Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Turnaj O pohár města Český Krumlov

O víkendu 7.- 8.6.2014, proběhl u nás v Českém Krumlově na zimním stadionu, jeden z největších turnajů pro mládež na jihu Čech. Na zapůjčeném povrchu z CFbU se vystřídali dvě hlavní kategorie turnaje: mladší žáci a dorost, v polední přestávce se potom ještě představili elévové a přípravka. Na závěr sobotního florbalového maratonu si vyzkoušeli prostředí "zimáku" také muži v přátelském utkání


Turnaj O pohár města Český Krumlov
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 10.6.2014 - 14:52 | Zhlédnuto: 4448x

V minulých šesti ročnících, se turnaj konající v měsíci červnu v našem městě, jmenoval JIP cup. V letošním roce si vzal tento turnaj plně pod svou organizaci náš klub a podařilo se zajistit jeho spolufinancování s Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj, z Fondu malých projektů ČR - Horní Rakousko. 

Dvoudenního turnaje se zúčastnilo přes 160 hráčů v 11 družstvech ze 7 klubů a své dovednosti zde předvedli děti od pěti až do dorosteneckých let. Večer si ještě povrch a prostředí zimního stadionu vyzkoušeli mužská družstva v přátelském utkání. Význam turnaje podtrhovala i účast klubů, která mají velký zvuk a jejichž družstva obsazují v sezonách pravidelně přední místa v soutěžích ČFbU: FBŠ Bohemians Praha, FBŠ Jihlava, FBC Šťíři České Budějovice, UHC Linz, 1.FBK Tábor, FBC Kaplice a FBC Český Krumlov.

Turnaj měl dvě hlavní části: turnaj 2002 (+ dvě vyjímky 2001) a mladší a turnaj 1998 (+ 3 vyjímky 1997) a mladší. Uprostřed soboty se potom utkali ještě elévové a přípravky, vždy ve dvou zápasech ve své kategorii, a navečer sehráli přátelské utkání muži našeho klubu s FBC Frymburk (5:4 pro naše barvy).

2002 měli systém: v sobotu v základní části hru každý s každým, v neděli potom hru na dva zápasy 1. se 2. a 3. se 4. V sobotu si nejlépe vedla Kaplice, když ve velkém boji zvítězila těsně nad našim týmem 3:2. Na 3.místě skončil Tábor a na 4.místě Jihlava. V nedělním finále Kaplice nejdříve prohrála po obrovské bitvě nervů 0:1 s našimi borci, ale ve druhém zápase více zkonsolidovala své síly, hlavně proměňovala své šance a tak vyhrála 6:3 a tím i celý turnaj. V bojích o 3.místo Tábor překvapivě dvakrát prohrál s Jihlavou a vyměnil si s ní pořadí ze soboty.

1998 měli podobný sobotní systém každý s každým, ale v neděli muselo nejdříve družstvo z 5.místa bojovat se 4.místem o účast ve čtvrtfinále. Potom už byl systém známý z hokejových klání: 1. se 4. a 2. se 3., o konečné 3.místo se utkali týmy, které prohráli a o 1.místo týmy, které vyhráli. V sobotních bojích bylo naše dorostenecké družstvo suveréně nejlepší a vyhrálo s velkým přehledem nad všemi: 10:0 Linz, 8:0 Šťíry, 7:3 Tábor, 4:2 Bohemku. V neděli si v prvním zápase náš tým poradil s týmem Šťírů 10:0 a ve druhém souboji nakonec Tábor zdolal Bohemku 3:0. O třetí místo si tedy zahrála Bohemka se Šťíry, kde rozhodla větší zkušenost a tým z Prahy si odvezl bronz.

Ve finálovém souboji byli naši dorostenci favority, ale Tábor se na nás dobře připravil. Naši borci trochu podcenili začátek, soupeř na nás vlétl a během úvodního tlaku získal poměrně snadno vedení 2:0. Naši se probudili, začali makat a do konce poloviny to byla stále prohra, ale jen 3:2. Sráželo nás poměrně časté faulování, zapříčiněné špatným pohybem, hlídáním protihráčů na těsno, z toho pramenili úniky soupeře a naše následné fauly. Bohužel všechny tři vyloučení soupeř využil a my až bohužel v závěru snížili na jen 5:3. Víc jsme nezvládli a tak se nakonec překvapivě z výhry radoval Tábor. Výhra nás opravdu hodně bolela, hlavně po tom, jak jsme prošli celým turnajem až do finále velmi suveréně a také proto, že se náš tým v současném složení vlastně loučil.

Další informace, výsledky zápasů a kanadské bodování na facebooku