Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Muži si upevnili 3.příčku

O víkendu čekal na hráče našeho A-týmu mužů nejdelší výjezd v letošní sezóně, vydali jsme se do moravské Třebíče, kde jsme se měli utkat s týmem PSKC Okříšky-Kněžice a rezervním týmem Hippos Žďár nad Sázavou.


Muži si upevnili 3.příčku
Autor: Josef Čížek | Datum: 18.1.2017 - 09:25 | Zhlédnuto: 3440x

Přestože jsme se na cestu vydali už před šestou hodinou, stav silnic na Vysočině nám nedovolil, abychom přijeli na místo utkání včas. Naštěstí pořadatelé a rozhodčí uznali naši omluvu a my jsme mohli bez dalších problémů začít hrát.

PSKC Okříšky-Kněžice – FBC Český Krumlov Velešín

Začátek utkání menším způsobem ovlivnil náš pozdní příjezd, protože naše hra neměla takovou dynamiku, jakou bychom si představovali. Soupeř, který byl domácím týmem a do Třebíče to má pouhých pár kilometrů, totiž nepřijel v plném personálním složení, a tak bylo naším plánem jej tzv. „uběhat“. Avšak začátek zápasu tomu tak vůbec neodpovídal. Hráči Okříšek dokázali držet míček na svých florbalkách a nám ho půjčovali jen sporadicky. Naše dobrá obraná hra ale slavila úspěch a soupeře jsme nepustili k žádnému ohrožení našeho brankáře. Naopak z protiútoku jsme nebezpečně hrozili a nakonec jsme dokázali z jednoho takového rychlého kontru skórovat. Matějček převzal balonek před polovinou hřiště, zatáhl jej rychle před brankáře, kde ho předložil nabíhajícímu Wunschovi, který už neměl problém si připsat svoji první branku v seniorských kategoriích. Radost z vedení jsme si však nemohli užít příliš dlouho, jelikož jsme hráčům soupeře nechávali příliš místa a ti toho dokázali využít. Z poza branky spíše silou než florbalovou technikou jeden z fyzicky zdatnějších soupeřů se dokázal prosadit a překonal obranu i brankáře. Naštěstí jsme nesložili zbraně do klína, ale více jsme se tlačili do útoku, což přineslo ještě do konce třetiny své ovoce. Poprvé ještě Mačejný nedokázal v dobré situaci zpracovat nahrávku a ohrozit dobře mířenou nahrávkou nebo střelou soupeřovu bránu, ale další útok, který rozjel z obrany Šandera, dokázal v gól proměnit v zápase velice aktivní Matějček. „Do šaten“ se tedy šlo za stavu 1:2 pro náš tým.

Druhou třetinu jsme začali o poznání aktivněji a lépe. Soupeře jsme tlačili a k ničemu jsme jej nepouštěli a z toho pramenily naše šance. Na začátku jedné z takových akcí stál opět dobře hrající Matějček, který nahrával přes osu hřiště na Hajsáka, jenž z první předal k tyčce na Mačejného. Pro něj už nebylo těžké zakončit do poloodkryté branky. Otěže druhé třetiny jsme drželi pevně ve svých rukách a snažili jsme se odskočit ještě o nějaký ten gól. Přes velké množství šancí jsme dokázali skórovat až v poslední minutě druhé části. A opět v tom měl prsty Matějček. Po pěkné kombinaci s Malečkem totiž hrdina utkání skóroval podruhé.

Za stavu 1:4 již soupeř, který evidentně postrádal fyzické síly, těžko hledal na hřišti prostor. V půlce posledního dějství totiž přišla pojistka ve formě pátého gólu v síti soupeřova brankáře. Matějček se tentokrát změnil ze střelce v asistenta. Po souboji ve středu hřiště dostal nahrávku od spoluhráče, pomazlil se s míčkem a vyslal jej do střelecké pozice Hajsákovi, který se nemýlil. Stav 1:5 vydržel až do poslední minuty, kdy již naše koncentrace polevila. V podobné pozici jako při prvním gólu soupeře se objevil jeden ze soupeřových hráčů za bránou a totožně zakončil. Tato kosmetická úprava skóre však neměla vliv na to, že jsme z prvního zápasu vytěžili důležité tři body.

