Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Dorost si z posledních zápasů sezóny přivezl plný počet bodů

Dorostenci se v sobotu 18.3. vydali na poslední dva zápasy do Dačic. Z pohledu tabulky již zápasy nic neřešily, šlo o to, si zápasy jen užít.


Dorost si z posledních zápasů sezóny přivezl plný počet bodů
Autor: Václav Čáslava | Datum: 22.3.2017 - 23:00 | Zhlédnuto: 3907x

Tentokrát jsem na cestu vyrazili s obměněným kádrem:

G: J. Šítal  O: Michal Čapek Forst, Filippo PlayboyMassaro, Martin Mráz

Ú: Daniel Křen Kolín, Weronika Trkovská Wunschová, Jindřich Lev Kordík, Matěj Bobík Beniačik

David Pínďa Dvořáček, Samuel Myšpulín Mazzola, Fanda Hlásek a Tomáš Provokatér Hanák

Cestu si krátili shlédnutím Čtyrlístku ve službách krále, Babara a německé abecedy. Při asi hodinovém rozhovoru o Mickeyho klubíku, který řídil především J. Kordík, vznikl i nový tajný pokřik na zápas. Na parkovišti před halou jsme strávili dalších 20 minut předzápasovým video- rozborem soupeře (Jen počkej zajíci).

FBC Český Krumlov : SK Kardašova Řečice  7:5 (5:1 0:2 2:2)

            Krumlovští do zápasu vlétli ve velkém stylu, hned po 24 vteřinách se prosadil M. Forst, asistoval mu D. Kolín. Domácí zápasu dominovali a nezastavil je ani fakt, že ve třetí minutě usedl na trestnou J. Kordík. I ve čtyřech nepustili soupeře za půlící čáru, ba naopak sami navýšili skóre, když se po přihrávce S. Mazzoly prosadil T. Hanák. O minutu později projel Hanák celým hřištěm a zasunul míček pod padajícího brankáře 3:0, no zasunul, vypadalo to jako by byl na brigádě někde na farmě a zrovna kydal hnůj, když míček opustil vidle, všichni se modlili, aby brankovou čáru přelezl. Na to se však historie neptá. Krumlov stále napadal rozehrávku hostujícího týmu a nepouštěl ho vůbec za půlící čáru. Na 4:0 zvýšil D. Kolín. Řečice se do útočného pásma podívala jen sporadicky na pár vteřin, a to i když hrála další přesilovku za vyloučeného F. Massara (mimochodem kdybychom hráli hokej, tak to byl výstavní bodyček). Krumlovští se i v oslabení hnali do útoku, jisti si svou herní převahou, z toho pramenila velká nedůslednost, a když potřetí během oslabení nahráli soupeři přímo na hokejku, byli potrestáni v podobě míčku v jejich síti 4:1.   I tak byl na hřišti takřka jeden tým a v čase 13:02 zvýšil T. Hanák na 5:1. I v následném oslabení při vyloučení M. Mráze si domácí vypracovali další šance, bohužel žádnou již neproměnili.

            Od druhé třetiny Krumlov přestal úplně hrát, hráči začali sólovat a většinu míčků ztráceli hned na půlce. Vynechali i napadání a pozdě přistupovali k hráčům, jako kdyby už bylo po zápase. Hostující Kardašova Řečice byla ve druhé třetině lepším týmem. Na hru Krumlova se nedalo příliš koukat a v osmé minutě za to byl potrestán v podobě hned dvou branek 5:3. Ke konci třetiny se rozohnil F. Massaro, když ho D. Houdek stáhnul za ruku, a oba přelítli přes domácího brankáře.

            Před poslední částí dostali hráči pokyn vrátit se k napadání a kombinační hře. Z kraje třetiny to tak i fungovalo, kluci napadali a v čase 2:14 uklidil jeden z vybojovaných míčků do sítě S. Mazzola, jenže to bylo ze strany domácích vše. Sice měli plno šancí, především M. Forst pálil jednu střelu za druhou a s ostřelováním rohového praporku mu zdatně sekundoval T. Hanák, ale hra byla až tragická, spíš se blížila scénkám z předzápasového videa. Kluci se spíš začali soustředit na osobní souboje, S. Mazzola na poslední chvíli uhnul před téměř jasným knock – outem a soubojů přibývalo. Činil se především D. Houdek, po jednom dohrání F. Massara, po odpískání a následným řečem, už byl upozorněn domácím trenérem, ať se uklidní a následně i rozhodčím zápasu. Na hřišti se chaoticky pohybovalo deset hráčů a kdyby neměli v rukou tyče s plastovým děrovaným koncem, málokdo by to nazval florbalem. Domácí trenér se hráčů jen optal, jestli ještě budou tenhle zápas hrát a jestli hodlají i dát branku, odpovědi se však nedočkal. Když pak na hřišti viděl scénky z Toma a Jarryho, na střídačce mu najednou seděli Zajíc s Vlkem, Kojot a Lišák a na jejím konci Pat a Mat, v klidu se opřel o sloup a jen sledoval co ještě vymyslí. Když hosté v čase 13:43 snížili na rozdíl jedné branky a na lavičce Krumlova panovala anarchie, zkusil trenér udělit ještě jeden pokyn:                ,, Zkuste ten zápas neprohrát:)". Ke konci zápasu ještě Houdek sundal domácího hráče a vzápětí se snažil vyzvat na pěstní souboj usmívajícího se M. Mráze, po cestě na trestnou mu nastavil nohu M. Forst (hlavně nenápadně) a inkasoval pěstičkou do břicha. A komedie byla takřka u konce, půlminuty před koncem nahrál M. Mráz T. Hanákovi na poslední branku zápasu 7:5. Jako finále pak p. Houdek ani nešel podat ruku soupeřům, a tak si vysloužil ještě posměšné narážky.

