Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Slunný výlet mužů do Milevska

Máme krásné sobotní ráno, ve vzduchu se ještě doslova vznáší dozvuk radovánek z předešlé noci a Rytíři vyjíždí k druhému kolu Jihočeského přeboru, ve kterém jsou dosud stoprocentní, a ve kterém mají pouze ty nejvyšší ambice... Nicméně tentokráte spanilé Rytíře čeká nelehký úkol, neboť už v tak ochuzeném počtu budou čelit urputným soupeřům, kteří rozhodně nehodlají dát nic zadarmo.


Slunný výlet mužů do Milevska
Autor: Radek Hajsák | Datum: 24.10.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 3831x

 I přes to se “desítka“ odvážných vydává vstříc novým florbalovým dobrodružstvím, jímž se v následujících řádcích podíváme podrobněji na zoubek.

 

Sestava:

Mora, Čáslava, Maistryszin, Hajsák, Sedlák, Šandera, Forst, Kohoutek, Klein, Kouba

 

SK Meťák Č. Budějovice - FBC Rytíři Č. Krumlov - Velešín 10 : 4 (5:2/2:1/3:1)

Nekoncentrace, ospalost, laxnost.... To jsou přesně slova, jenž vystihují tento zápas z pohledu krumlovských. Vlažná první třetina, kterou Rytíři prohráli v poměru 5:2, pravděpodobně zpečetila osud celého zápasu, na kterém se těžko hledají jakákoliv pozitiva. Slabou útěchou snad může být jen krásná akce “pojď sem, kam jdeš, kočka-myš“ v podání tria Hajsák-Kouba-Sedlák, po které poslední jmenovaný pověsil budějovickému gólmanovi do horního vinglu prvotřídního banána. I přesto, že hra se postupem času vyrovnávala, nedokázali se krumlovští na soupeře dotáhnout, k čemuž přispěla i značná střelecká potence a nedůslednost v obranné činnosti. Suma sumárum, Rytíři museli zkousnout svoji první letošní porážku a nezbývalo nic jiného, než oklepat se a důkladně připravit na další zápas se sokem z Třeboně, jenž je jedním z hlavních aspirantů na letošní trůn Jihočeského přeboru mužů.

 

FBC Rytíři Č. Krumlov - Velešín - FK Santos Jiskra Třeboň 6:4 (2:2/0:2/4:0)

 K druhému zápasu byl v první řadě úplně zcela jiný přístup, což krumlovští dobře věděli. O pauze tedy došlo tedy k nějaké té parciální regeneraci (velmi individuální, každý člen týmu to pojal svým vlastním stylem), následoval intenzivní brainstorming, kde si Rytíři jasně stanovili nový herní plán, jímž by se chtěli prezentovat. Mezitím dorazil zbloudilý a klíčový článek naší sestavy, totiž onen Michal Forst, jehož v časných ranních hodinách, ještě pod rouškou černočerné tmy a opojením neznámých nektarů políbila múza gastronomie... Souboj s instantní polévkou jej ale pravděpodobně zmohl daleko více, než očekával. Nicméně ukázal své odhodlání a lásku k florbalu, když i díky ochotě a asistenci Venci Čáslavi dorazil na pomoc svému týmu. Nyní již bez větších okolků proběhla za svitu pražícího sluníčka krátká komplexní rozcvička, ranní nedorozumění dávno vzala voda, čeká nás dnešní poslední steč.

Máme odehranou polovinu třetí minuty a Sedlák šikovně tečuje Šanderovu dobrou přízemní střelu za záda gólmana Jiskry. Ve sledu několika vteřin skórují krumlovští znovu po rychlém protiútoku, kdy po akci “ Tic- Tac- Toe“ nekompromisně zakončuje Kohoutek senior. Vše se zdá na dobré cestě, bohužel shoda nešťastných odrazů vyústí v první gól Třeboně, který jakoby sebral našemu týmu vítr z plachet a naopak soupeři dodal sebevědomí, které dokázal přetavit v další sesmolený, ale zároveň

vyrovnávající gól. Počínaje tímto okamžikem nastává jakési hluché období, ve kterém mají Rytíři sice více ze hry, ale jsou to opět hráči Jiskry, jenž dokázali udeřit a tak koncem druhé třetiny vede Třeboň už 4:2. Náš tým nicméně zachoval klidnou hlavu, ze své hry neustoupil a počátkem třetí třetiny odstartoval přímo grandiózní obrat. V čase 32:34 po dobré Forstově přihrávce snižuje Klein a v čase 33:01 vyslal na branku svou životní střelu Kouba, jehož střelecký pokus se nejprve odrazil od horní tyče směrem do brány, kde následně ladně zatančil na pomezí brankové čáry. Oba dva týmy chtěly pokračovat ve hře, nicméně pan rozhodčí Paletář prokázal zrak ostříže a snad i sokola dohromady, když Koubův pokus uznal za platný. To se pochopitelně hráčům soupeře moc nezamlouvalo, ale jakékoliv protesty u tohoto striktního sudího, jak už jest známo, byly zbytečné. Frustrace ze strany Třeboně by se dala krájet, o to víc, když v čase 33:17 Forst otáčí během jedné minuty z 2:4 na 5:4, navíc pohled na jeho vášnivou oslavu gólu musel v srdcích protihráčů zanechávat jen úzkost a beznaděj.

Třeboň se sice ještě pokoušela kousat, ale díky dobrému týmovému výkonu a jistotě v bráně krumlovští žádné komplikace nepřipustili, naopak pět minut před koncem díky důrazu na brankovišti pečetí na konečných 6:4 svým druhým gólem Klein. Malým nešvarem snad jest jen neuznaný sedmý gól, který mohl být sladkou třešničkou na konci jinak zaslouženě vyhraného zápasu.