Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jihočeská liga volá!!!

Dnes (5.5.2012) krumlovský B-tým sehrál v Kaplici dva důležité zápasy play-off, do kterého se probojovaly první dva týmy z každé divize Jihočeského přeboru mužů.


Autor: David Řeháček | Datum: 6.5.2012 - 00:00 | Zhlédnuto: 4524x

Poté co jsme minulý týden porazili Cosa nostru a Umpalumpy jsme se vyšvihli zpět na první místo tabulky, z kterého jsme postupovali spolu s týmem SKP Č. Budějovice do bojů o postup do Jihočeské ligy mužů. Z druhé divize se do závěrečných střetů probojovali budějovičtí štíři a Dynamo Strakonice. Bylo tedy jasné, že nás nečekají jednoduché zápasy – v sázce bylo vše. Měli jsme za sebou 24 těžkých ligových zápasů, ale ty nejdůležitější na nás teprve čekaly.

FBC Dynamo Strakonice – FBC Č. Krumlov B     4:13 (1:3, 0:7, 3:2)

Hráčů v bílých dresech přijelo opravdu hodně, takže bylo hned jasné, že se zápas ponese v rychlém tempu. My jsme nastoupili téměř v klasické sestavě, rozšířené opět o dva hráče a golmana z A-týmu. Přijeli nám ale pouze tři beci, takže na místo čtvrtého se postavil Lepkič – ano, brankař našeho B-týmu (i přes to, že celou dobu držel hůl za čepel si nevedl vůbec špatně). Každopádně zápas začal v 09:00 a v 09:02 a devět sekund jsme vedli již 2:0. Ale přeci jen se zde dnes střetly čtyři nejlepší týmy ligy, o čemž i vypovídala samotná hra: rychlé tempo, pěkné kombinace, pěkná zakončení, výborné zákroky golmanů. Do konce první třetiny nás ještě soupeř stihl vystrašit snížením na 1:2, ale nálada se opět o něco uvolnila o čtyři minuty později – po první třetině vedeme 1:3. Druhá třetina nabídla úplně jiný průběh zápasu. Hráči Strakonic jako kdyby úplně přestali hrát a my jen navyšovali skóre (dokonce jsme vstřelili tři branky během jednoho oslabení!!).  Stav 10:1 po druhé třetině přeci jen zapříčinil, že jsme přestali hrát naplno a začali šetřit síly na druhý zápas. Toho také využil soupeř, který nás chtěl ještě co nejvíce potrápit, k vstřelení tří branek. My jsme ještě do konce zápasu vsítili branky dvě a upravili tak konečný výsledek na 13:4! Postup byl již na dosah, ale s jídlem roste chuť a my chtěli vyhrát i celý jihočeský přebor.

FBC Č. Krumlov B – FBC Štíři Č. Budějovice     8:4 (3:2, 1:2, 4:0)

Modrobílá sestava štírů byla rozšířena o dva lidi z áčka, dva z béčka a tři juniory, což pro nás nebyly zrovna ty nejlepší vyhlídky do nadcházejícího duelu. Ale nám šlo opravdu o hodně a taky se to promítlo do našich výkonů. Hra opět přinesla souboje o každou píď hřiště, hrálo se vyrovnaně na obě brány. Skóre otevřel soupeř již na začátku třetí minuty, ale o tři minuty později obdržel dva slepené góly. Od tohoto okamžiku až do konce druhé třetiny štíři vždy dokázali smazat náš brankový náskok, který jsme si tak vydřeli.  Před závěrečnou částí svítí na světelné tabuly stav 4:4. Namotivovaní a vyhecovaní přestávkovými řečičkami vlítneme do třetí třetiny a už jen navyšujeme a soupeře pořádně nepustíme k nějakému zakončení. Vytoužený postup a vítězství celého přeboru se blíží, 3,2,1…. JE TO DOMA!!!!