Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

V neděli 13.3. 2016 se uskutečnil turnaj elévů

V neděli 13. 3. 2016 se v Českokrumlovské hale uskutečnil florbalový turnaj elévů. Do turnaje jsme postavili dvě družstva. První složené ze starších kluků a druhé převážně z hráčů přípravky. Pro většinu kluků to byl teprve druhý turnaj a šlo především o sbírání zkušeností. Bohužel videozáznam máme jen z prvních dvou zápasů a tak report nebude úplný.


V neděli 13.3. 2016 se uskutečnil turnaj elévů
Autor: Václav Čáslava | Datum: 18.3.2016 - 00:00 | Zhlédnuto: 4122x

Skupina A 

FBC Český Krumlov SK Meťák Lvi 4:3 
FK Slovan J. Hradec TJ Hraničář Malonty A 0:11 
FBC Český Krumlov Kaplice Červení  5:2
SK Meťák Lvi TJ Hraničář Malonty A  1:6
FK Slovan J. Hradec  Kaplice Červení  3:0
FBC Český Krumlov  TJ Hraničář Malonty A  2:10
 FK Slovan J. Hradec SK Meťák Lvi  4:5
 Kaplice Červení TJ Hraničář Malonty A  0:7
 FBC Český Krumlov FK Slovan J. Hradec  5:3
 Kaplice Červení  SK Meťák Lvi  0:7

 

 FBC Český Krumlov             SK Meťák Lvi            4:3

            Na starší kluky na úvod čekal tým Meťáku. Po chvilce oťukávání otevřel skóre zápasu Pilař,  domácí vedli 1:0. Ale radosti z vedení si dlouho neužili. Hostující lvi nejprve vyrovnali a vzápětí skóre otočili ve svůj prospěch 1:2. Srovnání sice po sólové akci zajistil Cajthaml, ale netrvalo dlouho a Meťák opět vedl. Kluci se snažili o vyrovnání, ale to se jim dlouho nedařilo. Až s blížícím se závěrem dorazil Cajthamlovu střelu Solař do odkryté branky. Minutu a půl před koncem dokonal obrat svým druhým gólem Pilař. V závěru si kluci pohlídali míček na svých holích a těsný výsledek uhájili.

   Meťáku se tímto ještě jednu omlouvám za chybějící ukazatel skóre a pokusíme se ho do dalšího turnaje sehnat.

FBC Český Krumlov             FBC Spartak Kaplice Červení         5:2

            V druhém zápase nás čekal soupeř z Kaplice. Hned od začátku jsme si vytvářeli plno šancí, bohužel jsme žádnou nedokázali proměnit, a tak byl stav dlouho 0:0. V páté minutě se před M. Cajthamlem otevřel prostor a Matyáš nabídnuté příležitosti využil. Nabral rychlost, stahovačkou obelstil obránce a střelou nad nohu na vzdálenější tyč překonal bezmocného brankáře Kaplice. Ale ani tentokrát naše vedení dlouho nevydrželo. Nejprve hosté střelou od pravého mantinelu vyrovnali, a následně ze standartní situace otočili vývoj zápasu. O chvilku později se nám sice podařilo vyrovnat, ale rozhodčí ještě před tím již odpískal příliš mnoho hostujících hráčů na ploše. V následující standardce však Cajthaml propálil vše, co mu stálo v cestě, a bylo vyrovnáno. O chvilku později jsme již vedli 3:2, a to když se po střele P.Šindeláře nejlépe před brankou zorientoval D. Herber, a rozvlnil síťku po třetí. Ještě v tom samém střídání přidal Herber svůj druhý gól, utekl soupeřovo obráncům a nadvakrát překonal brankáře soupeře. Soupeř si také dokázal vytvořit šanci, ale D. Bárta byl v brance vždy připraven.  Tři minuty před koncem pojistil naše vítězství střelou přes celé hřiště I. Solař a upravil tak na konečných 5:2.          

FBC Český Krumlov             TJ Hraničář Malonty A         2:10

            Jako třetí nás čekal nejtěžší soupeř. Opět jsme zásluhou M. Cajthamla rychle vedli, ale soupeř brzy vyrovnal, a převzal otěže zápasu. Nedokázali jsme si hlídat své hráče a prohrávali jsme i většinu soubojů 1 na 1. Skóre tak brzy narostlo na 1:5. Josef Veselý sice dokázal při skrumáži v soupeřově brankovišti snížit na 2:5, ale jeho převaha byla jednoznačná. Svůj slabší výkon si vybral i jinak dobře chytající brankář D. Bárta, často zapomínal snižovat soupeři střelecký úhel a ulehčoval mu tak práci. Malonty nás porazili 10:2.

 FBC Český Krumlov             FK Slovan J. Hradec 5:3

Posledním soupeřem ve skupině byl tým z J. Hradce. A opět již počtvrté jsme vedli 1:0 a prohrávali 1:2. Druhý gól byl hodně kuriózní. Hradečtí nastřelili tyč a míček se pod padajícím Bártou vrátil do hry. K udivení všech přihlížejících se však ozvalo zapískání a rozhodčí ukázal na středovou čáru. A i vyrovnání na 2:2 nemělo být zapsáno do tabulky gólů. Hostující brankář chytil míček, který přiletěl z druhého hřiště, a přestal hrát. Pro naše útočníky pak nebyla těžká práce vyrovnat. Další branky však již padaly regulérní. Kuriózní zápas, z kterého si Herber odnesl nejprve zásah míčkem do oka a následně ještě osekaný prst na pravé ruce, pro nás skončil vítězstvím 5:3. Ještě poklona pro trenéra soupeře, jenž se ujal role zdravotníka a ošetřoval v průběhu hry Dana na střídačce.

