Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Dorost ztratil šanci zahrát si play-off

Dorostenci se v neděli 10.2. vydali na dlouhou cestu do Pardubic, kde se jim do cesty postavil tým ze Žďáru, balancující na chvostu tabulky a jejich přímý konkurent v boji o play-off.


Autor: Václav Čáslava | Datum: 25.2.2013 - 21:55 | Zhlédnuto: 3761x

FBC Český Krumlov - Hippos Žďár nad Sázavou    5:3  (3:2, 1:0, 1:1)

Krumlovští si byli dobře vědomi, že Žďár, ač je na spodu tabulky, hraje dobrý florbal a prohrává jen těsnými rozdíly. Vždyť i nás v prvním zápase potrápil a tři body jsme získali až v závěru těsnou výhrou 2:1.

Kluci tentokrát začátek zápasu nepodcenili a na soupeře vlítli. Hned po buly vybojoval J. Maleček míček a backhandovou střelou otevřel skóre. Čas se zastavil na 12 vteřinách. Ani druhá pětka nezůstala pozadu v čase 0:28 přidal P. Spáčil druhý gól. Krumlov nadále zápasu dominoval, a když v čase 12:25 rozvlnil síťku po J. Prokešově nahrávce A. Adamják, nic nenasvědčovalo žádným komplikacím.  Jenže o dvacet vteřin později se prosadili i hosté a trvalo pouze dalších 20 s aby se vrátili do zápasu. Třetina tak skončila 3:2.

V druhé třetině byli domácí sice mírně lepším týmem, ale již zápasu nedominovali. Stát se mohlo cokoliv. Naštěstí po nepříliš dobře rozehrané standardní situaci se prosadil šťastnou střelou J. Homolka. Jeho střela zaplachtila ve vzduchu, přeletěla nad hlavami hráčů a zapadla za záda brankáře, jenž ji spatřil až v síti.

Do poslední třetiny tak Krumlov nastoupil s dvoubrankovým vedením uklidněn a hlídal si průběh hry. V závěru se pak domácí prosadili i v přesilové hře, po Spáčilově přihrávce mířil do černého kapitán týmu D. Sedlák. Hosté sice takřka v zápětí snížili na rozdíl dvou branek, ale Krumlov si již závěr zápasu pohlídal.

 

Sokol Erupting Dragons H. Brod -  FBC JIP Český Krumlov   12:7 (6:2,4:1,2:4)

Zápas proti domácímu H. Brodu  byl pro Krumlov nesmírně důležitý. Jen vítěz tohoto zápasu bude mít ve svých rukách udržet se na třetím místě, což je poslední místo zaručující play-off. První vzájemné měření sil sice vyhráli krumlovští, ale teď je měl čekat naprosto odlišný zápas.

Hosté udrželi s H. Brodem krok pouze do začátku šesté minuty, kdy inkasovali poprvé. Ve stejné minutě se domácí  prosadili ještě v přesilové hře, kterou využili po 13 vteřinách. O minutu později se domácí radovali potřetí. Krumlovu sice vykřesal naději D. Sedlák, jenž v čase 7:32 snížil na 1:3, jenže v rozmezí další minuty se domácí radovali hned dvakrát. Domácí na hřišti dominovali, byli u každého míčku rychleji a jejich tah na branku byl neuvěřitelný. J. Lindnerovi se podařilo z ojedinělé šance Krumlova snížit, ale před koncem třetiny se prosadili opět domácí. Třetina tak skončila 6:2 a byla otázka, jestli Krumlov dokáže po přestávce najít recept na dobře hrající domácí tým.

 Bohužel v další části byli krumlovští až příliš často na trestné lavici, což domácí hned dvakrát využili, a navíc přidali další dva zásahy. Hosté se také prosadili, ale pouze jednou síť rozvlnil A. Adamják.  Stav 10:3 byl hrozivý, musíme však přiznat, že odpovídal ději na hřišti. Krumlov však nemá ve zvyku se vzdávat a zkusil v poslední části nemožné. Nejprve kluci ubránili již šestou přesilovku domácích a pak díky gólům D. Haitmanna a J. Malečka snížili na 10:5. Jenže pak přišlo další oslabení a další gól domácích. R. Hanák takřka v zápětí snížil a dalším gólem J. Homolky se hostující tým dotáhl na rozdíl čtyř branek. Žádné drama se však nekonalo. Na trestnou lavici dosedl již osmý hráč Krumlova a domácí v přesilovce upravili na konečných 12:7.

Krumlov tak ztratil možnost zahrát si play-off, tedy stále nějaká naděje existuje, ale Havlíčkobrodští by museli z následujících čtyřech zápasů uhrát pouze jeden bod.