Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jen jeden bod.... áčko se trápilo

Další neděle patřila zase k těm, které jsou vyhrazeny pro florbalová utkání A-týmu mužů. Vydali jsme se tedy do Českých Budějovic do ne příliš oblíbené haly na SKP České Budějovice. Soupeři nám byli tým SK JeMoBu a T.J. Sokol Lišov.


Jen jeden bod.... áčko se trápilo
Autor: Josef Čížek | Datum: 12.2.2016 - 19:15 | Zhlédnuto: 3710x

FBC Český Krumlov Velešín – SK JeMoBu

Začátek zápasu byl ve znamení velice ostrých zákroků a spíše než na krásu se hrálo na dobývání obranných pásem obou týmů. Taková hra vyhovovala spíše soupeři, který byl na menším hřišti úspěšnější a naše útoky spolehlivě likvidoval. Dlužno však říci, že naše útoky postrádaly potřebnou myšlenku a hlavně dynamiku, se kterou bychom dokázali najít recept, jak se dostat s míčkem až za gólmanova záda. A tak to pokračovalo skoro většinu času utkání.

Branky začaly padat až ve druhé třetině. Bohužel především do naší branky. A nebylo to lepším herním projevem soupeře, oba byly na nízké úrovni, ale naší nedůsledností v obraně, kdy ve snaze zachránit situaci fauloval jeden z našich hráčů soupeře, který dobře sehranou přesilovkou dokázal skórovat. Co bylo horší, že nás ani inkasovaný gól nedokázal vzpružit. Dokonce přišel další tvrdý direkt v podobě míčku v naší síti. To už ale náš tým konečně dokázal reagovat a stav utkání srovnal, když se nejprve trefil Sedlák jr. a následně Vraspír. Jenže rovnovážný stav nás opět ukolébal do pomalé hry, která nám vůbec nesvědčí, a hráči z Vysočiny se dokázali ještě do přestávky dostat do vedení.

Začátek třetí třetiny nás však zastihl naprosto nepřipravené a nedůrazné, do soubojů jsme přicházeli pozdě a to soupeř trestal. Nejprve něco málo přes minutu od začátku třetiny odskočil o dvě branky a v osmé minutě na ukazateli skóre svítil dokonce stav 2:5 v neprospěch našeho týmu. Následující minuty však patřili nám. Kontaktní gól vstřelil ze standardní situace Sedlák sr. a tři minuty před koncem jej napodobil jeho syn, který snižoval na rozdíl již jen jediné branky. Závěr zápasu tedy sliboval veliké drama, do kterého se chtěl vložit asi i rozhodčí, když odpískal faul na našeho hráče, čímž nám poskytl výhodu jednoho hráče v poli navíc, kterou nám ale vzápětí sebral za domnělé zdržování hry. Z volného přímého úderu se nacvičeným signálem podařilo Vraspírovi s Hrmem takovým způsobem zamotat soupeři hlavu, že prvně jmenovaný dokázal srovnat stav utkání. Tento stav se neměnil ani poté, co na jednoho ze soupeřových útočníků zívala prázdná brána, takže jsme se rozešli smírně remízou.

FBC Český Krumlov Velešín – SK JeMoBu 5:5 (góly: Sedlák jr. 2x, Vraspír, Sedlák sr. 2x)

 

FBC Český Krumlov Velešín B – T.J. Sokol Lišov

Zápas začal pro nás více než příznivě. Ještě neuběhla ani jedna minuta od začátku a náš tým slavil první gól utkání. Jak se ale říká: „První vyhrání z kapsy vyhání!“ Náš tým se ukolébal rychlým vedoucím gólem a opět se spíše vozil po hrací ploše, čehož využil soupeř, který nám jenom v první třetině dokázal nasypat 4 góly. Takže bylo jenom štěstí, že tak špatná třetina už skončila.

Ani začátek druhé však nebyl lepší. Náš tým nedokázal vybřednout z herní letargie a soupeř opět trestal. 5:1. To už však bylo příliš a konečně se začalo něco dít i z naší strany. Roztáhli jsme hru více na obránce a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat, když na 2:5 snižoval Hrmo, který si zběhl na přihrávku z poza branky. Další branku padla po polovině utkání z pěkné kombinace mezi Malečkem a Hoškem, který uklízel balon za bezmocného brankáře. Ke konci třetiny se náš tlak stupňoval, z čehož plynula přesilová hra, kterou dobře dokázal zužitkovat Čáslava. Na přestávku jsme šli tedy již jen s jednobrankovým mankem.

Zbývalo tedy dostatek času na otočení vývoje utkání. Toho si však byl vědom i soupeř, který se uchýlil k silně defenzivní taktice. Tuto neprostupnou hráz jsme překračovali opravdu jen z velikými obtížemi a je ohromná škoda, že střely, které jsme si vypracovali, končily povětšinou mimo bránu soupeře. Lišovským hrálo do karet také to, že menší rozměr haly nedovolil plně rozvinout celou útočnou sílu našeho týmu. Zvrátit stav utkání nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, kterou náš tým vyzkoušel.

FBC Český Krumlov Velešín – T.J. Sokol Lišov 4:5 (Branky: Hanák, Hošek, Hrmo, Čáslava)