Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Nikdy více Žirovnice aneb jak si starší žáci pro výprask vyjeli

Sobotní ráno slibovalo pěkný slunečný den a my jsme na pohodu vyrazili směrem Žirovnice ke dvěma důležitým zápasům s J. Hradcem a Kaplicí.


Nikdy více Žirovnice aneb jak si starší žáci pro výprask vyjeli
Autor: Radek Hanák | Datum: 22.3.2017 - 19:12 | Zhlédnuto: 3574x

Cesta pěkně ubíhala, halu zapadlou na periferii města jsme našli též bez problémů a to bylo asi vše. Hala zavřená, kolem pusto prázdno, po telefonátu s organizátorem jsme zjistili, že místo konání nesouhlasí s oficiální hlášenkou čfbu a po změně termínu se nakonec změnilo i místo konání a hraje se v Hradci. Takže,podobně jako strakonický tým, hurá zpátky do Hradce, převlečení a rozcvičení v časové tísni a začínáme s domácími florbalisty.

FBC Č. Krumlov - J. Hradec 2 : 8


Začátek výborný, první pětka hned po buli vzorně atakuje, Šimon získává míč a ve 20. sekundě vedeme. A to je v tomto zápase od nás vše. Hradečtí předvádějí komplexní florbal umocněný domácí palubovkou a výrazně převyšují naše hochy a dívku ve všech činnostech. Soustředěně osobně brání naše úderné hráče, spolehlivě , jednoduše a přesně na hůl rozehrávají z obrany a celý útok kombinuje v pohybu. A jak na to reagují naši hoši, ukazují jeden na druhého,co kdo udělal špatně, vyčítají si každou drobnost a někteří dokonce rozebírají i tréninkovou docházku. Domácí si v klidu hrají florbal ,navyšují vedení a my můžeme být rádi, že má Petr dobře postavené tyče, jinak by s přehledem padla desítka.

Góly : Hladík, Mazzola
Asistence: Kolín

Po utkání následuje delší proslov na téma , jak to vypadá, když se trénink nebere pouze jako společenská událost nebo odpolední sportovní zábava. O přístupu typu - protože já jsem hvězda přijdu až po rozcvičce, tohle dělat nebudu, raději si zajdu popovídat s dorostenci atd. Co dodat, žádnou hvězdu jsem tentokrát na hřišti neviděl, a až na světlé výjimky nikoho, kdo by zatnul zuby a makal. Abych byl přesný, mezi ty výjimky patři Amálka, Aleš , Standa a Šimon, kteří i přes blbou náladu v týmu hráli zodpovědně na hranici svých možností.

FBC Č. Krumlov - Kaplice 5 - 6

Druhý zápas jsme začali o poznání lépe, sestava doznala značných změn, všechny tři útoky pravidelně střídaly, soupeř nám dával více prostoru, a tak byl čas i na rozehrávku, jen v zakončení chyběla jistota. Přestože jsme inkasovali jako první máme jasně navrch a po druhé třetině vedeme 2:1 , a to jen díky velmi slabé střelbě. Pak přichází poslední dějství se sérií individuálních chyb, na začátku umocněných i vlastním gólem , soupeř rázem vede 5:2, naše střelecké trápení pokračuje a velký tlak v posledních minutách stačí jen na kosmetickou úpravu výsledku v konečné podobě 5:6.

Góly : Hanák 3, Kolín , Mazzola
Asistence : Sebestyen, Košan, Kolín

Slovo trenéra závěrem : Tentokrát jsme narazili na dva týmy, které předvádějí kolektivní kombinační hru podpořenou dobrou fyzickou přípravou, na začátku sezóny jsme je byli schopni přetlačit díky výrazným individualitám, ale florbal je kolektivní hra, navíc kategorie starších žáků přelomová, kdy je třeba, aby se individuality podřídily cílům kolektivu. No, a právě takového přelomu jsme byli svědky, bohužel v té vedlejší roli. A to nás v posledním kole čeká ještě jeden tým s podobným stylem hry - Milevsko. Co my na to?