Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mladší žáci vyloupili J.Hradec

Mladší žáci vyloupili J. Hradec a zůstávají jediným neporaženým týmem v lize. Na turnaji se sešly tři nejsilnější týmy z ligy: FBC Český Krumlov, SK Slovan J. Hradec a FBC Spartak Kaplice. Doplnil je stále se zlepšující tým TJ Centropen Dačice.


Autor: Václav Čáslava | Datum: 30.11.2011 - 09:44 | Zhlédnuto: 4007x

FBC Český Krumlov - FBC Spartak Kaplice 3:3 (1:0|1:2|1:1)

K prvnímu utkání nastoupili krumlovští proti tradičnímu soupeři z Kaplice. Z počátku byla hra opatrná a ospalá, až v závěru třetiny se dostal do větší šance T. Hanák a nemýlil se. Do druhé třetiny lépe vstoupili domácí a vytvořili si tlak, po několika velkých šancích se prosadil střelou z otočky Š. Sedlák. Dvě minuty před koncem byl stejný hráč vyloučen za špatné střídání. Soupeř přesilovku se štěstím využil a těsně před koncem třetiny hostující hráč obkroužil branku a srovnal na 2:2. Hned na začátku závěrečné části dokonala Kaplice obrat, když střelou z dálky otočila skóre z 0:2 na 3:2. Hosté tak byli velice blízko senzaci. Jenže dvě minuty před koncem se opět prosadil T. Hanák. Více již Krumlov, i přes závěrečný tlak, nestihl. Kaplice tak dosáhla velkého úspěchu, když jako první tým připravila domácí o body.  

FBC Český Krumlov - TJ Centropen Dačice 4:0 (2:0|0:0|2:0)

V druhém zápasu potřebovali domácí nastřílet co nejvíce branek, aby si zajistili účast ve finále. Ale Dačice, jenž se turnaj od turnaje zlepšují, předváděli soustředěný výkon. Krumlov sice měl jasnou převahu, ale obrana Dačic nepouštěla soupeře do větších šancí. Když to nešlo zblízka, začali domácí střílet z dálky a úspěch se dostavil. První rozvlnil síť J. Maurenc a o minutu později P. Wunsch. Ve druhé třetině pokračoval tlak Krumlova, zněj pramenilo plno šancí, které ale zůstaly bez využití. A když rozhodčí ani jednu z dvou branek D. Kouby neuznal pro postavení hráče v brankovišti, skončila druhá třetina bez branek. V poslední třetině se do pár slibných šancí dostali i hosté, jenže je nedokázali využít. Za domácí pak navýšil skóre T. Hanák a na konečných 4:0 upravil P. Tunhöfer.

TJ Slovan J. Hradec - FBC Český Krumlov 1:2 (0:0|0:1|1:1)

V posledním zápase ve skupině se střetly dva dosud neporažené celky. Začátek utkání byl velice opatrný a soupeři se jen oťukávali.  Do první větší šance se dostal kapitán J. Hradce, ale minul odkrytou branku. Ke konci třetiny převzali iniciativu krumlovští, ale veškeré pokusy likvidoval vynikajícími zákroky domácí brankář. Ve druhé třetině rozesmutněl domácí fanoušky střelou z otočky T. Hanák. Hrála se vyrovnaná hra s šancemi na obou stranách. Další gól již v této části hry nepadl. Na začátku třetí třetiny měli domácí velikou šanci srovnat. Míček projel celým malým brankovištěm a zastavil se o tyč Chmelovo branky, k němu se jako první dostal hráč Hradce, ale z nepochopitelných důvodů minul zcela odkrytou bránu. Hradec dostal další šanci vyrovnat, když se na trestnou lavici posadil Š. Sedlák za nedodržení vzdálenosti při rozehrání standardní situace, jenže krumlovští vůbec nepůjčili domácím míček, ba naopak byli to oni, jenž mohli odskočit na rozdíl dvou branek. Hradec se ale přeci jen dočkal. Kapitán domácích se protáhl podél mantinelu a přesnou střelou trefil místečko mezi tyčí a ramenem hostujícího gólmana. Radost domácím vydržela pouze minutu, střelu T. Hanáka tečoval D. Kouba a brankář domácích neměl šanci.  Závěr zápasu si již Krumlov pohlídal. Stav 1:2 znamenal, že finále si proti sobě zahraje opět J. Hradec a Č. Krumlov.

FBC Český Krumlov - TJ Slovan J. Hradec 5:4 sn (2:0|1:4|1:0)

Od finálového zápasu se očekával pohledný florbal a drama až do poslední chvíle. A hráči své fanoušky nezklamali. Do první třetiny nastoupil Krumlov velice sebevědomě a svou převahu korunoval svou gólovou střelou T. Hanák. O minutku později si naběhl na střed D. Kouba a zvýšil na 2:0. Po první třetině to vypadalo, jako jasný zápas v režii Krumlova. Jenže Hradec se nevzdal, ve druhé třetině vyrovnal hru a v zápětí i skóre. Druhá čtyřka Krumlova nedokázala držet krok s první čtveřicí Hradce a během minuty inkasovali hned dvě branky. Když hráč hostí objel branku a zasunul míček pod překvapeného brankáře, byl obrat dokonán. Krumlovský trenér následně stáhl hru pouze na šest hráčů. V čase 10:15 se T. Hanák prokličkoval mezi soupeři a rozvlnil síť pošesté. Jenže Hradec ještě do přestávky stihl jednou odskočit na jednobrankový rozdíl. Třetí třetina přináší vyrovnaný florbal se spoustou šancí na obou stranách. S blížícím se koncem stupňují krumlovští tlak. Dvě minuty před koncem si bere trenér domácích oddechový čas a opět míchá sestavou. Tah se vyplácí, hned po rozehrávce vybojuje míček J. Maurenc, nahrává Š. Sedlákovi, který nádhernou křižnou nahrávkou nachází D. Koubu, jenž vyhání pavouky z levého rohu branky a srovnává na 4:4. V závěru má Krumlov ještě dvě velké šance, obě však likviduje hostující brankář. Za nerozhodného stavu jsou na řadě nájezdy. V nich se vyznamenávají oba gólmani, jenž nepouští za svá záda ani jeden ze tří nájezdů, a na řadu přichází náhlá smrt. Pořadí se otáčí a první nájezd jede J. Maurenc, tentokrát volí střelu zápěstím a trefuje přesně místo nad levým ramenem. Hradecký exekutor musí proměnit, ale M. Chmel je pozorný a střelu vyráží svou pravačkou, na lavičce Krumlova propuká radost, hráči skáčou na hřiště a obklopují svého gólmana.

Sestava: M. Chmel, P.Wunsch, O. Janota, P. Turnhöfer, K. Maurenc, T. Hanák, D. Kouba, Š. Sedlák, D. Lišková, J. Švanda