrick. V závěru se z gólu radoval také třetí útok, který dostával v tomto zápase více prostoru. Po nahrávce R. Sikuty se z prvního gólu v dresu Krumlova radoval Filippo Massaro. Písečtí v závěru překazili dvěma slepenými góly J. Vališovi čisté konto, ale na radost z výhry 8:2 to klukům nemohlo překazit.

 

FBC DDM Český Krumlov : FBC Štíři České Budějovice 3:0 (1:0|1:0|1:0) 

Druhý zápas proti Štírům začal jako přes kopírák ten první. Hned během první minuty zvedl domácí fanoušky ze sedaček přesnou střelou Jakub Maurenc. Tentokrát se však žádná protiakce nekonala. Domácí předváděli soustředěný výkon. Zasypávali hostujícího brankáře střelbou a protiútoky zastavovali již na polovině hřiště. Ve druhé třetině předvedl několik po sobě jdoucích sólo akcí J. Maurenc, bohužel vždy jen těsně minul. Tlak Krumlova byl velký, Štíři se dostávali jen do ojedinělých šancí, které likvidoval pozorný Jan Vališ. Ke konci třetiny zvýšil na 2:0 Šimon Sedlák. Ve třetí třetině přidali Štíři na obrátkách a místy zatlačili domácí k jejich brance, ale veškeré střelecké pokusy blokovali krumlovští obránci. Štíři působili naprosto bezradně tak jako Krumlov v prvním střetnutí. V polovině třetiny navýšil skóre opět Šimon Sedlák a za stavu 3:0 se do hry podívali i hráči třetí čtveřice.

Další branka již nepadla a domácí gólman se tak radoval z dalšího čistého konta.

 

FBC DDM Český Krumlov : FBC Štíři České Budějovice 0:1 SN

Jelikož si oba týmy ze vzájemných soubojů odnesly 3 body, dohodli se trenéři, že o vítězi turnaje rozhodnou samostatné nájezdy.

V dovednostní soutěži byl úspěšnější hostující tým. Hostující hráč proměnil hned první trestné střílení, a jelikož další gól už nepadl, radovali se z vítězství hráči FBC Štíři Č. Budějovice.

Sestava:

G: J. Vališ

R. Sikuta, S. Mazzola, D. Lišková, J. Maurenc, P.Turnhöfer, P. Wunsch, J. Švanda, F. Massaro, Š. Sedlák, D. Kolín