Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mladší žáci opět první

Tým mladších žáků zakončil sezónu prvním místem na turnaji v Písku. V sezóně odehrál 32 utkání, z nichž pětkrát našel přemožitele, dvakrát remizoval a dvacetpětkrát slavil vítězství. Z devíti turnajů tak kluci přivezli 6 zlatých a dvě stříbrná místa.


Mladší žáci opět první
Autor: Václav Čáslava | Datum: 3.5.2012 - 21:46 | Zhlédnuto: 3785x

FBC DDM Český Krumlov   Fbc Spartak Kaplice   3:2 (1:1|1:0|1:1)

V prvním zápase na Krumlov čekal již tradiční rival z Kaplice. Začátek vyšel lépe domácím, již po dvou minutách rozvlnil síť D. Kouba. A následovaly další šance, jenže veškeré pokusy likvidoval kaplický gólman. V poslední minutě první třetiny domácí neuhlídali ,,Gábinu“ a ta střelou z otočky srovnala na 1:1. V druhé třetině byli krumlovští lepším týmem a po střele J. Maurence opět vedli. Následovaly i další slibné akce, jenže obě střely D.Kouby zastavila tyč, stejně tak jako střelu Š. Sedláka. Zvonkohru uzavřel R.Sikuta, kterého krásnou přihrávkou nalezl D. Kolín. Neproměněné akce mohly kluky mrzet v poslední třetině. Totiž dvě minuty před koncem se z nulového úhlu prosadila opět hráčka číslo 8 ,,Gábina“ 2:2. Jenže radost hostů trvala sotva 40 vteřin, J. Maurenc z pozice pravého křídla namířil míček přesně pod horní tyč 3:2. Závěr zápasu si již domácí pohlídali.

1. FBK Tábor             FBC DDM Český Krumlov   4:5 (1:3|1:2|2:0)

Druhý zápas začali lépe domácí, kdy již po minutě nečekaně vedli 1:0. Jenže tato třetina patřila hostujícímu D. Koubovi, kterého táborští nebyli schopni uhlídat. Po dvou střelách z otočky a střelou zápěstím přesně k tyči uzavřel hattrick a určil tak skóre 1:3. Na začátku druhé třetiny se opět prosadil D. Kouba a za stavu 4:1 se na hřiště podíval také třetí útok. Domácí se však nevzdali a v polovině třetiny snížili na 4:2, ale vzápětí byl při úniku faulován J. Maurenc, a sám postižený byl v nařízeném nájezdu bezchybný. V poslední třetině však domácí dokázali zápas ještě zdramatizovat. Po dvou chybách krumlovské obrany byl stav rázem 4:5 a domácí si vzali time-out v naději, že zápas srovnají. Oddechový čas však lépe prospěl hostujícímu týmu. Zkušený první útok následující minutu a půl domácím vůbec nepůjčil míček a závěr zápasu si opět pohlídal.

 

T.J. Sokol Písek                      FBC DDM Český Krumlov   3:4 (2:0|1:2|0:2)

V posledním zápase základní skupiny narazili krumlovští na domácí Písek.

Prostor si zahrát dostali především hráči třetího útoku, jenž nastupovali na hřiště ob střídání. Chyby však tropily opory týmu a rázem domácí vedli 2:0. Na začátku druhé třetiny se domácí prosadili potřetí a začínali doufat v senzaci. Jenže tu odmítl nejmladší hráč na hřišti D. Kolín. Po přihrávce od R. Sikuty mířil přesně k tyči a nastartoval tak hostující Krumlov k obratu. Ještě před koncem třetiny rozvlnil síť P. Turnhöfer a do kabin se šlo za stavu 3:2. V poslední třetině nechali domácí dvakrát vystřelit J. Maurence a stav byl rázem 3:4.

 

FBC DDM Český Krumlov   1. FBK Tábor             6:4 (3:1|2:3|1:0)

Finálový zápas vlivem nesnesitelného vedra a únavy hráčů již neměl takový náboj jako první zápas. I tak v něm padlo 10 branek.

Skóre jako první otevřel domácí Š. Sedlák. Na 2:0 pak zvyšoval střelou z otočky D. Kouba. Tábor sice snížil, ale góĺ R. Dvořáčka před koncem třetiny vrátil domácím dvougólový náskok. Krumlov hrál od začátku zápasu pouze na dva útoky a to ještě nově sestavené tak, aby se střelba rozložila na více hráčů, což se povedlo. Naopak je srážela nervozita některých hráčů, kteří předvedli během turnaje pěkný výkon, ve finále však vytvořili velké množství chyb a dávali tak Táboru naději. Hned na začátku další třetiny využil chyby pravého obránce hostující kapitán a snížil na 3:2. Byla to taková hra na kočku a myš, sotva totiž táborští snížili na rozdíl jedné branky, trefil se i Krumlov. V tomto případě se dnes podruhé prosadil P. Turnhöfer. A opět přišla chyba domácí obrany a následoval trest 4:3. Jenže tento stav se nelíbil J. Maurencovi, jenž střelou z půlky vrátil Krumlovu dvougólové vedení. Do přestávky se síť rozvlnila ještě jednou, ze skrumáže před brankou náhle vyletěl míček, který projel mezi nohama domácího gólmana až do sítě. Po druhé třetině tak vedli domácí 5:4.

V polovině poslední části se před hostující brankou nejlépe zorientoval R. Dvořáček a sklepl míček ze vzduchu do brány, čímž uklidnil domácí střídačku. Poslední tři minuty se již nic důležitého nestalo. Domácí, co mohli, drželi míček za soupeřovou brankou a nedopustili tak další drama.

Článek z novin