Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mikulášská nadílka v režii starších žáků

V neděli 4.12.16 jsme se zhostili pořadatelství dalšího kola jihočeské florbalové ligy starších žáků.


Mikulášská nadílka v režii starších žáků
Autor: Radek Hanák | Datum: 12.12.2016 - 21:40 | Zhlédnuto: 3816x

Krumlovská hala patří k rozměrově nejmenším v celé soutěži, což je určitá výhoda pro týmy s urostlejšími dobře fyzicky vybavenými hráči. To dozajista není náš případ, takže nám zbývala pouze výhoda domácího prostředí a touha jít s maximálním nasazením za vítězstvím před bouřlivě povzbuzujícím domácím publikem. K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti hochům z českobudějovického Meťáku.

FBC Č. Krumlov - SK Meťák Č.B. 8 : 4

Soupeř se od samého začátku předvedl perfektně propracovanou obrannou taktikou, celou první třetinu odehráli naši hoši v útočné polovině , svírali soupeře, celkem dobře kombinovali, ale většina střeleckých pokusů končila na nohách protihráčů nebo u pozorného brankáře. Až perfektně dotažená individuální akce kapitána týmu na konci první třetiny přináší hubené vedení 1:0. Navíc do druhé části nastupujeme velmi lehkovážně a inkasujeme dva laciné góly. Srovnání přichází rychle, pokračuje však nemastný výkon a třetina končí 3:3. Až poslední dějství přináší rozuzlení, Meťák začíná více útočit a tím otevírá hru, vytváří se tak volný prostor pro naše obránce, kteří čtyřmi góly utkání rozhodují. Soupeř sice ještě snižuje,ale odpověď je opět rychlá na konečných 8:4.

Branky : Hanák 3, Doubravský , Kolín, Dvořáček, Beniačik, Sebestyen
Asistence : Hanák 2, Mazzola, Sebestyen


FBC Č. Krumlov - FBC Štíři Č. B. 2 : 1

Do druhého zápasu jsme nastoupili bez kapitána Toma, který většinou plní roli dispečera pohledných akcí a naše hra se na tom z velké části zakládá, kapitánskou pásku tak převzal David. Důslednější předzápasový pohovor napomohl týmu k rozhodnutí nechat na hřišti všechny zbylé síly. A opravdu, celá první třetina v neuvěřitelném tempu, soupeř měl sice navrch, ale naše pozorná obrana a výrazně zlepšený výkon brankáře všechna nebezpečí zažehnaly, a když ne, tak pomohly dobře postavené tyče domácí branky. Takže 0:0, a do druhé části nastupujeme s výhodou přesilové hry, tu na samém konci využívá Filip dobře mířenou střelou k tyči. Tempo hry nepolevuje, štěstí přeje a třetina končí naším jednogólovým vedením. Ve třetí části nasazení ještě graduje, hra se vyrovnává , bohužel přichází nešťastné sražení přihrávky soupeře za Petrova záda, vlastní gól a vyrovnání. Na zklamání ale není čas , boj pokračuje, a pak to přichází. Amálka důsledně forčekuje obránce soupeře v rohu, získává míč a posílá ho před bránu, tam se jako přízrak zjevuje náš štírek Šimon a přesně mířenou střelou sráží Štíry na kolena. Dnes si již vítězství vzít nenecháme a pěkně si vychutnáme závěrečné ovace nadšeného domácího publika.

Branky : Massaro, Hladík
Asistence : Mazzola, Malečková

Slovo trenéra závěrem: Ani ve snu jsem nevěřil v plný bodový zisk, navíc jsem si druhý zápas perfektně užil ( po dlouhé době ). Oceňuji výkon těch, co hráli na hranici svých možností a občas i za nimi. Filip se do příštího zápasu buď nechá ostříhat nebo si vezme čepici, abychom už nemuseli sledovat následující - zpracování míče, úprava účesu, rozehrávka.