Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přes velký boj, jen 3 body

Páté a šesté kolo Regionální ligy mužů – skupiny 5 se tentokrát pro českokrumlovský tým odehrávalo na Vysočině. A-tým totiž musel ke svým dalším zápasům do Pelhřimova.


Přes velký boj, jen 3 body
Autor: Josef Čížek | Datum: 23.11.2016 - 16:10 | Zhlédnuto: 3395x

FBC Český Krumlov Velešín – Hippos Žďár n/S. B

Soupeř, který se nám postavil jako první, byl vždycky tvrdým oříškem a v minulých sezónách platil za jednoho z uchazečů o přední příčky v tabulce, ale letošní sezóna nezastihla rezervu žďárských hrochů v ideálním rozpoložení. Ze svých dvou předchozích zápasů totiž dokázali vydolovat pouze jediný bod za remízu s Pelhřimovem. Náš tým však nechtěl nic podcenit.

Přesto se nám nepodařilo zachytit začátek utkání a brzy jsme prohrávali. Naštěstí však hned po asi deseti sekundách dokázal Hrmo vyrovnat a po několika minutách hry opět trestal chybu v rozehrávce soupeře, kdy doklepával již do prázdné brány míček po pěkné kombinaci celého útoku. Naši hráči se pak během celé první třetiny vydávali ze zabezpečené obrany do jednoho útoku za druhým a tu a tam zahrozili, takže první třetina skončila více než příjemným skórem 4:1.

V dalších třetinách jsme již hlídali vypracovaný náskok a ještě jej navýšili o dva góly, když ve druhé třetině zvyšoval Matějček a ve třetí skóroval Maleček. Soupeř stačil pouze korigovat stav zápasu v poslední minutě, ale to už nic neměnilo na tom, že všechny tři body si odvezl Český Krumlov.

FBC Český Krumlov Velešín – Hippos Žďár n/S. B 6:2 (Branky: Hrmo 2x, Maleček 2x, Sedlák jr., Matějček, Nahrávky: Matějček, Sedlák, Maleček, Sedlák jr., Hrmo) 

 

Spartak Pelhřimov B - FBC Český Krumlov Velešín

V dalším zápase nás čekal ještě těžší soupeř, jelikož se nám postavili hráči pelhřimovské zálohy, která ještě minulou sezonu hrála své zápasy v divizi. A začátek zápasu opravdu vypadal, jako kdyby se potkaly týmy jiných úrovní. Naši hráči totiž vůbec nestíhali tempu, které nasadil soupeř, a po první třetině jen díky vynikajícímu výkonu Ondřicha v bráně nebyl stav horší než 2:0.

Ani začátek druhé třetiny nás nezastihl v plné koncentraci a po minutě hry se skóre měnilo znovu ještě ve větší neprospěch našeho týmu. A když po pár sekundách musel Čížek na trestnou lavici pro blokování hole, vypadalo to s našimi hráči bledě. Naštěstí ještě v signalizované výhodě jeden z domácích hráčů zahrál nepochopitelně rukou a po bouřlivé diskuzi s rozhodčím si vysloužil dvakrát dvě minuty pro svůj tým a jako bonus si mohl na trestné lavici odpočinout celých deset minut. Hra čtyři na čtyři nám ale také příliš nesvědčila, jelikož jeden ze soupeřů dokázal obehrát našeho obránce, který řešil nastalou situaci jen za cenu faulu, ale že byl soupeř už sám před brankářem, posoudili sudí trestnou situaci jako nájezdovou. Opět se ale ve výborném světle předvedl náš brankář, jelikož dokázal nájezd zlikvidovat a v následné hře čtyř proti třem plnil v brance roli neprostupné zdi, takže i toto oslabení jsme přestáli bez úhony. A zdálo se, že by se mohlo blýskat na lepší časy, jelikož Čížek při svém návratu z trestné lavice dokázal zavést míček až těsně před branku, kde jej předal Matějčkovi, který neváhal a nahrál volnému Malečkovi, který zkusil vyzrát nad gólmanem, ale prozatím nepochodil. K návratu do utkání zavelel až kapitán Dan Sedlák. Ještě v přesilovce, která byla zapříčiněna osobním trestem pelhřimovského hráče, dokázal zužitkovat Malečkovu přihrávku. Ten, který nahrával, pak sám rozvlnil síť, když ještě v hloubi naší poloviny hřiště nastartoval k mohutnému sólu, které vyústilo v bekhendovou střelu, která skončila gólem. A „do šaten“ jsme odcházeli za smírného stavu, když se podruhé v zápase prosadil kapitán našeho družstva.

Rozhodnout musela tedy třetí třetina. Na jejím začátku se radovaly oba týmy, když nejprve skóroval Pelhřimov a poté my. Průběh třetiny se dále vyznačoval snahou o rozhodnutí, ale všechny útoky se bortily o neprostupné obrany nebo dobře chytající brankáře. Již to vypadalo, že se oba týmy po závěrečném hvizdu rozejdou každý s jedním bodem, ale necelou minutu před závěrečnou sirénou dokázal jeden z domácích borců takovou „šmudlou“ překvapit jak naše obránce, tak jinak skvěle chytajícího Ondřicha a všechny body nakonec zůstaly v Pelhřimově.

Spartak Pelhřimov B – FBC Český Krumlov Velešín 5:4 (Branky: 2x Sedlák sr., Maleček, Matějček, nahrávky: Maleček, Ondřich, Wunsch)

Sestava: Ondřich, Šandera, Čáslava, Wunsch, Sedlák, Maleček, Hajsák, Sedlák jr., Čížek, Hrmo, Matějček