PSKC Okříšky-Kněžice – FBC Český Krumlov Velešín 2:5 (Branky: Matějček 2x, Hajsák, Mačejný, Wunsch)

 

Hippos Žďár n/S. B – FBC Český Krumlov Velešín

Po jednozápasové pauze jsme se přichystali k druhému utkání s hráči žďárské rezervy. První zápas jsme vyhráli, a proto jsme chtěli i ve druhém zápase ukázat svou kvalitu. Začátek zápasu se nám povedl a stále jsme byli nebezpeční dobrou kombinační hrou. V páté minutě se aktivita vyplatila a poté, co se u mantinelu parádně uvolnil Hrmo, který se dokázal zbavit svého strážce, předložil balonek „mezi kruhy“ na volného Čížka, jenž zamířil přesně pod horní tyčku soupeřovy brány. Naši hráči stále presovali a do konce třetiny si vypracovali i další šance, které však nedokázali přetavit ve změnu skóre.

Druhá třetina začala velice kuriózním gólem v síti soupeře. Po klasickém rozestavení, kdy obránce předal míček útočníkovi na mantinel, si opět Matějček všiml dobře nabíhajícího Hajsáka a vysokým lobem na něj směřoval svou nahrávku. Hajsák se snažil tečovat, ale nedokázal zkoordinovat svůj pohyb tak, aby tečoval balonek, ale i soupeřův brankář očekával teč a zřejmě ani neviděl přes clonícího hráče, tudíž mu míček propadl za záda. Poté se hra dostala do fáze, ve které si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat žádnou větší šanci. Až v desáté minutě se po velkém závaru před brankovištěm soupeře, kdy balonek poskakoval od hráče k hráči, jako první dokázal nejlépe zorientovat Maleček, který přihrál dnes všudypřítomnému Matějčkovi, jenž propasíroval balonek skrz všechno, co mu stálo v cestě, až do sítě. Vedení o tři branky už vypadalo velice slibně, ale ještě mělo dojít k zápletce ve vyprávění. Netrvalo to ani dvě minuty a po nešťastném rozehrání balonku na polovině soupeře se jeho hráči dostali do smrtícího protiútoku dva na jednoho, který dokázali proměnit. Otázkou zůstává, jaká byla vzdálenost bránících hráčů od rozehraného balonku, protože tři metry bychom byli bývali napočítali jenom stěží. Na inkasovaný gól jsme chtěli co nejdříve odpovědět, ale vrhli jsme se do útoku příliš bezhlavě a zapomněli jsme na obranu, takže i další protiútok skončil gólem v síti našeho brankáře. Ze dvou rychlých gólů jsme byli dost otřeseni a konec třetiny nám přišel vhod.

Do třetí třetiny jsme totiž šli s vědomím, že vše máme ve svých rukách. Stále jsme vedli o jeden gól, takže jsme nikam nespěchali a snažili jsme se co nejvíce držet balonek, abychom nutili soupeře běhat, zatímco my jsme šetřili síly. Je pravda, že postupem času tlak soupeře sílil, ale čím více sil věnoval útoku, tím se také otevíraly možnosti rychlých protiútoků. Bohužel ani jeden z nabídnutých jsme nevyužili. V posledních minutách se nám podařilo držet balonek v rohu za soupeřovou brankou, což je pro útočníky vždy velice frustrující. V poslední minutě ještě Žďár vyzkoušel hru bez brankáře, ale s vypětím všech sil jsme i tyto těžké chvíle přečkali a slavili tak cenný úspěch.

Hippos Žďár n/S. B – FBC Český Krumlov Velešín 2:3 (Branky: Matějček 2x, Čížek)

Po tomto turnaji jsme se osamostatnili na třetím místě tabulky, jelikož Havlíčkův Brod ztratil překvapivě body s Telčí a Okříšky jsme ve vzájemném souboji dokázali porazit. Také jsme se přiblížili na rozdíl tří bodů Třeboni, která ztratila body právě se Žďárem nad Sázavou, ale má o 2 zápasy odehráno navíc než my. Nepodařilo se však dohnat bodovou ztrátu na FBC Písek, který stejně jako my vyhrál oba své zápasy. Ke vzájemnému souboji dojde již v příštím zápase.