Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mladší žáci v Hradci předvedli parádní výkon!

Na hradeckém Slovanu, tradiční zastávce Jihočeské ligy, odehrál náš tým mladších žáků zatím nejlepší dva zápasy! Co to ta trenérka píše, budou se asi někteří podivovat. Vždyť oba zápasy pro nás dopadly výsledkově špatně. To je pravda, obě utkání jsme prohráli, ale orientovat se v tomto případě pouze na výsledek by nebyla ta správná cesta.


Mladší žáci v Hradci předvedli parádní výkon!
Autor: Veronika Netušilová | Datum: 12.11.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 4911x
(jpg, 442,5 kB)

V Jindřichově Hradci jsme předvedli zatím nejvíc týmový výkon. Kluci si hlídali své pozice na hřišti, kde bylo potřeba si pomohli, vraceli se zodpovědně dozadu, stavěli zdi při standardních situacích před naší brankou, poslouchali pokyny, komunikovali vzájemně, ale co je nejdůležitější, měli radost ze samotné hry. A tentokrát to bylo hodně znát.

V utkání s Meťákem jsme určitě byli my tím aktivnějším týmem, sehráli jsme i pěknou přesilovku, kde jsme jejich branku ostřelovali ze všech stran, ale nepodařil se nám vsítit gól. A tak, jak říká tradiční pravidlo: „nedáš, dostaneš“, obdrželi jsme v poslední minutě smolnou branku na 4:5, kdy budějovický hráč prostřelil z větší vzdálenosti vše, co mu stálo v cestě. Náš gólman Patrik bohužel vůbec nic neviděl přes změť hráčů, a tak ani nestihl zareagovat. Do konce zápasu zbývalo už jen několik desítek sekund. Druhý zápas s Hraničáři, letošním suverénem naší ligy, jsme očekávali velmi těžký zápas. Před naším zápasem rozmetli Malonty Meťák 10:1. Tento tým se letos umístil na prestižním mezinárodním turnaji Prague Games v kategorii B12 na skvělém druhém místě, kde dokázal zvítězit nad brněnskými a pražskými celky. Naši mladší žáci ale do zápasu nevstupovali až překvapivě s žádným respektem. Vlétli na soupeře a dokázali téměř celý zápas držet s Malonty krok, což bylo neuvěřitelný!!! Zvládli jsme ubránit jejich přesilovky, blokovali střely, Matyáš s naprostým klidem proměnil trestné střílení, Ivo po pěkné souhře rychle a přesně zakončoval. Radost se na tu hru dívat.

Takže kluci díky za herní charakter, který jste předvedli. Máte v sobě mnohem větší sílu, než si někteří možná myslíte. Jen tak dál. Hlavně, ať vás to baví, i když prohráváte. I v životě vás potkají prohry, se kterými se budete muset vyrovnávat. Čím dříve se na ně připravíte, tím lépe.

FBC Český Krumlov – SK Meťák Č. Budějovice               4:5

Branky: Cajthaml 1x, Tomeš 3x

Asistence: Tomeš

FBC Český Krumlov – TJ Hraničář Malonty                      3:5

Branky: Cajthaml, Solař, Schneider

Asistence: Pilař, Humpál

Sestava: G: Patrik Nádaský; Martin Klíma, Vašek Masár, Honza Pilař, Matyáš Cajthaml, Ivo Solař, Matěj Švarc, Josef Veselý, Nicolas Humpál, David Tomeš, Václav Schneider, Lukáš Saitl

+ trenérský doprovod: Veronika Netušilová, Alexandr Nádaský