Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Muži vyhráli oba domácí zápasy

Sobota se opět nesla ve znamení florbalu. Tentokrát na náš A-tým připadla pořadatelská role a čekala nás těžká role favorita, kterou mu určovalo postavení v tabulce soutěže. Zajímavé je, že oba zápasy byly sehrány proti moravským týmům, přičemž prvním soupeřem bylo SK JeMoBu (hráči města Jemnice a Moravských Budějovic) a ve druhém zápase jsme nastoupili proti sokolům z Telče.


Muži vyhráli oba domácí zápasy
Autor: Josef Čížek | Datum: 21.11.2015 - 17:14 | Zhlédnuto: 3955x

SK JeMoBu – FBC Český Krumlov Velešín 3:11 (Branky: Hanák 4x, Čížek 2x, Hrmo 2x, Vraspír 2x, Matějček)

Zápas začal v opatrném duchu a našim hráčům se především v počátcích prvního dějství nedařilo zachytávat útočné pokusy soupeře. Za to, že jsme nebyli ztrestáni obdrženým gólem, jsme mohli vděčit především výborně chytajícímu Kudláčkovi. Ten nás podržel v několika velice nepříjemných okamžicích, zvláště když jsme hráli již v šesté minutě první oslabení. Již za této nestandardní situace se však obrázek hry měnil stále více v náš prospěch. Soupeř sehrál přesilovku velice laxně a těch několik málo střel, o které se pokusil, bezpečně pochytal již zmíněný Kudláček. Během oslabení se našim hráčům několikrát podařilo ohrozit soupeřovu bránu, ale prozatím neuspěli. Co se nepovedlo během trestu, povedlo se po jeho skončení. Hrmo si vyměnil míček s obráncem a spěchal na soupeřovu polovinu, kde jej předložil naběhnuvšímu Hanákovi. Ten dělovkou do horního růžku soupeřovy branky nedal brankáři sebemenší šanci a započal tak svůj sobotní gólový účet. Po vstřeleném gólu se nám začalo daleko lépe dýchat a stále více jsme se osmělovali v útočných pokusech. Je třeba zmínit, že dozadu jsme stále nebyli stoprocentní, ale všechny střelecké pokusy soupeře v první třetině skončily v rukách velmi dobře chytajícího Kudláčka. Bohužel ani nám se nepodařilo vstřelit branku, a proto po zaznění sirény svítilo na ukazateli skóre 0:1.

Hned na začátku druhé třetiny jsme se však mohli radovat. To když si už jednou úspěšná dvojce hráčů vyměnila role a Hrmo mohl zakončovat po přihrávce Hanáka, 0:2. Možná až trestuhodně jsme se poté všichni vrhli do útočení, za což jsme byli hned ve třetí minutě potrestáni. Nevím jestli nejlepší hráč, ale dozajista největší hromotluk soupeřova týmu – možná proto i kapitán – se dostal do zakončení a prostřelil všechno co mu stálo v cestě. Do dějin zápasu však opět promluvila spolehlivě hrající druhá útočná formace našeho týmu. V roli nahrávače se objevil tentokrát Hrmo, který posunul balonek na Vraspíra. Tomu se samotnému podařilo dostat až před brankáře a v takovýchto situacích se většinou nemýlí. Dalšího gólového zápisu se Vraspír dočkal o několik minut později. V právě probíhající přesilové hře se jeden ze soupeřových obránců nestíhal vrátit do obranné pozice a dokázal svou florbalovou holí pouze zahákovat Vraspíra. Ačkoliv ten byl takto tísněn, dokázal vystřelit a míček se k radosti celého týmu zatřepotal v síti soupeřovi branky. Více toho už ani jeden z týmů nestihl a do poslední třetiny jsme nastupovali za příznivého stavu 1:4.

