Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mladší žáci zakončili sezónu remízami

V sobotu 23.4. 2016 vyrazili mladší žáci do Českých Budějovic na Meťák, kde je čekali soupeři z Jihlavy, Tábora a domácího Meteoru.


Mladší žáci zakončili sezónu remízami
Autor: Václav Čáslava | Datum: 25.4.2016 - 00:00 | Zhlédnuto: 3311x

FBC Český Krumlov – Jihlava           5:5 (1:4|4:1)

                Do prvního zápasu proti Jihlavě jsme nevkročili zrovna šťastně. Kluci byli myšlenkami ještě doma u PC a než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme 0:2. Kluci nechávali soupeři prostor a ten se nenechal zrovna dvakrát pobízet a střílel. Za mladší žáky také debitovali dva elévové a v prvním poločase na nich bylo vidět, že neví kam si na tak velkém hřišti stoupnout a koho obsadit. Ale ani stabilní hráči nedodržovali pokyny trenéra a nedrželi si své posty. A tak aniž by si D. Bárta v krumlovské brance sáhl na míček, dostal třetí branku a vystřídal ho P. Záhora. Nutno dodat, že branky padají na vrub hráčů v poli.  Ke konci poločasu se nám zásluhou krásné spolupráce druhé formace podařilo snížit na 1:3, prosadil se J. Pilař. Bohužel soupeř ještě stihl střelou z dálky zkorigovat na 1:4.

                V druhém poločase kluci změnili obraz hry. Nováčci si začali držet pozice a napadali rozehrávku hned za brankou soupeře, což přineslo dvě velké šance pro D. Dvořáčka, bohužel je nedokázal využít. Druhá pětka pokračovala v nastolené hře, což přineslo snížení po střele P. Šindeláře. A hned následující střídání připravili D. Herber s J. Veselým střeleckou pozici pro D. Dvořáčka, jenž se nemýlil 3:4.  Hned po vhazování se odrazil míček k jihlavským a ti si opět střelou z dálky vzali dvoubrankový náskok zpět. Do konce zápasu zbývaly čtyři minuty, a tak domácí trenér upravil sestavu a na hřiště poslal Košana, Dvořáčka, Sebestyena, Pilaře a Hladíka. Kluci zamkli soupeře v obranném pásmu a po přihrávce Pilaře se prosadil Š. Hladík. Takřka vzápětí prováhal velkou šanci na vyrovnání M. Sebestyen, když mířil nad soupeřovu branku. Do gólové pozice se dostal i Š. Hladík a D. Dvořáček, ale Šimon mířil vedle a David přímo doprostřed branky. Domácí se vyrovnání přeci jen dočkali, minutu před koncem prostřelil vše, co mu stálo v cestě, přízemní střelou M. Sebestyen. Obrat se už bohužel nekonal další naše střelecké pokusy mířili hodně mimo červené zařízení.

 FBC Český Krumlov – 1.Fbk Tábor  3:3 (2:3|1:0)     

                I v druhém zápase jsme tahali za kratší provaz. První pětka dokázala soupeře zatlačit před jeho branku, zato druhé formaci se příliš nedařilo, takřka celé střídání zůstávala pod tlakem soupeře. Z toho opět pramenilo množství chyb a rychle jsme prohrávali 0:3. P. Záhora přenechal své místo Bártovi. Do přestávky se nám, s velkou dávkou štěstí, zásluhou dalekonosných střel Š. Hladíka a V. Schneidera, které propadly až do sítě, podařilo snížit na 2:3.

                O přestávce následoval zase přesun v sestavě, především V. Schneider se vrátil do obrany, kde pak odehrál velmi dobře druhý poločas a D. Dvořáček se prohodil s M. Sebestyenem.

                V druhém poločase jsme byli mírně lepším týmem. Především kombinace první pětky, kde tvořil hru D. Dvořáček s M. Sebestyenem, zamotávaly soupeřovi hlavu. Při jednom z Davidovo průniků po pravém mantinelu, natáhl hru na střed hřiště a rozvlnil síťku za zády hostujícího brankáře 3:3. Dál už jsme své šance především pálili a že jich bylo. Další Davidův průnik i brankou skončil, když si odražený míček od brankáře srazil obránce do vlastní sítě, ale rozhodčí, jenž stál na opačné straně hřiště, branku neuznal pro údajné postavení hráče v brankovišti. Zajímavé je, že rozhodčí, jenž stál od celé události dva metry, ukázal na branku a následně na středový kruh. No což, chyby se stávají. Ke konci zápasu jsme měli ještě obrovské štěstí, když naše rozehrávka dvakrát po sobě skončila na hrušce přímo na hokejce soupeře. V obou případech nás podržel D. Bárta a střeli zlikvidoval.      

 FBC Meťák Black – FBC Český Krumlov         2:2 (1:1|1:1)    

                Do posledního zápasu jsme vkročili v roli outsidera. Kluci ale tentokrát hráli velmi zodpovědně, drželi si posty, zaskakovali za sebe, a když už už to vypadalo, že domácí útočník ohrozí naší branku, byla proti L. Müllerová. Lucka odehrála všechny zápasy na výbornou a právě její výkon na začátku tohoto utkání nás držel nad vodou. Když se domácím nepodařilo prosadit se zblízka, zkoušeli to střelbou ze střední vzdálenosti. Proti byl však D. Bárta, kterému ještě teď musí zvonit v uších po dvojici zákroků svou maskou, Dan byl v první půli velkou oporou v brance.  A co se nepovedlo domácím, povedlo se hostujícímu týmu, L. Müllerová se prosadila střelou z půlky hřiště. A přišli i další šance, bohužel žádnou další se nám nepodařilo využít. Těsně před přestávkou se za naší obranou objevil domácí útočník, D. Bárta jeho pokus srazil pod sebe, míček mu chvilku tančil pod nohama a už to vypadalo, že poputuje do branky, v poslední chvíli se však zastavil těsně před brankovou čárou o gólmanovu nohu. To už si s ním Dan poradil a chytil ho do ruky. Ke zděšení hostujících fanoušků a hlavně krumlovského trenére rozhodčí zapískal a ukázal na středový kruh 1:1. Protesty byli marné. Do přestávky se již nic podstatného neodehrálo.

                Po poločase došlo k výměně brankářů a i P. Záhora se v brance nenechal zahanbit. Hra byla vyrovnaná bez žádného velkého množství šancí, spíš to místy připomínalo šavlovačku o míček ve středním pásmu a sem tam vylétla nějaká ta střela na některého z brankářů. Po jedné takové šli domácí do vedení, ale radost jim vydržela dvě minuty, to když V. Schneider rozehrával standardní situaci na půlící čáře. Jelikož nenašel žádného volného spoluhráče, poslal míček na soupeřovu branku, ten si našel nad nohou brankáře cestu do sítě 2:2. D. Dvořáček si pak ještě vytvořil šanci, ale tu tváří v tvář domácímu gólmanovi neproměnil.

 Sestava:

G: Záhora Petr, Daniel Bárta

O1: Lucie Müllerová, Max Richard Sebestyen

Ú1: Daniel Herber, David Dvořáček, Veselý Josef

O2: Václav Schneider, Stanislav Košan

Ú2: Jan Pilař, Šimon Hladík, Petr Šindelář

 

Pro všechny patří obrovská pochvala, a to především za poslední zápas.