Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Elévové v boji o Milevsko aneb jak jedna prohra rozhodla o osudu Rytířů

Na závěr sezóny byli Rytíři pozváni k boji na půdu města Milevska. Na bojiště se sjelo několik hord z okolí, vyzbrojených holemi a velkým odhodláním urvat si pro sebe část území a bohatství města. Na obranu byly povolány tři družiny pečlivě vybraných bojovníků a bojovnic z řad domácích, připravených své území a majetek nedat zadarmo.


Elévové v boji o Milevsko aneb jak jedna prohra rozhodla o osudu Rytířů
Autor: Tomáš Hrachovský | Datum: 30.5.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 4795x

Krátce po přesunu na místo se protivníci rozdělili do dvou skupin po pěti a začaly vzájemné souboje na dvou územích. V urputných soubojích se proti sobě postavily vždy skupiny čtyř bojovníků jištěných vzadu strážcem svatyně. Ve chvílích, kdy útočná snaha první linie začala polevovat, byla do boje vyslána linie druhá a takto se protivníci utkávali až do okamžiku vítězství jedné či druhé strany, popř. uzavření příměří.

      V prvním střetu s pelhřimovskými měli krumlovští velkou převahu a dvakrát úspěšně zakončili své výpady. V dalším průběhu však přes dostatek příležitostí nedokázali soupeře dorazit a ten trestal jejich lehkovážnost. Nejprve z náhodné akce a když do konce boje zbývaly necelé dvě minuty, dělovou ranou z levého křídla soupeř srovnal do nerozhodného stavu. Snad únava, možná nepozornost našich obránců způsobila, že v posledních vteřinách pronikl našimi řadami neohrožený bojovník soupeře a zasadil nám rozhodující úder, který rozhodl o tom, že Rytíři z první výzvy odcházeli se sklopenými hlavami.

       V druhém souboji Rytíři napadli milevské Draky. Rytíři znovu dvakrát rychle a přesně udeřili, domácí se však nevzdali a oplatili stejnou mincí. Nakonec Rytíři museli uznat kvalitu soupeře a s Draky si podali ruce na důkaz smíru. Pokud nechtěli Rytíři odjet s prázdnou, museli třetí souboj s Petrovicemi vyhrát. Od začátku bušili do obranných řad protivníka, úspěšně odráželi nebezpečné protiútoky a zaslouženě vybojovali první vítězství.

      Nejtěžší boj ve skupině však krumlovské čekal na závěr proti Žralokům z Písku. Žraloky, kteří všechny dosavadní soupeře vyprovázeli s výpraskem, Rytíři jednou dokázali přelstít a soupeři nedovolili víc než žádat o příměří.

     Přes jedinou smolnou porážku Rytíři museli dát za vděk až předposledním místem ve své skupině, kdy scházelo velmi málo k posunu o jedno nebo dokonce dvě místa nahoru. Přes zklamání se Rytíři pokusili získat alespoň částečnou satisfakci v rozhodující bitvě s domácí družinou děvčat. Přestože se jednalo o děvčata, Rytířům nic nedarovala a těsné vedení museli Rytíři bránit až do samotného závěru.

        Milevsko nakonec vyloupili nájezdníci ze Strakonic, když z cesty odstranili všechny protivníky včetně píseckých Žraloků v posledním souboji nejlepších.

Nás může těšit, že jsme v žádném utkání nepropadli, dokázali jsme uhrát vyrovnaný výsledek s druhým týmem turnaje, vyhrát nad pátým týmem, potrápit a smolně prohrát se čtvrtým. Jen špatné proměňování šancí a ve dvou případech nezvládnuté konce utkání nás připravili o podstatně lepší umístění. Díky elévové za skvělou sezónu!