Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mistři !!!!!

Muži zvládli i druhý zápas s Pískem, v boji o první místo v tabulce regionu - Jižní Čechy a Vysočina, a zajistili si možnost postupu do Divize pro sezónu 2017/2018.


Mistři !!!!!
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 6.5.2017 - 16:15 | Zhlédnuto: 7354x

V poslední aprílové sobotě se sjeli muži v Českých Budějovicích k posledním zápasům sezony, které měli určit konečné pořadí v tabulce regionální ligy - Jižní Čechy a Vysočina. Bohužel se zápasy odehrály v nafukovací hale na SKP, kde není ideální prostředí jak pro hru, tak i pro diváky, kteří stáli namačkaní okolo hřiště.

 

FBC Č.Krumlov Velešín – FBC Sokol Písek 7:2 (3:0, 0:1, 4:1)

Dlouho očekávaný duel začal ve vydýchaném vzduchu nafukovací haly, ale ve vysokém tempu a za hlomozu bubnů a trubek. Písečtí fanoušci, udělali opravdu skvělou atmosféru, včetně pomoci naší malé hrstky krumlovských příznivců. Řev, který freneticky rozezníval nafukovací halu hnal obě družstva do finálového souboje. Pokud by náš tým v tomto zápase vyhrál, měli bychom dostek bodů a bylo by rozhodnuto, že ani případná porážka v posledním zápase by již nic neovlivnila.

V prvním vzájemném zápase, začal dobře náš soupeř, ale nyní jsme si pohlídali začátek a naopak jsme to byli my, kdo otevřel skóre zápasu. Ve 4.minutě si sehraná dvojce dlouholetých spoluhráčů Matějček a Sedlák jun. vyměnila dvakrát míček a druhý jmenovaný se mohl radovat z gólu. Již necelou minutu po našem burácení "góól" se písecká branka rozvlnila podruhé. V 5.minutě Hajsák zaběhl za branku soupeře, přihrál na druhé křídlo Čáslavu, ten okamžitě prodloužil na obranu, Doležal udělal rychlé dva kroky na střed, posunul na Čížka a ten uklidil míček krátkým švihem pod břevno, 2:0. Pak se hra rychle přelévala na obě strany, ale více šancí měl náš tým. V 10.min zápasu si vzal ze zadních řad míček Doležal a dlouhým únikem po pravé straně se protáhl až před píseckého gólmana, první střelu mu brankář vyrazil, ale na dorážku již nedosáhl, 3:0. V tento moment hala utichla a Písek, včetně fanoušků byl hodně zaražený. Do konce třetiny jsme měli ještě další šance, ale ty skončili v rukách brankáře nebo za mantinelem.

Ve druhé třetině se hra trochu vyrovnala, malinko jsme se nachali ukolébat a Písek se přeci jen více a více osměloval k útokům. Po jednom takovém musel "zatáhnout za ruční brzdu" a faulovat Šandera a protože byl soupeř ve vyložené šanci, rozhodčí nařídil trestný nájezd. Na našeho gólmana Ondřicha nevyzrál a hrála se písecká přesilovka. V 8.minutě II.třetiny měl soupeř velký tlak, první dvě střely Ondřich zlikvidoval, ale potom odražený míček doputoval k píseckému obránci a ten prostřelil vše před sebou, 3:1. Písečtí fanoušci najednou ožili a jejich fandění znovu naplno naplnilo nafukovací halu. Náš tým měl také v závěru velkou šanci, dokonce gól padl, ale rozhodčí ho nakonec neuznali pro postavení hráče v brankovišti.

Do třetí třetiny jsme se spíše ukliňovali, že jsme lepší, nenecháme se vyhecovat soupeřem k vyloučení a budeme si držet svou hru. Bohužel v 5.minutě písecký Kuba našel prázné okénko v naší obraně i kleci a snížil z poměrně delší vzdálenosti na 3:2. Písecké hráče to možná až přemotivovalo, a náš tým si šel plácnout na uklidnění a pořád jsme si říkali, že to zvládneme. V 9.minutě zatáhl míček do útočného pásma Hrmo, našel na středu Malečka, který z otočky zvýšil na 4:2. Již minutu poté zaúřadovala opět dvojce Matějček a Sedlák jun., napadla píseckou obranu, vybojovala míček, Sedlák jun. lehce vystřelil, brankář střelu ještě kryl, ale pak mu míček vyklouzl a zapadl za jeho záda, 5:2. Potom dostal ještě jednu šanci náš soupeř v podobě trestného nájezdu, ale Ondřich byl opět 100% a skóre se neměnilo. V tento moment bylo na hřišti cítit, že soupeřovo seběvědomí se zlomilo. Písečtí se sice ještě pokusili o power-play, ale vůbec se jim nepovedlo, míčku se zmocnil Maleček a bylo 6:2. V tento moment bylo v hale již ticho, písečtí fanoušci byli jako opařený. Ve 14.minutě ještě zaúřadovala opět dvojce Matějček a Sedlák jun., kdy po vyhrané buly si dvojce několikrát vyměnila míček a bylo 7:2.

Po závěrečném hvizdu se zvedla naše střídačka a vypuklo nadšení, konečně se nám to podařilo a vyhráli jsme naší skupinu pro sezónu 2016/2017. Již v loňském roce jsme sahali po nejvyšších metách, ale ještě si nesedla souhra juniorů se staršími spoluhráči, ale letos už to vyšlo :-) 

B: 3x Sedlák jun., Čížek, 2x Maleček, Doležal 

A: Matějček 2x, Hajsák, Doležal, Hrmo 

 

FBC Č.Krumlov Velešín – FK Santos Třeboň 5:8 (1:1, 2:4, 2:3)

Po slavnostním obědě, který nám v přeplněné restauraci přinesli až hodinku před zápasem, jsme se jen těžko nutili do hry.

V první třetině jsme měli opravdu hodně šancí, které jsme chtěli zakončovat do prázdné branky, což se nám nakonec vymstilo. Místo abychom rozhodli zápas v I.třetině a vyhráli ji alespoň 5:0, skončila 1:1. V dalších třetinách se soupeř osmělil a začal i dávat góly.

Pravda je, že výsledek zápasu nic na výsledku neměnil, ale i tak je škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce.

 

B: Mačejný, Sedlák jun., Čáslava, Maleček, Mačejný, Šandera

A: Maleček, Doležal, 3xMatějček

 

Sestava:

Golmani: M.Ondřich

Hráči: D.Sedlák, J.Šandera, J.Čížek, D.Sedlák j., M.Matějček, R.Hajsák, P.Wunsch, V.Čáslava, P.Doležal, J.Maleček, R.Mačejný, M.Hrmo, L.Homolka

 

Výsledky, tabulka

Reportáž z českokrumlovské televize

Fotografie ze zápasu ve fotogalerii