Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

GOTHIA 2014 - den 3.

Dnešní den přinesl dva zápasy a tím také uzavření základní částí v turnaji. Oba zápasy jsme odehráli v bývalých kasárnách v hale Nya Pjashallen.


GOTHIA 2014 - den 3.
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 4.1.2014 - 13:06 | Zhlédnuto: 4500x

Dneska kluci ještě vyspávali a dopoledne zůstali ve třídě. Já jsem sjel okouknout naši halu na odpolední a večerní zápasy, Nya Pjashallen. Viděl jsem zápas Šťírů16, kteří nakonec se štěstím vyhráli 3:1, když v power play dali do prázdné branky gol. Hala má palubovku a má menší z možných velikostí, 18x36, ale zato v krásně opravených prostorách, viz foto.

Ve 13.30h jsme si udělali poradu a ve 14h vyrazili do boje. V 17.20h začal druhý zápas ve skupině s domácím týmem IBK Göteborg. Soupeř na nás nastoupil ve velkém tempu, přestože jsem kluky nabádal, ať hrají jako včera, začátek nebyl na 100% a ještě byla cítit nervozita. Již ve 4.minutě zápasu nás soupeř protáčel, Hany s Márou zůstali u tyčky a jejich centr otevřel skore, 0:1. Do zápasu jsme se dostávali pomalu, ale přeci jen, na palubovce přibývali souboje a kluci si nechtěli tvrdou hru líbit. Bohužel rozhodčí začal zasahovat jen na jedné straně. Od poloviny první patnáctiminutovky jsme začínali mít tlak a bylo vidět, že jsme lepší, bohužel nám obrana lehce zaspala, vyhozeného míčku se chopil protihráč, Pája si ho úplně nepokryl, a ten z otočky zvýšil na 0:2. O přestávce se kluci uklidnili a bylo z nich cítit odhodlání, naskočili jsme do zápasu a začal náš tlak. Bohužel rozhodčí, kde mohl pískl proti nám. V 7.minutě jsme měli velký závar před brankou a Sedly z otočky snížil, 1:2. Tlak pokračoval, ale rozhodčí nás vyloučil. Po výborně odbráněné přesilovce, jsme opět tlačili a z talku před brankou Kulda doklepl, bohužel rozhodčí neuznal a vysvětlil to výskokem hráče. To už byla viditelná nespravedlnost a diváci se rozdělil na dvě poloviny, ty kteří mlčeli a ty kteří nám fandili a i začínali pískat. Vrchol přišel 3 minuty před koncem, kdy jsme tlačili, soupeř vyhodil, Maury běžel pro míček, soupeř jej porazil, jak Maury vstaval, míček mu přeskočil přes hokejku a rozhodčí ho vyloučil. Na to jsem zaprotestoval, že tak to nebylo, rozhodčí mi to šel vysvětlit a já mu řekl, že výrok je nespravedlivý. V ten moment, jsem byl vykázán an tribunu a kluci dohrávali ve třech, 20 vt.před konce jsme obdrželi na 1:3. Veliká škoda, soupeř nebyl lepší a hlavně hořký pocit nespravedlnosti jsme jen velmi těžko zkousávali.

Zápas FBC Č.Krumlov x IBK Göteborg

Po zápase jsme se jeli navečeřet a na hodinku lehnout do třídy a v 19h jedeme znovu do boje. 

Přestože jsme se nahecovali, zase jsme chybovali v začátcích zápasu a soupeř nás trestal. Nejdříve se hrálo poměrně nervózně nahoru a dolu, lehké šance na obou stranách, ale pak jsme si nepokryli hráče a střely a soupeř vedl 2:0. Naštěstí to nás opravdu nakoplo, náš tlak do brány zesílil a ještě do konce poloviny jsme snížili, když Pepa s Alešem dotlačili míček k brance a Kulda zavěsil. Dvě minuty po začátku druhé poloviny, stejná lajna opět ze stejného tlaku vyrovnala, když pro změnu zavěsil Ája. Za další dvě minuty jsme si z tlaku vynutili faul, kluci ho výborně rozehráli, Sedly střílel a Hajsy srazil, 3:2. Za pár miinut, jsme po obrovském tlaku nezvýšili naše skóre, soupeř vyhodil a při náhodných tečích, se míček vždy vrátil na soupeřovu čepel a ten pro ně šťastně vyrovnal na 3:3. V ten moment se soupeř opět zvednul a měl několik nebezpečných šancí. Z jedné takové, soupeřovo křidýlko při probíhání za brankou uklouzlo na Tomovo čepeli, rozhodčí to posoudil jako podražení a my hráli oslabení. Na vrcholu byl Sedly s Pepou, kluci výborně bránili, vypíchli míček soupeři, Pepa nahrál Sedlymu a ten nás opět poslal do vedení, 4:3. Soupeř se ještě snažil, ale akorát fauloval, my hráli v uplném závěru přesilovku a svůj výsledek jsme si již uhlídali.....jsme v osmifinále :-) ....zítra v 15h!!!

Zápas FBC Č.Krumlov x Mansarps IBK

PLAYOFF skupina