Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Dorost udržel kontakt se špičkou

Dorostenci byli o víkendu stoprocentní a udrželi se na průběžné čtvrté příčce se ztrátou čtyř bodů na prvního.


Autor: Václav Čáslava | Datum: 13.11.2012 - 08:07 | Zhlédnuto: 3830x

FBC JIP Český Krumlov    :      Havlíčkův Brod        5:4 (4:1|1:1|0:2)

Prvním soupeřem byl druhý tým ligy, který doposud neprohrál. Oba týmy zvolily vyčkávací taktiku, ale nouze o góly stejně nebyla. Hostující tým po 40 vteřinách špatně střídal a domácí tak měli možnost první početní výhody. Přesilovka se přehoupla do své druhé poloviny, když D. Sedlák našel přesně J. Malečka, jenž se nemýlil. O minutku později si R. Hanák udělal ze soupeřů kužely a rozvlnil síť podruhé. A když o další minutku později vybídnul ke skórování R. Hajsák opět J. Malečka, byli havlíčkobrodští zralí na ručník.    Time-out soupeři pomohl a v čase 3:57 prostřelil T. Kostku poprvé. Šancí na další úpravu stavu bylo na obou stranách požehnaně, ale proti byli oba brankáři. Především Kostka se stal pro soupeře nerozluštitelnou „Rubikovkou“. Před koncem třetiny vrátil Krumlovu tříbrankový náskok J. Hošek, jenž dostal přihrávku na stříbrném podnose od D. Sedláka. Tento stav už neunesl trenér hostujícího týmu a po pár peprnějších slovech směrem k rozhodčímu si vysloužil dárek. Nebyla to však svatomartinská husa ani vínko,  ale dvouminutový a osobní trest. Další průběh zápasu pak sledoval pouze z tribuny.

Po výměně stran začali lépe hosté, v čase 1:17 snížili na 4:2 a mohlo být hůř. Na začátku sedmé minuty přišel sporný okamžik zápasu. Skákající míček nad úrovní kolen se snažil trefit hráč soupeře, přičemž mu J. Maurenc přizvedl hokejku. Rozhodčí po domluvě zkřížili ruce nad hlavou. Proti T. Kostkovi se postavil hostující kapitán M. Beranek, ale Tomáš nedal Berankovi šanci. A ani následující přesilovku hosté nevyužili. Do kabin se šlo opět s tříbrankovým náskokem Krumlova, neboť v desáté minutě vystřelil z půlky hřiště M. Matějček. Jeho plachtící střele hostující brankář už jenom zamával na cestu za jeho záda.

Do poslední třetiny nastoupili hosté s touhou s výsledkem něco udělat, ale domácí obránci výborně blokovali střely a když už některá prošla, skončila v ruce domácího brankáře. Zápas tak paradoxně zdramatizovali domácí sami. V páté minutě domácí útočníci špatně střídali a následující přesilovku hosté využili. O minutu později fauloval M. Matějček a nabídnul Brodu další přesilovku. Krumlov však přesilovku ubránil. A tak druhá pětka měla možnost skóre opět navýšit, během jednoho střídání kluci trefili dvakrát tyč. Tentokrát platilo pravidlo nedáš – dostaneš a v desáté minutě se hosté prosadili počtvrté v zápase. Do konce zbývaly dvě a půl  minuty a rozhodčí zvedl opět ruku nad hlavu (R. Hajsák se provinil opakovanými přestupky, místo něj byl ale vyloučen P. Spáčil). Při ponechané výhodě šest proti pěti se však hosté nedostali za půlící čáru. Následující přesilovku si ještě vylepšili o šestého hráče, ale Krumlov dobře bránil. Půl minutky před koncem se dostal k míčku D. Sedlák, jenž mohl definitivně rozhodnout, jenže se nepochopitelně snažil trefit šibenici prázdné branky, a místo rozhodnutí daroval Brodu čas na poslední akci. Naštěstí hosté byli příliš nervózní nato, aby ještě něco vymysleli. Naopak k odraženému míčku se dostal R. Hajsák, který prázdnou klec neminul, bohužel než přešel míček brankovou čáru, zazněla závěrečná siréna a gól nebyl uznán.