Skupina B

Kaplice Modří SK Meťák Tygři 16:0 
Kaplice Černí FBC Český Krumlov  4:1
SK Meťák Tygři TJ Hraničář Malonty B  0:5
Kaplice Černí Kaplice Modří  1:9
FBC Český Krumlov TJ Hraničář Malonty B  0:7
TJ Hraničář Malonty B Kaplice Modří  1:11
 SK Meťák Tygři Kaplice Černí   1:2
 FBC Český Krumlov SK Meťák Tygři  1:4
 Kaplice Černí TJ Hraničář Malonty B  5:1
 FBC Český Krumlov  Kaplice Modří  0:9

 

Mladší tým byl převážně složen z kluků z přípravky. Kluci se na hřišti často hledali a nechávali se unést hrou i atmosférou turnaje. I za pomoci hlasů svých rodičů však uhráli hezké výsledky.

FBC Český Krumlov             FBC Spartak Kaplice Černí              1:4

            V prvním zápase podlehli Kaplici - černí 1:4 a je nutno dodat že Kaplice skončila nakonec čtvrtá a dala pěkně zabrat i staršímu týmu.

FBC Český Krumlov             TJ Hraničář Malonty B         0:7

            V druhém zápase se postavili klukům a holkám z Malont a podlehli jim 0:7

FBC Český Krumlov             SK Meťák Tygři         1:4

            Ve třetím zápase dlouho vzorovali Tygrům a prohráli opět 1:4

 FBC Český Krumlov             FBC Spartak Kaplice Modří             0:9

            Soupeř nejtěžší kluky čekal nakonec, a to pozdější finalista Kaplice- modří. Krumlovští podali asi nejhezčí výkon, kdy bojovali o každý míček. Kaplice, jenž na turnaji dala jednomu ze soupeřů již 16:0, porazil domácí tým 0:9.

 

O 9.-10. místo

FBC Český Krumlov             FBC Spartak Kaplice Červení         1:5

  Mladší kluci nastoupili ke svému poslednímu zápasu proti Kaplici - červení. Sice prohráli 1:5, ale je nutno říci, že podali hezký výkon a bojovali o každý kousek hřiště. Především Vojta Hrachovský zaujal svou bojovností, ale zahanbit se nenechali ani ostatní. A tímto bych chtěl všechny kluky pochválit. Příště už někoho porazíme:).

O 7.-8. místo

FK Slovan J. Hradec            SK Meťák Tygři         4:0

O 5.-6. místo

TJ Hraničář Malonty B         SK Meťák Lvi            2:8

Semifinále

FBC Český Krumlov             FBC Spartak Kaplice Modří             1:8

            V semifinále jsme se utkali s vítězem skupiny B. A nutno uznat, že Kaplice -modří byli od začátku lepším týmem a diktovali tempo hry. Především obsazování hráčů nám dělalo veliké problémy a jen díky skvěle chytajícímu Bártovi jsme prohráli jen 1:8

TJ Hraničář Malonty A         FBC Spartak Kaplice Černí             9:2

O 3. místo

FBC Český Krumlov             FBC Spartak Kaplice Černí              4:2

            V souboji o třetí místo nás čekala opět Kaplice, tentokrát černý tým. Po naší velké chybě v obraně jsme rychle prohrávali 0:1. A tento stav vydržel téměř až do páté minuty. Sice jsme si vytvořili bezpočet šancí, ale ty vždy končily na skvěle chytajícím brankáři hostí. Nakonec se nám podařilo vyrovnat z rozehrávky z rohu, kdy kluci nachytali hostujícího brankáře na švestkách. Stav 1:1 však dlouho nevydržel, kluci se až příliš často uchylovali k sólíčkům, a  tak docházelo i k častým ztrátám a samostatným únikům soupeře. Jeden z nich dokázala Kaplice potrestat. Naštěstí D. Bárta od té doby chytal skvěle. Uzamkl svou svatyni a po zbytek zápasu již nepustil za brankovou čáru jediný míček, i když soupeř měl bezpočet příležitostí. Navíc kluci konečně začali proměňovat své šance a zápas otočili ve svůj prospěch v poměru 4:2.    

 Finále

TJ Hraničář Malonty A         FBC Spartak Kaplice Modří             5:1

            Ve finále se utkaly dva neporažené týmy celého turnaje. Kaplice modří se skórem 53:3 a Malonty A se skórem 43:5. Zprvu měla převahu Kaplice, přihrávkami zatlačila svého soupeře k bráně a vypadalo to, že mu vůbec nepůjčí míček. Ale svou převahu nedokázali využít a Malonty z první akce trestaly. Po brance se hra vyrovnala, hráči Malont na tom byli o trošku lépe, technicky ale příliš spolu nespolupracovali. Kapličtí hráli více jako kolektiv, zato ale nedokázali trefit soupeřovu branku. Zápas rozhodly Malonty dalšíma dvěma zásahy z dálky a zlomily tak odpor soupeře. Kaplickým jakoby došli síly a Malonty kontrolovaly hru.