Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Poslední zápasy vítězně

Poslední dvě utkání letošní sezóny jsme odehráli v českobudějovické hale SKP.


Poslední zápasy vítězně
Autor: Josef Čížek | Datum: 2.5.2018 - 00:00 | Zhlédnuto: 5279x

TJ Sokol Lišov – FBC Český Krumlov Velešín 3:7

Pořádající Lišov byl naším prvním soupeřem. Hra proti Lišovu byla vždy velice fyzicky náročná, ale tentokrát se nám dařilo se větším střetům vyhýbat. Od začátku utkání jsme drželi jeho otěže pevně v rukách a nehodlali jsme dopustit nějakou blamáž. Přestože v prvních minutách jsme částečně vinou nervozity a nerozehranosti spálili několik šancí, s koncem 5. minuty jsme poprvé měnili skóre. Forst přebral přihrávku od Wunsche z obrany, rozběhl jeho rychlé nohy a nedal svou střelou brankáři šanci. O několik sekund později bylo ještě veseleji, když opět Wunsch po aktivním pohybu našich hráčů přesně vybídl Koubu, který se po dlouhé odmlce v A-týmu uvedl perfektní střelou pod horní tyčku. Gólman byl opět bez šance. Dvoubrankové vedení nám dalo nejen klid na florbalky, ale také jistou nezodpovědnost, což hrálo do karet soupeři. Začal se více tlačit do útoku a hrozil, ostatně jak je jeho dobrým zvykem, z nebezpečných a rychlých protiútoků. V těchto chvílích byla největším problémem nesouhra mezi naším útokem a obranou, kdy jsem si nedostatečně hlídali jednotlivé přechody a výměny mezi posty. Toho využíval soupeř a v jedenácté minutě snížil na rozdíl jediné branky. Následně nám nabídl ale více než solidní příležitost ke skórování v podobě přesilové hry, jíž jsme nepohrdli. Našim hráčům se podařilo přitlačit oslabeného soupeře k brance a následně stačilo několikrát přihrát balonek, rozhýbat soupeře a vystřelit. Čížkovi navíc usnadňovali práci dobře přihrávající Sedlák jr. a ještě lépe stínící a černou práci odvádějící Hajsák s Doležalem.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako první. Náš tým tlačil a soupeř občasně hrozil z protiútoků. Čtvrtý gól na sebe nechal čekat až do 8. minuty, kdy si pohledně vyměnili pozice Sedlák jr. s Forstem a na Čížka již čekala prázdná brána, do které zametl balonek ne úplně florbalovým způsobem. Následně naši hru zbrzdilo vyloučení Šandery, takže jsme museli odolávat tlaku Lišova. Oslabení jsme zvládli perfektně a jen co se Šandera vřítil na hrací plochu, dostal přesnou přihrávku od Sedláka jr. a z pozice „mezi kruhy“ mířil přesně. Náš tým si držel tempo, snažil se přidat další branku, ale musel jít opět do čtyř. Tentokrát za velice kontroverzní rozhodnutí rozhodčího. Hajsák, který byl na minulém turnaji od Pelhřimovských hráčů neprávem osočován ze simulace, naopak to je jeden z nejosekávanějších a nejobětavějších hráčů našeho týmu, se dostal opět do předbrankového prostoru. Soupeřův brankář ve snaze o chycení balonku zřejmě nedopatřením odhodil Hajsákovu hůl za bránu, ten zkroušen takovým stavem šel si pro ni, avšak v té chvíli s holýma rukama, s oběma nohama na zemi zázračným způsobem kopl do míčku. Takovou černou magii však nemohl nechat bez povšimnutí rozhodčí a zaslouženě poslal Hajsáka na dvě minuty na trestnou lavici. Následnou dvouminutovou výhodu soupeř zužitkoval, nutno říci, že způsob, jakým se míček dostal za brankovou čáru, měl s nadpřirozenem cosi společného také.

Ve třetí části si již ani jeden z týmů k okultním praktikám neuchyloval a spíše se snažil v narůstajícím horku oněch patnáct minut přežít. V prvních dvou minutách jsme si ještě pojistili výsledek dvěma vstřelenými góly (Čížek dokonal hattrick a jisté zadostiučinění prožil Hajsák), víc už toho ale z naší strany nebylo. Soupeř stačil v 7. minuti již jen snížit na konečných 3:7. Stojí za zmínku, že další góly jsme nepřidali hlavně z toho důvodu, abychom "naštvali" nahrávkami hýřícího Dandu Sedláka, který poslední část neprožíval v příliš optimální náladě.

TJ Sokol Lišov – FBC Český Krumlov Velešín 3:7

Branky: Čížek 3x, Forst, Hajsák, Kouba, Šandera

Asistence: Sedlák jr. 3x, Wunsch 2x, Sedlák, Forst

 

Santos Jiskra Třeboň – FBC Český Krumlov Velešín 2:7

Poslední zápas sezóny jsme si v Budějovicích vyzkoušeli úplně nový druh sportu, Bikram florbal. Jde o kombinaci standardního florbalu a sauny. Tak to totiž v nafukovací hale SKP vypadalo. Na tento zápas trenér vymyslel výtečnou taktiku, v první třetině musíme dát co nejvíce gólů a následně se musíme snažit neumřít na přehřátí. Taktiku jsme drželi podle plánu a v první třetině jsme vsítili hned pět branek, zatímco soupeř pouze jednu. 

V druhé třetině padlo na obou stranách po jednom gólu a třetí část přinesla pouze jediný, a to do třeboňské sítě. Zajímavou vsuvkou, která osvěžila jak hráče, tak oněch deset diváků, kteří byli ochotni dýchat padesátistupňový smrad, byl nájezd udělený za baseballovou etudu jednoho z třeboňských obránců. K exekuci se postavil Sedlák jr., rozjel se více než slibně, avšak v zakončení zklamal. Jeho velice prudká střela mířila pouze do tyče brány na házenou, která stála mimo hřiště, ale je pravdou, že to byla taková rána, až se ona branka div neposunula. V následné přesilové situaci jsme byli ještě svědky koncertu nepřesných střel a neproměněných šancí Radka Hanáka.

Celkově jsme se tedy v sezóně umístily na čtvrtém místě, což není špatný výsledek, ale po minulém roce, kdy jsme celou soutěž vyhráli, jsou někteří z nás možná trochu zklamaní.

Santos Jiskra Třeboň – florbal – FBC Český Krumlov Velešín 2:7

Branky: Čížek 3x, Doležal 2x, Sedlák jr. 2x

Asistence: Sedlák jr. 2x, Hajsák 2x, Čížek, Sedlák