Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jekyll a Hyde v Kaplici

27.10.18, v předvečer stoletého výročí založení Československa pořádáme v Kaplici další kolo zápasů jihočeské ligy juniorů. Jako organizátoři máme opravdu silnou sestavu, dokonce si můžeme dovolit ráno po Krumlově nahánět Sama, který, tentokráte díky intoleranci alkoholu, opět zaspal. Další organizační a technické problémy jsou už hračkou.


Jekyll a Hyde v Kaplici
Autor: Radek Hanák | Datum: 5.11.2018 - 00:00 | Zhlédnuto: 4319x

Do prvního zápasu nastupujeme proti Soběslavi, jedinému týmu, který jsme doposud porazili. A pohled to není pěkný, po hřišti se pohybujeme jako mátohy, nedovedeme zpracovat míček, natož přihrát. Není nikdo, kdo by dal hře alespoň trochu řád, tak jak jsme to zatím mohli vidět v předešlých zápasech. Díky individuálním akcím držíme vyrovnané skóre až do poslední třetiny, kdy nám soupeř odskakuje o dvě branky. Pak snižujeme na rozdíl jediného gólu a v posledních 5.minutách se schyluje k velkému dramatu. Sam začíná mít absťák a nedrží nervy na uzdě, za což oprávněně dostává vyšší trest, naštěstí s sebou na trestnou bere hráče soupeře a hra 4v4 nám vyhovuje. Nejenže srovnáváme, ale těsně před koncem přidáváme vítězný gól. Výhra kdy při nás stáli všichni svatí, a kterou se moc chlubit nemůžeme. Pochvalu si zaslouží oba Jakubové, jeden za pozornost a druhý za bojovnost.

FBC Rytíři Český Krumlov - Banes Florbal Soběslav. 7 : 6

Proslov trenéra před druhým zápasem byl krátký a stručný, čekal nás sebevědomý tým budějovického Meťáku, který dosud neprohrál. Bylo jasné, že pokud nezměníme herní projev z předchozího zápasu, nemáme šanci. Dostatečným varováním byl i gól obdržený v první půlminutě. Naštěstí hned z protiútoku vyrovnáváme a hra se mění k nepoznání. Najednou umíme všechno, hrajeme kolektivně, v podání Michala dokonce profesorsky, vše ve vysokém tempu s individuální převahou a do konce třetiny přidáváme další 2 góly. Ve druhé třetině tempo nepolevuje, navíc při chuti je Verča a Šimon, kteří jsou u 4 dalších gólů v řadě. Pak máme k dobru ještě dvě přesilovky, ty hrajeme přesně tak, jak by to mělo být, pár přesných přihrávek, střela, vybojování míčku zpět, uklidnění a znovu do kombinace, dalo by se podle toho vyučovat. Poslední třetina už nemá takové grády, stále ale držíme hru pod kontrolou a navyšujeme skóre, které se v poslední vteřině zastavuje na 10.
K výkonu není co dodat, od Jakuba v bráně až po hroty perfektní, ale ten kontrast mezi oběma zápasy. Ráno bych řekl, že někteří hrají poprvé a po obědě mazácký florbal. Příště budeme muset dát budíček alespoň o hodinku dříve.

FBC Rytíři Český Krumlov - SK Meťák České Budějovice 10 : 3