Třetí třetina začala naším náporem a přestože ve třetí minutě opět skórovala druhá formace (Hrmo), dokázali se prosazovat i hráči dalších dvou útoků. Postupně skórovali Matějček, Čížek a Hanák. V tu dobu svítil na světelné tabuli stav 1:8 a naši hráči si zaslouženě kráčeli pro povinné vítězství. Nic na tomto faktu nezměnily ani dva góly, které se podařilo soupeři vstřelit v přesilových hrách, protože náš tým dokázal na tyto trefy adekvátně odpovídat. Po závěrečné siréně jsme se mohli radovat z vítězství 3:11.

 

FBC Český Krumlov Velešín – TJ Sokol Telč 8:6 (Branky: Sedlák sr. 3x, Čížek, Hanák, Maleček, Malý, Sedlák jr.)

Zápas začal ve vysokém tempu a ve znamení silného tlaku našeho týmu, který byl odměněn několika góly. Soupeře jsme tlačili, neustále jsme hrozili jak z postupných útoků, tak ojedinělých protiútoků a skóre se zvyšovalo. Na začátku desáté minuty jsme vedli už 4:0 a podle všeho jsme si kráčeli pro pohodlné vítězství. Ale nemělo to být tak jednoduché, jak se po prvních deseti minutách zdálo. Po kontroverzním výroku rozhodčího si šel na trestnou lavici sednout Sedlák sr., v následném oslabení jsme se nedokázali ubránit a poprvé v zápase musel Kudláček lovit balonek ze sítě. Ani zbytek třetiny jsme neodehráli bez komplikací. Museli jsme se opět bránit v oslabení, ale naštěstí jsme tuto hrozbu přečkali a udrželi nadějné skóre 4:1. Smutným faktem zůstalo Matějčkovo zranění, který si při špatném došlápnutí zranil kotník a musel být transportován do nemocnice. Asi patnáct vteřin před koncem třetiny se v našem velkém brankovišti ještě strhla mela. Po zákroku našeho brankáře jej jeden z hráčů soupeřova týmu „dojel“, což se nelíbilo Čáslavovi, který soupeře odtlačil velice důrazným způsobem. Z následné strkanice tedy vzešly tresty na obou stranách za potyčku po odpískání a jeden trest pro hráče z Telče, který hrubým způsobem seknul brankáře.

Druhá třetina tedy začala při nestandardním počtu hráčů na hřišti, čehož náš tým bohužel nedokázal využít. Nutno říci, že jsme v našem nasazení polevili nebo spíš klesli na úroveň soupeřovi hry. To se projevovalo častou změnou skóre na obou stranách, kdy se skóre měnilo takřka pravidelně, takže brankový rozdíl po druhé třetině byl stejný jako na jejím začátku. Stále jsme vedli o tři branky, avšak na obou stranách se skóre navýšilo o čtyři góly. 8:5.

Do třetí třetiny jsme nastupovali jenom se dvěma útočnými formacemi. Bylo to způsobeno hlavně zraněním Matějčka, ale také změnou systému naší hry. Jelikož nám již docházely fyzické síly, stáhli jsme se do sevřenějšího obranného bloku a chtěli jsme ubránit dosavadní tříbrankový náskok. Tím jsme jistě nepotěšili diváky, kteří se na nás přišli podívat, ale naše hra slavila úspěch. Soupeři se podařilo dát do konce zápasu pouze jediný gól a náš tým dokázal i ve druhém zápase zvítězit a připsat si tak další tři cenné body do tabulky soutěže.

Celkově je možné zhodnotit naše dva zápasy jako úspěšné. Díky dvěma výhrám jsme se dostali na druhé místo průběžného pořadí soutěže a předstihli tak Žďár nad Sázavou, který má však k dobru dva zápasy. Ani předvedená hra nepatřila k těm nejhorším a především první zápas by se dal hodnotit jako velice dobře zvládnutý. Ve druhém zápase jsme velice dobře zvládli první třetinu a v ní vybudovaný náskok byl, jak se později ukázalo, klíčový pro konečný výsledek zápasu. Ohromnou kaňkou na obrazu obou dvou utkání je zranění Matějčka, o kterém zatím nevíme, jak dlouho bude trvat jeho rekonvalescence. Přejme mu proto co nejrychlejší uzdravení.

Výsledky a průběžná tabulka

Fotogalerie a fotky k zakoupení