Kluci tak po krásném výkonu porazili H. Brod 5:4

Sestava: Kostka, Maleček, Lindner, Hajsák, Sedlák, Hanák, Matějček, Massaro, Maurenc, Prokeš, Čapek, Völfl, Malý, Adamják, Spáčil, Hošek, Červenka, Homolka, Honza Duc

Branky: 2x Maleček, Hanák, Hošek, Matějček

Asistence:2x Sedlák, Malý, Hajsák

Přesilovky: 3:4 Využití: 1:1

 

ASK Bystřice N. P.   :  FBC JIP Český Krumlov            3:5 (1:2|0:1|2:2)

Nikdo nevěděl, co očekávat od našeho druhého soupeře z Bystřice n. P., ale když jsme viděli, že jsou pouze v sedmi lidech, rozhodli jsme se pro napadání jejich rozehrávky.

Zápas začal slibně, hned po 19 vteřinách po přihrávce J. Hoška otevřel skóre J. Völfl. I druhá pětka byla úspěšná, do černého mířil J. Maleček. Třetí pětka se však dostala pod tlak. Jednu ze střel domácích vyrazil T. Kostka před sebe, kde stál hostující obránce, jenž se snažil míček zamést do odkryté klece. Tomáš však předvedl parádní zákrok a na brankové čáře zabránil vlastní brance. Rozhodčí si však všiml, že obránce, jenž se snažil prostřelit vlastního gólmana, stál v brankovišti, a nařídil tak jako bonus trestné střílení. Tomáš však zneškodnil i druhé trestné střílení dnešního dne a udržel tak dvoubrankové vedení. V dalším průběhu třetiny se Krumlov hrající na tři pětky přizpůsobil hře domácích, jenž přijeli v sedmi lidech. A tak místo navýšení skóre přišel trest. V deváté minutě nebyli hosté dostatečně důrazní před svou brankou a nechali soupeře snížit na 1:2. V průběhu třetiny se již nic nestalo.

Do další třetiny nastoupil v první pětce místo D. Sedláka R. Hanák, který svou bojovností dělal soupeři velké problémy. Ale ani to, že kapitán týmu pouze sedí na střídačce, nepřineslo probuzení týmu. A tak následovalo šachování sestavou, trenérům se tak podařilo probudit alespoň druhou pětku Hanák, Maleček, Spáčil, kteří táhli tým v druhém zápase. První i nově složená třetí pětka si i přes velkou snahu nedokázali vypracovat žádnou větší gólovou akci. Naštěstí probuzení té druhé gólově stvrdil J. Maleček, asistoval mu P. Spáčil.

Na začátku posledního dějství hráli domácí přesilovou hru, tu ale krumlovští ubránili a vrhli se do protiútoku. Nedůsledné zakončení však mělo za následek rychlý protiútok a snížení na 2:3. V sedmé minutě vrátil Krumlovu, po přihrávce P. Spáčila, dvoubrankový náskok J. Malečak. Při dalším pobytu na hřišti se kluci prosadili znova, tentokrát rozvlnil síťku P. Spáčil. V jedenácté minutě měli domácí příležitost další početní výhody, navíc krumlovští postavili pouze jednočlennou zeď, a tak snížit na 3:5 nebylo příliš obtížné. Za tohoto stavu také zápas skončil.

Sestava: Kostka, Maleček, Lindner, Hajsák, Sedlák, Hanák, Matějček, Massaro, Maurenc, Prokeš, Čapek, Völfl, Malý, Adamják, Spáčil, Hošek, Červenka, Homolka, Honza Duc

Branky: 3x Malečak, Völfl, Spáčil

Asistence: 2x Spáčil, Hošek

Přesilovky: 3:1 Využití: 1:0

Napsali o nás v českokrumlovsku