Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Muži přivezli body až z daleké Bystřice

Po týdenní pauze a po různých přesunech turnajů jsme měli vyjet k dalším dvěma utkáním. Los nás tentokrát zavedl až daleko do moravských končin, protože utkání se hrála ve sportovní hale v Bystřici nad Pernštejnem. První zápas jsme hráli od půl jedné a druhé utkání bylo na programu od pěti hodin. I proto jsme domů dorazili až v pozdních večerních hodinách. Výlet to ale povedený byl.


Muži přivezli body až z daleké Bystřice
Autor: Josef Čížek | Datum: 16.10.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 5081x

 

Snipers Třebíč B – FBC Český Krumlov Velešín

6:8 (1:1, 1:3, 4:4)


Soupeř, jenž se nám postavil v prvním utkání, již před zápasem vzbuzoval značný respekt. Nastoupili jsme totiž proti týmu, se kterým se příliš často, či spíše vůbec nepotýkáme. Také jsme očekávali druhý zápas, kde jsme se připravovali na technického soupeře, proti kterému budeme muset vynaložit značnou fyzickou energii. Nechtěli jsme se tedy unavit již v prvním zápase, a proto měl být začátek z naší strany spíše opatrnější. Soupeř však očekával nejspíš to samé a jeho hra byla zpočátku velice nervózní. Toho využil náš tým, když třebíčští hráči propadli v útočném pásmu. Míček dobrou obrannou hrou získal Doležal, jenž jej vyvezl a posunul na středový kruh na Čížka. Ten se příliš nerozpakoval, co s míčkem dělat, nahrál na nabíhajícího Hrma, který povedenou ranou do bližší šibenice rozvlnil poprvé v zápase síť za třebíčským gólmanem.
Branka nám dodala sebevědomí a klid na hokejky, takže byla jen velká škoda, že jsme nedokázali v některé z dalších šancí vedení navýšit. Počáteční tlak ovšem uvadl a osměloval se i soupeř. Využíval hlavně našich chyb. Všechno pak vyvrcholilo střelou na branku, kterou tentokrát hájil Ondřich, ten nedokázal zkrotit neposedný míč a z následné dorážky se podařilo soupeři vyrovnat. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale k žádným velkým šancím nedocházelo. Naše obrana soupeře k ničemu nepouštěla, ale naše útočné výpady také úspěch nepřinesly. Ke konci třetiny jsme se dokonce museli bránit v oslabení, jelikož z přemíry snahy vyplynul dvouminutový faul Malečka. Oslabení jsme zvládli bez úhony a třetina skončila smírně.
Do druhé části jsme nastoupili s poněkud pozměněnou taktikou. Pomocí zahuštěného středu jsme chtěli bránit soupeřovy útoky. Snad i ze změny rytmu hry došlo k našemu druhému dvouminutovému trestu, ale opět to pro nás neznamenalo žádný velký problém. Naopak po nepovedené nahrávce na středu hřiště na balón vystartoval Čížek, vyměnil si jej se Sedlákem jr. a jednoduše zakončoval do odkryté klece. To náš tým opět vyburcovalo k lepší hře a po několika minutách jsme opět mohli slavit. Naše obrana výborně zapracovala, sám kapitán vyslal do úniku Sedláka jr., který si to namířil přímo na bránu a z dorážky zvýšil na 1:3. Neradovali jsme se však dlouho. Vedení nám sice dodalo klid, ale také laxnost. Ta způsobila chybu v rozehrávce, ze které dokázal soupeř snížit na rozdíl jednoho gólů. Ještě do konce třetiny jsme si však dvoubrankové vedení vzali zpět. Po kombinaci v útočném pásmu soupeře míček doputoval až k Hrmovi, který se neukvapil, bleskovým pohledem zkontroloval situaci a přesnou přihrávkou do druhé vlny vybídl nabíhajícího Hajsáka ke skórování.
Poslední část jsme nezačali dobře. Po další chybě v rozehrávce jsme nabídli soupeři snížení. Ovšem třetí třetina se strhla v docela solidní a pro diváka, myslím si, zajímavou přestřelkou. Ve čtvrté minutě se náš tým dostal před brankáře a po několika přesných přihrávkách se prvním soutěžním gólem v mužských kategoriích představil publiku mladík v našem týmu Michal Forst. Čtvrtá minuta byla pro náš tým výjimečně úspěšná. Ihned po vhazování se naši hráči tlačili před brankoviště a situaci hasili třebíčští jen za cenu faulu za dvě minuty. Naše výhoda byla navíc umocněna volným úderem z více než solidní pozice. Přesilovku jsme si tedy dlouho neužili. Sedlák jr. posunul s fintou, kterou zmátl obranu, na Hrma a ten pak propálil vše, co mu stálo v cestě. 3:6.
V následujících minutách dokázal skórovat soupeř, později jsme si tříbrankové vedení vzali nazpět gólem Hajsáka, který při své dorážce skóroval za pomoci tyče soupeřovi branky. Hra se přesouvala tam i zpět a objevovaly se šance jak na jedné, tak na druhé straně. Z jednoho takového protiútoku opět snižoval soupeř na rozdíl dvou branek. Následně odvolal brankaře a zkusil power play, jeho snaha však vedla k dalšímu našemu navýšení skóre, ale poslední slovo měl zase soupeř. Při konečném hvizdu sirény tedy bylo skóre 6:8. Klíčovým se stal dvoubrankový náskok vypracovaný ve druhé třetině. Třetí část již byla divokou jízdou, která by se nám ale příště nemusela vyplatit. Určitě by stálo za uvážení při vedení zklidnit hru a kontrolovat výsledek klidnější formou.
Nutno dodat, že Třebíč nehrála špatný florbal. Rozhodně byly na její hře vidět dobré návyky z tréninků, ale lepší kvalita na našich holích a možná i více klidu v zakončení vedlo k třetí výhře z dosavadních tří odehraných utkání.

