Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

O pohár starosty města Kaplice 2013 – elévové (2002 a mladší)

V sobotu 1.6. se vydali naši nejmladší členové do Kaplice na turnaj "O pohár starosty města Kaplice". Vzhledem ke stavu řeky Vltavy a jejích přítoků, jsme jako dopravní prostředek na turnaj zvolili lodě. To , že řeka za normálního stavu Kaplicí vůbec neteče jsme teď řešit nemuseli.


Autor: Václav Čáslava | Datum: 5.6.2013 - 19:00 | Zhlédnuto: 4095x

Do turnaje jsme přihlásili dvě družstva. První tým černých byl složen z kluků, jenž odehráli sezónu za mladší žáky a to: Maurenc Vít, Massaro Filoppo, Mazzola Samuele, Hanák Tomáš a Dvořáček David, vedený trenérem V. Čáslavou.

 

Druhý tým modrých tvořili především začátečníci: Van Overloop, Maurer Jaromír, Poláček Matouš, Solař Adam, Solař Ivo, Hák Martin, Mleziva, Šindelář Tadeáš, Šindelář Šimon, vedený trenérem M. Hákem.

 

Modrá skupina

 

Černý tým brzy divákům ukázal, že je velikým kandidátem na medaili.

 

modrá sk.

Č.B. Top

Kap.

Č.K. černí

Kap.-dívky

Body / skóre

umístění

United Č.B. Top

 

1:5

1:11

7:0

3 / 9:16

3

DDM Kaplice

5:1

 

1:5

9:1

6 / 15:7

2

FBC Č. Krumlov- černí

11:1

5:1

 

16:0

9 / 32:2

1

DDM Kaplice dívky

0:7

1:9

0:16

 

0 / 1:32

4

 

FBC Český Krumlov – černí                        FBC Kaplice dívky           16:0

 

V prvním zápase doslova smetli domácí tým složený především z dívek. Kluci nenechávali soupeři vydechnout a prosadili se každých 45 vteřin. Bylo to nerovné měření sil, neboť holkám chyběly fyzické parametry. I tak se snažily našim klukům vzdorovat a nezanechaly špatný dojem. Ba naopak jsou příslibem Kaplického florbalu. V zápase se prosadili všichni domácí hráči a Mazzola s Hanákem si dali závod, kdo zamíří víckrát do černého.

 

FBC Č. Krumlov – černí FBC United Č. B. TOP     11:1

 

I v dalším zápase pokračovali gólové hody. Krumlovu se do cesty postavily Českobudějovické naděje narozené v roce 2003. Domácí ale byli nad jejich síly. Rozebírali je jak kombinační hrou, tak individuálními akcemi. T. Hanák několikrát skóroval po objetí branky, S. Mazzola se prosazoval z náběhů a standardních situací a F. Massaro s R. Dvořáčkem navyšovali  skóre střelami z dálky. Kluci dostali pokyn, aby se šetřili na další zápasy, neboť měli jen jednoho hráče na střídání.  Za stavu 8:0 se prosadili i hosté, ale kluci přidali ještě tři branky.

 

 DDM Kaplice                     FBC Český Krumlov – černí        1:5

V posledním zápase ve skupině nás čekala domácí Kaplice. Kluci ale byli nekoncentrovaní. I přes příkaz odpočinout si před zápasem na tribuně, si S. Mazzola odběhl zastřílet na branku, a tak jsme prvních pět minut zápasu odehráli jen ve třech. Kluci působili unaveným dojmem, odpalovali míčky pryč, pouštěli se do zbytečných kliček a ani standardní situace nerozehráli, jak si před turnajem ukázali. T. Hanák naštěstí vstřelil dvě branky a nedopustil tak žádné velké trápení. Soupeři se sice podařilo snížit, ale do konce zápasu se prosadili ještě všichni tři zbývající hráči Krumlova.

 

Kluci tak s velkým přehledem vyhráli modrou skupinu a čekalo se, jak se bude turnaj vyvíjet dál.

 

Červená skupina

 

V červené skupině měl náš mladší tým daleko těžší soupeře. Ale kluci na svém prvním turnaji v jejich florbalové kariéře zanechali příjemnou stopu. Se staršími hráči Kaplice a United se sice rovnat nemohli, ale vítězství nad zahraničním týmem z Lince potěšilo.

