Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Klub opět po roce bilancoval

V příjemném prostředí dobrkovického kempu se konala výroční členská schůze.


Klub opět po roce bilancoval
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 13.5.2012 - 17:33 | Zhlédnuto: 4114x

Po roční přestávce se náš klub opět sešel při slavnostní příležitosti, zbilancovat roční práci po uplynulé sezoně 2011/2012.

Program slavnostního dne byl:

1.) 10 - 12h turnájek celého klubu, včetně rodičů, ve sportovní hale

2.) 13h oběd v dobrkovickém kempu, začátek opékání selátka a monstrkrůty

3.) 15h Schůze

4.) 16.30h Sportovní podvečer s postupným ukrajováním dopékajících se pochutin

 

Program schůze byl:

1.) Zahájení

2.) Zpráva předsedy

3.) Zpráva hospodáře

4.) Sezona 2012/2013

5.) Diskuse

6.) Závěr

 

 

Zpráva předsedy


Vážení přítomní a hosté,

setkáváme se tady v krásném prostředí krumlovského kempu opět po roce, abychom zbilancovali další uplynulé období našeho klubu.
Krásná moderní hra florbal, která nás spojuje a která se tak hekticky rozvíjí  po celém světě, se dostala dokonce i do náplně tělocviků základních škol. Jestliže jsme v našem klubu měli v předloňském roce 2 přihlášená mužská družstva u České florbalové unie, v loňském roce jsme měli již přihlášená do soutěže 3 družstva (muži A, B a starší žáky) a v letošní sezoně dokonce 5 družstev (muži A, B, mladší žáky, starší žáky a dorost). Na další sezonu bychom rádi otevřeli ještě družstvo elévu, ale záleží především na trenérském obsazení, které nás, ale i florbal celkově, hlavně limituje v ještě větším rozvoji a otevírání dalších družstev. Na tomto místě bych Vás rád vyzval, k většímu zapojení do činnosti klubu a hledání dalších trenérů a asistentů. Víme, že bez nich to nejde a my se budeme snažit, aby měli naši trenéři veškerou podporu a zázemí. Sami se všechno učíme za pochodu, vždyť ještě před 4 - 5 lety jsme byli parta kluků, která měla ráda florbal a šla si  jednou za týden zahrát, dnes máme 71 členů a dalších 25 čekatelů, budoucích členů, kteří zatím chodí do kroužku florbalu pod DDM. Zmíněná spolupráce s DDM pokračovala i v letošním roce, přináší nám několik výhod v podobě lepší propagace našeho klubu mezi dětmi, zajištění některých tréninků a drobného vybavení (míčky, dresy, rozlišováky apod.).
Nyní mi dovolte, abych shrnul chronologicky celou sezonu od loňské výroční schůze:
-    v květnu 2011 se do výběru starších žáků za Jihočeský kraj probojovali žáci Tomáš Kostka a Dan Sedlák, a výběr Jižních Čech skončil bohužel jen díky horšímu skóre na 3. místě.
-    tým starších žáků se zúčastnil 31.5. až 6.6.2011 mezinárodního turnaje ve švédském Falunu (byli jsme jediný v našem kraji, kdo se kdy zúčastnil takovéto akce), neudělal ostudu, nasbíral mnoho zkušeností, ale bohužel, 3 porážky (3:1,5:0, 4:1) a jen jedna výhra 3:2, jej zařadili na 4. místo v základní skupině, které nebylo postupové
-    A ještě jeden turnaj starší žáci zvládli do prázdnin a to téměř domácí - JIP cup, pořádaný florbalu nakloněnými lidíčkami z papíren. V tradičně velmi dobře obsazeném turnaji (kde startovali: FBC Plzeň, FBC Pelhřimov, JeMoBu, DDM Praha a Linz) obsadili díky prospalému začátku neoblíbenou bramborovou pozici.
-    Tým mužů se v květnu zúčastnil opět pražského turnaje v Radotíně, kde se mu předloni velmi dařilo, když skončil na 3. místě, bohužel v posledním ročníku to tak slavné nebylo, když se nedostal ani na postupové příčky ze základní skupiny.
-    Také i mužský tým se dostal do zahraničí, když byl vylosován ve výběrovém řízení do drážďanského turnaje a vedl si velmi dobře, remíza se silným švýcarským Zuger Highlands 2:2, který se nakonec probojoval až do finále, pak výhra nad výběrem místního družstva 5:0  a ještě ve skupině s bratislavským Snipers 7:0. V postupové skupině jsme pak porazili německý Aarau 3:1 a Kralupy 4:2 a postoupili tak do semifinále, kde jsme bohužel prohráli s Rokycany 2:1, a posledním naším vystoupením byl zápas se silným Libercem, který jsme nakonec prohráli 4:3 a přivezli jsme si krásnou bramborovou medaili.
-    Druhý červencový týden jsme zkusili po vzoru fotbalu, florbalovou školu od pondělka do pátku, která sice nebyla silně obsazena, ale přeci jen 12 členná skupina si užila florbalu od 9 do 15h od teorie k praxi, až až.
-    V srpnu začali pravidelné tréninky v hale s několika přáteláky, včetně těch výjezdních do J.Hradce. Na konci srpna nás čekalo opět soustředění v novohradském a našemu klubu zaslíbeném kraji, v Horní Stropnici. Počasí se tehdy konečně umoudřilo a my mohli vychutnat veškerá vybavení nadstandardně vybavené vesničky, od krásné haly, přes fotbalové hřišťátko až po krásné koupaliště…to vše zpestřené fotbalovým utkáním s místními fotbalovými borci, které jsme porazili 3:2
-    Na začátku září čekal muže ještě velmi pěkně uspořádaný a tradici začínající turnaj ve Strakonicích, ve kterém se dostali až do finále, kde je nakonec pokořil 2.ligový tým z Tábora po divoké přestřelce 8:6.
-    A pak nám začala sezona, kde jsme měli tato předsevzetí….mladší žáci chtěli sbírat zkušenosti, starší žáci se chtěli poprat o příčky nejvyšší, družstvo dorostenců také mělo nasbírat zkušenosti, jak po hráčské tak i po trenérské stránce, družstvo mužů B-týmu se chtělo pokusit vrátit se z Jihočeského přeboru do Jihočeské ligy a A-tým se chtěl uržet ve 3.lize a nejlépe okolo středních míst tabulky.

