Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Nejdřív povinost a pak ostuda

V neděli se odehrálo 15.kolo nejvyšší soutěže dorostenců v Havlíčkově Brodě. Tentokrát jsme měli problémy se sestavou, kdy Pepa Maleček nemohl a ráno nedorazil ani Radek Hajsák. Ale do sestavy se vrátil Zdenda Chochol a Nikola Massaro.


Nejdřív povinost a pak ostuda
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 4.2.2014 - 14:11 | Zhlédnuto: 4621x

Sokol Havlíčkův Brod

FBC Český Krumlov - Sokol Havlíčkův Brod 6:5 (3:0|2:3|1:2)
Měli jsme pohodově rozehrané utkání, kdy za stavu 3:0 končila 1.třetina a zdálo se, že ušetříme síly na silné Okříšky a ještě si pěkně zastřílíme.
V 6.minutě zápasu našel pěkně křížnou nahrávkou Zdenda Áju a ten rovnou z "voleje" otevřel účet zápasu. Pak v 7.min Tom nahrál Sedlymu, který skákavou střelou mezi nohy zvýšil na 2:0. Na 3:0 pak pěknou střelou tahem zvýšil Mára, který byl tentokrát na pozici levého křídla.
Hned při vstupu do 2.třetiny jsme inkasovali na 1:3, malou důsledností u branky. Pak opět úřadoval Mára, když po pěkné nahrávce od Áji zvýšil na 4:1. Minutu na to, v  7.min zápasu, rychle obkroužil branku Kulda a my vedli 5:1. Ve druhé části zápasu jsme přestali hrát, hlídat si soupeře a hlavně obrovskou nedůsledností nechali soupeře nadechnout a snižovat výsledek až na 5:5!!! Dokonce 3 minuty před koncem jel sám na branku soupeř, ale tady se blýskl nádherným zákrokem brankář, a pohotovým reflexem vytáhl rukou míček za branku a odvrátil katastrofu.
V posledních minutách se kluci probudili, vyvinuli obrovský tlak, 2,5minuty svírali H.Brod, až si konečně Mauryho střela našla skulinu do branky, 6:5.
.
Góly: 2x Homolka M., Sedlák, Bašta, Maurenc, Matějíček
Asistence: Chochol, Malát, Němec, Bašta, Sedlák
.

PSKC Okříšky

FBC Český Krumlov - PSKC Okříšky 2:12 (2:0|0:4|0:8)
Opět jsme zápas rozehráli výborně, lehce zataženou hrou a rychlými výpady nenechávali soupeře oddychnout. Dlouho byla hra vyrovnaná, až ve 13.min Sedly vybojoval za brankou míček, nahrál Kuldovi, ten hned před branku a Hany otevřel skóre zápasu, 1:0. V poslední minutě zápasu ještě zvýšil Kulda na 2:0 po Homerově nahrávce. Do této doby kluci plnili svědomitě své úkoly, hlídali si hráče, byli i důslední v obraně.
Od 2.třetiny se však začalo vyvíjet jinak než jsme si přáli, opět hned po vhazování, jako v prvním zápase, lehce nahozená střela na branku, pěkně tečovaná, 2:1. Za dvě minuty akce téměř přes kopírák, 2:2. V 10.min zápasu soupeř lehce nahodil na branku a Péťovi míček proklouzl za záda, 2:3. A těsně před koncem třetiny nedůslednoust Toma u branky nás stálo další gól, 2:4. Stále byl zápas poměrně vyrovnaný, ale lehkými góly jsme Okříškům darovali otočení zápasu. Stále nic nenasvědčovalo katastrofě, která začala až 3.třetinu, kdy kluci více otevírali hru, nestahli střední pásmo, jak jsme měli domluveno, nehlídali si své hráče a soupeř s železnou pravidelností každé 2 min sázel jeden gól za druhým. Nepamatuji si, že bychom dostali někdy takový nářez, tak rychle a tak snadno.
Začali se projevovat veškeré nedostatky nastřádané nepravidelným trénováním nebo špatným přístupem k tréninku.
Chápu, že kluci jsou ve složitém věku, ale právě zde je potřeba podpora rodičů asi největší. Je to škoda, máme strašně šikovné hráče, ale jen zhoršeným přístupem si výsledek a reputaci rychle kazí.
.
Góly: Hanák, Matějíček
Asistence: Matějíček, Homolka J.
.
Sestava:
G: P.Němec (Petís)
H: Hanák (Hany), Sedlák (Sedly), Maurenc (Maury), Homolka M. (Mára), Matějček (Kulda), Homolka J. (Houmy), Malát (Tom), Bašta A.(Ája), Chochol (Zdenda), Massaro (Nikolíno)
Trenér: D.Sedlák
Vedoucí: K.Bašta
.
Výsledky - tabulka