Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Áčko si šlo pro 6 bodů, nakonec jen 3

První turnaj v novém roce pořádal náš tým v kaplické hale a plán byl zajistit 6 bodů, bohužel nám však v poslední třetině opět uteklo jedno vítězství..


Autor: Jan Trestr | Datum: 17.1.2012 - 11:50 | Zhlédnuto: 4054x

United České Budějovice

FBC Český Krumlov - United České Budějovice 7:3 (0:1|3:0|4:2)

Jako první zápas v roce 2012 čekalo hráče Krumlova derby s dávným rivalem, který se vracel do soutěže po sezóně strávené v nižší soutěži. Už z rozcvičky před zahájením utkání bylo patrné, že United berou tento zápas vážně, sestava dvaceti hráčů v týmových soupravách pilně kmitala po i palubovce. I přes jejich veškerou snahu byl vstup do utkání spíše ospalý a více šancí měli paradoxně vlažněji rozcvičení krumlovští. První gól si ale přece jen vysloužili hráči United. Krumlováci si uvědomili, že zápas se sám nevyhraje a rozhodli se konečně probudit. Svůj galakoncert rozehrál hlavně David Feferle. Napřed skóroval pěknou střelou přes obránce, pak připravil gól Homolkovi při přesilovce a obrat v zápase potvrdil ještě jedním gólem. United se pokusili reagovat na krumlovský nástup, dokonce se jim podařilo i snížit, ale jejich snahu odmítl Trestr, který v plném běhu ze vzduchu usměrnil přesnou Šestákovu nahrávku, a Doležal, jehož střela znamenala vedení o tři góly. Takový vývoj utkání přinesl snahu United o vyrovnání. Bohužel pro ně, taktika rychlých brejků je jako stvořená pro krumlovská křídla, a proto ještě navýšili vedení křížnou střelou Trestra po nahrávce Feferleho a pěkným blafákem Doležala. Gól útěchy se podařilo vstřelit i budějovickým, takže konečný výsledek – 7:3 pro FBC Český Krumlov.

 

TJ Spartak Soběslav

FBC Český Krumlov - TJ Spartak Soběslav 6:7 (0:3|3:0|3:4)

Do druhého zápasu vstoupilo FBC Český Krumlov s taktickou variantou se třemi útoky. Ta nepřinesla požadované ovoce, když se hráčům nedařilo dostat do tempa a soupeř celkem snadno získal čtyřbrankový náskok hned v první třetině. Reakce v podobě návratu k sestavě z minulého zápasu přinesla oživení a proměnila utkání v divokou přestřelku. První úspěšnou střelu zaznamenal Trestr, který vymetl pavučinku v rohu branky. Další úspěšnou akci dvojice Trestr, Feferle odmítl uznat za úspěšnou rozhodčí. Na to reagoval Trestr další, tentokrát již regulérní brankou po střele ze střední vzdálenosti. Snížení na rozdíl jediného gólu přinesla střela Feferleho prakticky ze záporného úhlu, kterou si brankář srazil sám do branky. Ve třetí třetině se podařilo střelo z poloviny hřiště vyrovnat Čáslavovi. Soupeř reagoval okamžitě a znovu vedl o gól. Další úspěšné střely Čáslavy a Trestra znamenali vedení Krumlova 6:5. Bohužel se Soběslav nevzdala a dvěma slepený góly znovu utkání otočila.  K návratu do zápasu nepomohli ani sóla Trestra a Doležala, které ani jeden nezvládnul dovést do úspěšného konce. Tedy další smolná ztráta, i když po kvalitním výkonu.

Sestava: Sedlák, Čáslava, Šesták, Prokeš, Trestr, Doležal, Ševčík, Šulc, Homolka, Feferle, Lučan,  Žák, a brankář: J.Kudláček a L.Kincl