Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Dorost - stále stená bilance, výhra a porážka

Při domácím pořádání, byl cíl jasný, porazit i napodruhé houževnatý a tvrdý Jindřichův Hradec a pokusit se obrat o body i velmi výbornou Litomyšl, která zatím do této doby rozdávala dvouciferné nadílky.


Dorost - stále stená bilance, výhra a porážka
Autor: Václav Čáslava | Datum: 24.10.2012 - 22:31 | Zhlédnuto: 3997x

FBC JIP Český Krumlov – FK SLOVAN Jindřichův Hradec        12:4 (1:1|4:1|7:2)

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Hned první střídání si vytvořili dvě velké střelecké příležitosti, které ovšem naštěstí zlikvidoval T. Kostka. Od druhého střídání, ale už byli lepším týmem domácí hráči. Především druhá pětka Maleček, Völfl, Spáčil, Čapek a Maurenc, zahrnuli hostujícího brankáře sprškou střel. Bohužel brankář většinu střel viděl a tak je v klidu zlikvidoval. První branka padla až na začátku dvanácté minuty a radovali se z ní hosté. První pětka neuhlídala Stanislava Smržu, který se letos radoval již posedmé. Na konci čtrnácté minuty si své střídání prodloužil D. Sedlák a přistrčil míček na střed hřiště J. Malečkovi. Nejčastější střelec první třetiny se pak už nemýlil.

Do druhé třetiny se nastupovalo za nerozhodného stavu 1:1. Ten ale vydržel jen 16 vteřin, kdy rozvlnil síťku J. Hošek. O minutu později navýšil skóre J. Maleček. A hned při dalším střídání utekl M. Lindner, místo přihrávky na volného Sedláka volil střelbu. S tou si ale hostující brankář poradil, založil hned rychlý protiútok a Hradečtí se nemýlili. Stav 3:2 trval do sedmé minuty, kdy se znova prosadil J. Hošek. A o dvě minuty později rozložili obranu soupeře Adamják s Prokešem, druhý jmenovaný tak určil stav po dvou třetinách na 5:2.  Na začátku třetí třetiny se hradeckým povedlo snížit. V deváté minutě ale drama odmítl J. Maleček který nejprve uzavřel hattrick a pak přidal čtvrtý gól. O pár vteřin později sice hosté snížili na 7:4, ale následovný time-out měl opačný význam. Místo snahy zápas zdramatizovat opět inkasují, prosadil se R. Hajsák, po pěkné kombinaci s D.Sedlákem. V čase 12:01 druhá pětka přímo rozebrala hradecké a P. Spáčil uklidil míček do zcela odkryté branky. Krumlov i nadále útočil a hostům nezbylo nic jiného než faulovat, přesilovou hru proměnil z pěkné kombinace první lajny R. Hajsák. Minutu a půl před koncem mířil do černého P. Spáčil. A na hřiště se dostala i čtvrtá pětka, necelé dvě minuty však starším žákům, jenž čtvrtou pětku tvořili, stačily aby se prosadili. Síťku rozvlnil T.Malát. Upravil tak na konečných 12:4.  

 

FBC JIP Český Krumlov – FBC PEAKSPORT Litomyšl   1:4 (0:1|0:2|1:1)

Druhý zápas byl o mnoho těžší, urostlí hostující hráči skvěle kombinovali a dostávali Krumlov pod tlak. Domácí měli v zápase problémy se skákajícími míčky před brankovištěm. V páté minutě se snažil jeden z takovýchto míčků domácí hráč odpálit do bezpečí, přitom však fauloval. Při následovném volném úderu prostřelil V. Nonn vše, co mu stálo v cestě a Litomyšl tak vedla 1:0. Krumlov svou bojovností zabránil dalšímu zvýšení skóre, ale k soupeřovo brance se téměř nedostal. V druhé třetině domácí částečně hru vyrovnali. Hráči Litomyšle byli velice nebezpeční ve hře dopředu, ale v obraně nechávali okna. Bohužel domácí trefovali pouze žebřiny, a když už střela mířila mezi tři tyče, nebyl před brankou nikdo, kdo by jí tečoval či dorazil do branky. V čase 9:33 domácí neodkopli poskakující míček ve středu hřiště do bezpečí a Litomyšl trestala podruhé. Krumlovští si pak sice vytvořili dvě velké šance, ale nedokázali trefit odkrytou branku. A tak udeřili hosté potřetí, plachtící střela z půlky hřiště zapadla za T. Kostku. Stav po dvou třetinách byl 0:3. Ze třetí třetiny uplynulo pouze 22 vteřin a hosté rozvlnili síťku počtvrté. Krumlov si začal tvořit šance, ale střelecká muška byla trestuhodná. Síť rozvlnila až dorážka P. Spáčila z malého brankoviště v čase 4:51. Domácí se snažili zápas zdramatizovat, do samostatného úniku se dostal R. Hanák, ale trefil pouze brankáře. I další šance nedopadly na úrodnou půdu, a tak Krumlov potřetí v sezóně prohrál.

Sestava:

G:Kostka, Červenka, Vajsochr

H: Lindner, Čapek, Hajsák, Sedlák D., Hošek, Maurenc, Malý, Maleček, Spáčil, Völfl, Haitmann, Prokeš, Homolka J., Hanák, Duc Huang, Malát, Matějček, Bašta A.

 

Výsledky a tabulka