červená sk.

Kaplice

Č.B. Big

Č.K. modrý

Linz

Body / skóre

umístění

FBC Kaplice

 

3:1

7:0

14:2

9 / 24:3

1

United Č.B. Big

1:3

 

4:0

11:0

6 / 16:3

2

FBC Č. Krumlov- modrý

0:7

0:4

 

3:2

9 / 3:13

3

UHC Linz

2:14

0:11

2:3

 

0 / 4:28

4

 

FBC Spartak Kaplice                         FBC Český Krumlov – modrý          7:0

 

FBC Český Krumlov – modrý          UHC Linz                                             3:2

 

FBC Český Krumlov – modrý          FBC United Č. Budějovice BIG       0:4

 

Kluci sice nepostoupili do finálové skupiny, ale hrou se bavili a těšili se na své další soupeře.

 

O 5-8 místo.

 

FBC Kaplice dívky   - FBC Český Krumlov – modrý     1:4

 

Kluci odehráli s domácími vyrovnaný zápas. Po dvou minutách vzal míček Overloop, projel si hřiště a zasunul pod padajícího brankáře. Při svém dalším střídání přidal další branku. Domácí v polovině zápasu snížili, ale větší drama odmítl střelou z dálky J. Maurer. A když se o minutku později krumlovští prosadili počtvrté, bylo rozhodnuto.

 

FBC United Č. Budějovice  TOP -              FBC Český Krumlov – modrý     0:3

 

Domácí hned od začátku zápasu diktovali tempo hry, ale kluci dobře bránili a dlouho drželi nadějný stav 0:0.  Bohužel se projevilo že jsou kluci na prvním turnaji. Nevydrželi obsazovat hráče a United tak dostávali příležitost se prosadit. To se jim podařilo hned třikrát a vyhráli 0:3.

 

Kluci tak obsadili šesté místo na turnaji.

 

O 1-4 místo.

FBC Č. Krumlov – černí - FBC United Č. Budějovice BIG   5:1

Hostující tým se pokusil na nás vlítnout hned po vhazování, ale kluci sérií rychlých přihrávek hru uklidnili a míček jim nepůjčili. Domácí byli od začátku lepším týmem, dokázali podržet míček a ze soubojů jeden na jednoho vesměs vycházeli vítězně. A když se k tomu přidaly přihrávky, začaly padat branky.  Po celý turnaj do černého mířili především T. Hanák a S. Mazzola, ale ani D. Dvořáček a F. Massaro nezůstávali příliš pozadu. Za stavu 3:0 se prosadili také hosté. Jenže kluci přidali další dvě branky a upravili stav na konečných 5:1.

 

 

FBC Spartak Kaplice  -  FBC Č. Krumlov – černí  2:4

                Na závěr se střetly dva dosud neporažený týmy. Počet hráčů na střídačce a to, že krumlovští hrají druhé utkání hned po sobě, nahrávalo do karet spíše domácímu mužstvu, ale obrázek hry vypadal jinak. Krumlov si hned na začátku vytvořil několik šancí, bohužel je nedokázal proměnit. A tak do vedení šel domácí tým. Kaplice rychle rozehrála standardní situaci,  při špatném střídání zůstal na hrušce neobsazený hráč a domácí vedou 1:0. Radost domácích však netrvala dlouho, míček si vzal T. Hanák a po oběhnutí branky vyrovnal. V zápětí vystřelil S. Mazzola, střela z dálky proletěla těsně nad nohou domácího brankáře a zapadla do sítě. V polovině zápasu se však domácím podařilo srovnat. Hostující hráči se nechali strhnout hrou, všichni tři se schovali za vlastní branku a zapomněli obsadit soupeře, ten zaváhání využil.  Krumlov se o chvilku později opět mohl ujmout vedení, ale S. Mazzola se sám před brankářem neprosadil. A když vzápětí ten samý hráč přestřelil odkrytou branku, vzal T. Hanák opět vše na sebe a střelou z hrušky rozvlnil síť potřetí. Tomáš pak ještě stihl zkompletovat hattrick, když se prokličkoval až k nájezdu na brankáře, kterého lehce překonal. Krumlovští tak vyhráli 2:4 a bez ztráty bodu ovládli turnaj.

 

Kluci zúročili roční práci trenérů Veroniky Netušilové a Martina Háka.