Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Starší žáci na vítězné vlně

Starší žáci zúročili formu z předchozích dvou kol a v tom následujícím dokázali přehrát všechny soupeře a tím si vybojovat postup do 2. koše Ligy starších žáků – Jižní Čechy!


Starší žáci na vítězné vlně
Autor: Veronika Netušilová | Datum: 22.10.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 4737x

Sportovní hala na Dlouhé louce v Českých Budějovicích našim klukům vyhovuje a nebylo tomu jinak ani v neděli 20. října během třetího ligového kola. Změřili jsme síly s týmy FbC Strakonice, TJ Sokol Blatná Divočáci a FBC Štíři Č.Budějovice modří. Hned na začátku turnaje nás čekal těžký soupeř. Strakonice hráli ve 2. koši s výkonnostně lepšími soupeři a dokázali s nimi sehrát vyrovnané zápasy, přestože nakonec spadli o koš níže. O síle soupeře jsme dobře věděli, a tak taktika byla zpočátku vyčkávací se zónovým pokrytím obranné poloviny tak, aby se soupeř nemohl dostat do nějakých vyložených šancí. Přesto ve 4. minutě poprvé inkasujeme. Náš tým to ale nezlomí, ba naopak. Vidíme, že Strakonice nejsou stoprocentní, dělají chyby a souboje jeden na jednoho vyhráváme především my. V 7. Minutě srovnáváme skóre na 1:1. Do konce první poloviny přidá náš elitní střelec Matyáš další dvě branky a zápas otáčíme v náš prospěch. V druhé části vylepšuje skóre ještě David, a i když soupeř zahrozí úspěšnou akcí a sníží na 2:4, v posledních minutách zápasu potvrdí Matyáš dobře odehraný zápas pátým gólem. Druhé utkání s Divočáky z Blatné máme pod kontrolou od prvního písknutí. Neuplyne ani minuta a Nicolas se krásně trefuje do pravého růžku branky. Poté se přidává ještě David a první polovinu vyhráváme 2:0! Druhá se nám povede ještě o něco více a nakonec Blatnou porážíme jednoznačně 6:0! Nejtěžší zápas nakonec sehrajeme s domácím týmem modrých Štírů, který už nás potrápil během prvního vzájemného utkání. Štíři jsou nebezpeční především ze standardních situací, při kterých se umí dobře rozestavit a vyslat na naši branku nebezpečnou střelu. První gól zápasu opět střílí levé křídlo Nicolas po přesné přihrávce Tomáše. Poté se přidá ještě Matyáš a v druhé části Vašek. Na konci zápasu dáváme Štírům možnost skórovat během přesilovky, kterou se nám sice podaří ubránit, ale stojí nás to dost sil. Utkání vyhráváme, ale Štíři byli opět nepříjemným soupeřem. Také nám pomohli skvělé zákroky našeho gólmana. Další kolo odehrajeme v Kaplici a utkáme se s týmy FBC Spartak Kaplice, SK Meťák České Budějovice a TJ Centropen Dačice.

FbC Strakonice - FBC Rytíři Český Krumlov 2:5

B: Matyáš Cajthaml 4x, David Tomeš

 

TJ Sokol Blatná Divočáci - FBC Rytíři Český Krumlov 0:6

B: Matyáš Cajthaml 3x, David Tomeš 2x, Nicolas Humpál

A: David Tomeš 3x, Honza Pilař 2x

 

FBC Rytíři Český Krumlov - FBC Štíři České Budějovice 4:2

B: Matyáš Cajthaml 2x, Nicolas Humpál, Vašek Schneider

A: Tomáš Minařík, Joska Veselý, David Tomeš

 

Sestava: Daniel Švec (G), Matyáš Cajthaml, David Tomeš, Nicolas Humpál, Vašek Schneider, Oliver Schick, Tomáš Minařík, Roman Kučera, Honza Opekar, Lukáš Saitl, Joska Veselý, Daniel Herber, Honza Pilař