V mezizápasové pauze jsme naše předešlé 3D představení zajedli a zapili v místní restauraci. Tedy našli se tu opět jedinci, co toho zvládli více. Po volném losu mobilních zařízení volali výsledek zápasu domů se snahou napodobit hlas majitele mobilu. Nevím, jestli se to na opačné straně sešlo s pochopením (Filipe, přijdeš na trénink nebo už jsi mrtev?). Naše čerstvě zasnoubená členka týmu si dala sprchu s F. Massarem, složenou z Kofoly a řízku. A velký úspěch měla i návštěva takřka národní galerie, všech 10 hlasů z pěti možných zklidila fotka Mišáka F. v koupelně před zrcadlem. Na závěr pak došlo ještě k shlédnutí žížaláků a opět Jen počkej zajíci s bleskovým zjištěním Filipa:,,Vždyť  je to ruský." Před zápasem jsme ještě stihli návštěvu ZOO, bohužel ve výběhu měli pouze Lva.

FBC Český Krumlov : SK Meťák Č. Budějovice  12:1 (4:1 3:0 5:0)

Nám v zápase už o nic nešlo, ale Meťák potřeboval v posledním zápase uhrát alespoň bod, aby se posunul na 4. místo před Písek. Jelikož jsme měli stejnou šatnu, proběhlo již před zápasem malé hecování některých jedinců, ti duchapřítomnější se domlouvali se soupeřem na remíze 5:5, za drobnou úplatu popřípadě cestu na Prag-Games :).

            Od začátku jsme zápasu dominovali, jen gólově jsme to nedokázali vyjádřit, a tak to zprvu připomínalo takový ten zápas, kdy jste lepším týmem, máte mraky šancí, ale prohrajete 2:1. První branka padla až v osmé minutě, když rozvlnil síťku J. Kordík. A opět přišlo plno zahozených šancí, především druhá a třetí pětka nedokázala vstřelit branku i když šancí si vytvořili nespočet. Ve dvanácté minutě S. Mazzola nádherným pasem z rozehrávky našel T. Hanáka, před kterým už byla jen prázdná branka 2:0. O minutu pozdeji se dokázali prosadit hosté, ale pro ně nadějný stav trval jen necelou minutu a ke slovu se přihlásil M. Forst. Nejprve jeho střelu, po skvělé práci na brankovišti, dorazil za hostujícího brankáře D. Kolín a o půl minuty později v rychlém protiútoku předložil přihrávku na střed M. Beniačikovi, jenž krásnou střelou do šibenice zvýšil již na 4:1. Za tohoto stavu skončila první třetina.

            Tentokrát kluci nepřipustili stejnou blamáž jako v prvním zápase a pokračovali v nasazeném tempu. Ve čtvrté minutě povolil míček na obranu T. Hanák a M. Mráz vymetl pavouky z levého rohu branky. O minutu později předvedl své kličky u soupeřovi branky D. Kolín. Do míčku se tak zamotal, až obelstil hned dva soupeře, narazil si míček o nohu a brankovou konstrukci a zasunul pod žasnoucího brankáře. Gólový účet třetiny uzavřel sólojízdou přes celé hřiště M. Forst 7:1. Ke konci třetiny soupeř už úplně rezignoval, svůj díl na tom, krom velkého rozdílu na ukazateli skóre, měl asi i první zápas, který hosty stál mnoho sil. A tak Krumlov vesele kombinoval, branka však již v prostřední části nepadla.

            Snaha hostů, s výsledkem ještě něco udělat, padla hned po 7 vteřinách poslední třetiny této sezóny. T. Hanák vyhrál buly dopředu pro D. Kolína, ten mu míček z první vrátil a Tomáš ho blafákem uklidil do branky. Do začátku třetí minuty kluci upravili na 10:1, nejprve se trefil D. Kolín, když završil hattrick a podepsal si ortel nad svou účastí na Pragu-game. A pak se po přihrávce D. Dvořáčka prosadil M. Mráz, když vymetl i druhý horní roh Zemanovy branky. Své velké příležitosti měla i W. Trkovská, ale zrovna snila o "Ufonu" a branku pouze minula.  Na 11:1 upravoval ve čtvrté minutě F. Hlásek. Zápas se již dohrával a domácí se snažili svýma přihrávkama hledat M. Mráze usilujícího o hattrick, většina akcí tak byla přehrána. V jedenácté minutě pak uzavřel skóre zápasu Michal Čapek Forst. 


Po zápasu pak proběhla velkolepá oslava v podobě odšpuntování šampaňského, zkropení dresů a málem zlomení dvou párů nohou a pár žeber. A konečně mohla započít dlouhá pouť domů okořeněná již tradiční zpovědí naší kapitánky redaktorem měsíčníku pro dospělé F. Massarem.