Snipers Třebíč B – FBC Český Krumlov Velešín 6:8

(Branky: Hajsák 2x, Hrmo 2x, Sedlák jr. 2x, Čížek, Forst)

 

FBC Český Krumlov Velešín – Hippos Žďár nad Sázavou B

11:1 (5:0, 2:0, 4:1)

Po dvouzápasové pauze, kterou jsme využili k občerstvení v nedaleké restauraci, jsme nastoupili k druhému utkání. Soupeř posilněný o několik hráčů z A-týmu se zdál být tvrdým oříškem, ale vše nakonec dopadlo úplně jinak. Již od prvních minut jsme to byli právě my, kteří tvořili hru a nepouštěli žďárské Hrochy k žádnému ohrožení naší brány. Největší zásluhu na tom měla zodpovědná hra každého hráče a perfektní součinnost obranných řad s těmi útočnými. Když se k tomu přidalo ještě několik pohledných kombinací na pár doteků, skóre se pravidelně navyšovalo v náš prospěch a soupeř, zdálo se, vůbec nevěděl, jak na naši hru reagovat. Úvodní třetina patřila naší první útočné formaci, jelikož po dvou gólech vsítili Sedlák jr. a Čížek, gólový účet první části doplnil Forst.
Ve druhé třetině to již nebyl takový brankostroj jako v první, ale nadále jsme kontrolovali hru a nepouštěli soupeře k ničemu většímu. Nejprve ke konci dvacáté minuty zkompletoval hattrick Čížek, následně jsme dokázali potrestat dvouminutový faul na výše jmenovaného přesnou přesilovkovou střelou Doležala a gólový účet druhé části uzavřel Sedlák sr.
Ve 32. minutě se to opět vířilo v obrané části žďárského mužstva a po přesném náběhu a přihrávce Sedláka jr. přidal svůj druhý gól Forst. O tři minuty později jsme se mohli radovat z jubilejního desátého gólu, když se na útočný výlet z obrany vydal Hajsák. Milimetrovým pasem našel Sedláka jr., který napodobil Čížka a přesným zakončením si došel pro svůj třetí zářez na florbalce. Bohužel, po této brance jsme velmi polevili v koncentraci a nasazení a pustili jsme soupeře k několika ohrožením Ondřichovy branky. Ten odolával i za pomoci svých tyček až do 41. minuty, kdy naše obrana trestuhodně propadla a na zakončujícího soupeře už byl i čarující Ondřich krátký. Závěr ale patřil opět nám a na obdržený čestný úspěch soupeře jsme zareagovali ještě jednou brankou z hole Hajsáka.
Reakce: „V zápase nám vyšlo úplně přesně všechno, co jsme si řekli. V první třetině jsme dokázali potrestat většinu soupeřových chyb, zatímco naše obrana fungovala naprosto dokonale. Dokázali jsme se držet stanovených taktických pokynů, což bylo klíčové. Těžkého soupeře jsme tedy dokonale zaskočili a porazili jej rozdílem třídy. Otázka je, jak by soupeř reagoval při vstřeleném gólu, začal by běhat, útočit, být nebezpečný? Kdo ví. Důležité bylo, že jsme mu to vůbec nedovolili. Kosmetickým nedostatkem je pak pokažená nula gólmana Ondřicha. Po čtyřech zápasech je náš bodový účet stoprocentní, což je nejdůležitější. Je to pro nás velice příjemná situace, i když soutěž se teprve rozjíždí.“


FBC Český Krumlov Velešín – Hippos Žďár nad Sázavou B 11:1

(Branky: Čížek 3x, Sedlák jr. 3x, Forst 2x, Doležal, Hajsák, Sedlák sr,)

Sestava: M.Oldřich - Sedlák D., Hajsák R., Doležal P.- Maleček J., Kouba D., Hrmo M., Čížek J., Forst M., Sedlák D.jun

 

Aktuální tabulka soutěže