A jak to dopadlo?

-    Mladší žáci – kteří hrají vždy turnajově s vyhlášením pořadí na každém hracím dni…..skončili jako nejlepší v kraji….protože odehráli 32 utkání, našli jen 5x přemožitele, 2x remizovali a 25x vyhráli. Z 9 turnajů tak kluci přivezli 6 zlatých a 2 stříbrný. Do výběru kraje za toto družstvo byli nominováni: Michal Komárek, Daniel Kouba, Jakub Maurenc, Šimon Sedlák a Radek Dvořáček.
-    Starší žáci – skončili na 2. místě v Jihočeském kraji (bohužel vždy o gól prohráli s obávaným vítězným Pískem). Z tohoto družstva byli za starší žáky nominováni: Josef Maleček, Daniel Sedlák, Radek Hajsák, Josef Hošek, Radek Hanák, Michal Matějček, Nicola Massaro.
-    Dorost – hrající prvním rokem, ve své skupině, 2. Liga dorostu – Západ - skončil na 4.místě a v play off (kde vyhrál 4:3 se Žďárem a prohrál s Okříšky 5:7) obsadil konečné krásné 7.místo ze 12 týmů dvojkraje JČ a Vy
-    Muži B – opravdu uhájili vítězství jak v základní skupině, tak i v play off – zde porazili Strakonice 13:4 a Štíry 8:4 a tím dosáhli i konečného vítězství v Jihočeském přeboru a tím i návratu do Jihočeské ligy
-    Muži A – skončili na 10.místě ze 13 a udrželi se ve 3.lize, kam jistě zaslouženě patří. Škoda jen, že z 11 prohraných zápasů, prohrál náš tým 7 zápasů v poslední třetině nebo dokonce až v posledních minutách zápasu, kdy prohrávající soupeř zápas otočil.

Jaký bude plán na  další sezonu?
-    Elévové – pokud se nám podaří otevřít –  budou sbírat zkušenosti
-    Mladší žáci – rádi bychom, aby pokračovali ve stejně skvělých výsledcích
-    Starší žáci – přáli bychom si, aby se umístili opět na medailových pozicích v Jihočeském kraji
-    Dorost – opět se pokusí dostat v play off co nejvýše, nejlépe do postupových pozic do 1.ligy
-    Muži B – udržet se v Jihočeské lize
-    Muži A – udržet a umístit se minimálně uprostřed tabulky 3. ligy, kam jistě patří

Nakonec bych na tomto místě rád poděkoval všem trenérům, kteří se pečlivě starali o své svěřence a použili svůj volný čas k trénování našich mladých nadějí. Také bych chtěl poděkovat všem rodičům, kteří podporovali své děti ve sportu, a florbalu zvláště, a potažmu i klub, tím že brali svá auta na zápasy. Zároveň mne ale mrzí, že někteří, a naštěstí  jich bylo minimum, si nedokázali za celou sezonu najít trochu toho času a pokud nemohli vzít svá auta, přijít nám alespoň pomoc s organizováním našich zápasů nebo turnajů.
Všem Vám ještě jednou děkuji za dosažené sportovní výsledky, výborné vystupování a reprezentování našeho klubu a přeji Vám všechno nejlepší a zdraví do nové sezony.
Daniel Sedlák, 12.5.2012

Další fotky ve fotogalerii