Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

GOTHIA 2014 - den 2.

Turnaj začal. Nás dnes čeká první zápas ve skupině v odpoledních hodinách a slavnostní ceremoniál v podobě přátelského utkání Čechů se Švédy.


GOTHIA 2014 - den 2.
Autor: Daniel Sedlák | Datum: 3.1.2014 - 10:09 | Zhlédnuto: 4355x

Ráno kluci vstávali okolo 9h, zašli do školní jídelny na snídani a pak jsme všichni šli ještě relaxovat do naší třídy. V 11h jsem se sjel podívat do Svingelns haly, kde hráli Šťíři16 a kde jsme měli hrát od 17h i my. Šťíři se poměrně dlouho drželi, z ojedinělé akce dokonce vedli, ale nakonec podlehli 2:1.

Ve 13h jsme šli s klukama na oběd a od 14h nám začali porady ve dvojcích do 15.30h. Museli jsme si vyříkat chyby, kterých jsme se dopouštěli ve včerejším přáteláku, poradit se o pohybu, zakládání útoku, bránění atd. Po poradě jsme přejeli do Svingelns haly a od 17h začal náš první zápas (2x15 min) na Gothia turnaji, s Malmhaug KFUM.

Hned z úvodní bule, Sedly sklepl míček zpět na střed, Hany neváhal a hned vystřelil, 1:0. Ve třetí minutě jsme se dostali pod tlak, kluci nevyhodili a šikovné švédské křídlo se protáhlo od mantinelu do středu a zavěsilo do našeho růžku, 1:1. V 7. minutě zápasu jsme hráli přesilovku, po několikeré výměně dostal míček Maury, vystřelil přízemní střelu, golman vyrazil a Hajsy dorážel, 2:1. Bohužel ještě v této polovině, ve 14.min z akce jako přes kopírák, soupeř se uvolnil na střed a opět do růžku vyrovnal na 2:2. V druhé polovině jsme přece jen častěji dostávali soupeře pod tlak nebo měli nebezpečné výpady. Z jedné takové si Hajsy vyměnil míček se Sedlym, nahráli na Hanyho a ten tahem zvýšil na 3:2. Potom Pepa M.zahrál tělem, rozhodčí to posoudil jako faul a my hráli oslabení. Kluci ho perfektně odbránili, výsledek udrželi a z následného střídání, opět Hany, z otočky od mantinelu zavěsil potřetí. Konečně se probudil, když se v posledních zápasech trochu trápil, takže doufám, že taková forma mu vydrží co nejdéle :-)

Kluci hráli s vynikajícím nasazením, pokrývali velmi dobře pohybujícího se soupeře a nakonec zaslouženě vyhráli.

Po zápase jsme přejeli zpátky do školy, uklidili věci, skočili na rychlou večeři a znovu jeli do města, tentokrát do Scandinavium haly, která měla tu čest, hostit slavnostní zahajovací ceremoniál turnaje Gothia, zápas Česko proti Švédsku. Našim se nedařilo, měli pomalý pohyb a hlavně v první třetině si nevěděli rady jak na soupeře. Švédi hráli nádherně, krásné přihrávky, rychlý pobyb a nemilosrdně přesná střela, zaslouženě vyhráli 13:2.

Zápis ze zápasu

Tabulka naší skupiny