Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Dorost prodloužil svou šňůru bez prohry na šest zápasů

Krumlovští dorostenci se v neděli 22. 1. vydali na další zápasy do Soběslavské sportovní haly. Od konce listopadu zatím neprohráli a sérii chtěli prodloužit, v cestě jim však stál druhý tým tabulky z Dačic a nepříjemný soupeř z Českých Budějovic.


Dorost prodloužil svou šňůru bez prohry na šest zápasů
Autor: Václav Čáslava | Datum: 23.1.2017 - 10:37 | Zhlédnuto: 3582x

Od Dačic jsme hned v prvním turnaji dostali výprask 10:3, ale v druhém zápase jsme pečlivou taktickou hrou zvítězili 4:2. Proti Meťáku jsme o body u obou předešlých utkání přišli v závěru zápasu, v prvním jsme prohráli 4:2, když se nám nepodařila snaha o vyrovnání při hře bez brankáře, a v druhém jsme neudrželi vedení 6:4 a pouze remizovali 6:6.

FBC Český Krumlov : TJ Centropen Dačice  8:5 (3:3|0:2|5:0)

Do utkání jsme vstoupili dobře, hned druhé střídání nám přineslo první branku. Michal Forst obešel protihráče a po křídle a krásným pasem poslal Tomáše Hanáka do samostatného úniku, ten nedal brankáři sebemenší šanci. Vedení domácích však netrvalo ani minutu, Morávek oplatil stejnou mincí, volnil se po mantinelu, natlačil se před Forsta a takřka z nulového úhlu vymetl šibenici 1:1. V deváté minutě šli domácí opět do vedení, Mazzola, Hanák a Kolín rozebrali soupeře a poslední jmenovaný uklízel takřka do prázdné branky.  40 vteřin tak dlouho vydrželo vedení Krumlova, Přikryl se obtočil kolem Beniačika a z otočky vyrovnal.  A do třetice šli krumlovští do vedení, V. Wunschová vybojovala v souboji míček, protihráče k udivení všech odlítl a skončil v mantinelech, a předložila míček F. Hláskovi, ten se z mezikruží nemýlil. Minutu před koncem první části využil závaru před domácí brankou T. Přikryl a srovnal na 3:3. 

                Začátek druhé části nám vůbec nevyšel, po 38 vteřinách si na nahrávku zpoza branky naběhl Henzl  a rozvlnil síťku domácí branky. O dvě minuty později to bylo už 3:5, když se stejným způsobem prosadil Málek.  Proti dalšímu navýšení skóre z podobné situace byl Jakub Šítal v krumlovské brance. Krumlovští naštěstí opět zabrali a hra se vyrovnala. Šance byly na obou stranách, tu největší zahodil T. Hanák, když obešel protihráče, položil si brankáře, ale při zakončení do odkryté branky mu míček sjel z čepele a skončil pod ležícím brankářem.  Svou šanci neproměnil ani M. Beniačik, a tak do konce třetiny branka nepadla.

                Třetí třetina patřila krumlovským. Ve druhé minutě objel branku Kolín a poslal míček na Hanáka, ten křižným pasem nalezl Mazzolu, jenž snížil na 4:5. Domácí dále bránili střední pásmo a čekali na své šance z protiútoků. V sedmé minutě vybojoval T. Hanák na půlce míček, prohodil ho kolem obránce, položil si brankáře a srovnal na 5:5. Takřka v zápětí šel Tomáš znova sám na brankáře, jenže snaha ho přelobovat mu nevyšla.  I hosté si vytvořili své šance, ale J. Šítel si s nimi poradil, s jedním míčkem si dokonce chvilku zažongloval , nakonec ho však uklidil do bezpečí. V čase 9:21 si na Mazzolovu přihrávku zběhl M. Mráz a strhl vedení na stranu Krumlova. A hned další střídání náskok navýšili, Hlásek našel křížnou přihrávkou Forsta a ten se z první nemýlil.  Hostům nepomohlo ani odvolání brankáře,  domácí je již nepustili do žádné šance, ba naopak, dvě minuty před koncem zápasu upravil střelou do odkryté klece D. Kolín na konečných 8:5.

,, Musím všechny hráče pochválit za velmi dobrý výkon, nenechali jsme se soupeřem přehrát, branky padaly víceméně po osobních chybách, kterým jsme se od půlky zápasu vyvarovali. Důležitým faktorem bylo, že kluci neupustili od naší hry, sice reptali a chtěli napadat, ale poslechli, a počkali si na své šance, které přišly. Dále, že je nerozhodily provokace od hráčů Meťáku,  hlavně směrem k Danovi Kolínů ve druhé třetině.  Jako zadostiučinění bylo, jak jim spadla brada, když jsme zápas otočili.,,              

 

SK Meťák Č. Budějovice  :  FBC Český Krumlov 1:7 (0:3|0:1|1:3)

Před druhým zápasem si zavzpomínal hráč Písku na Nagano a zahrál nám scénku z demolice hotelu týmem USA. V jeho podání to odnesly jen dveře šatny novým větracím otvorem.

V zápase jsme měli hned od začátku převahu a ač se do statistik zapisovali jen  hráči druhé pětky,  vytvářeli si velké šance i hráči té první, především Veronika dávala svým soupeřům pořádně zabrat. Skóre otevřel ve čtvrté minutě S. Mazzola střelou nad brankářovu nohu, asistoval T. Hanák. V osmé minutě pro změnu vyzval ke skórování D. Kolína. Ve dvanácté minutě to bylo již 0:3, tentokrát si Dan s Tomášem role vyměnili a T. Hanák vymetl takřka z nulového úhlu šibenici. 

Zápas byl hodně odlišný oproti tomu předchozímu, větší hřiště nám svědčilo, domácí nemohli přistoupit k tvrdé hře, díky které minulý zápas vyrovnali.  V poklidném tempu tak v druhé třetině navýšil opět D. Kolín na 0:4.

A obraz hry se nezměnil ani v poslední části. Ve čtvrté minutě si vyšel na procházku hřištěm M. Forst, zpoza vlastní branky dojel až před tu soupeřovu a rozvlnil síťku popáté. V deváté minutě prošlo do branky i nahození T. Hanáka a začal jeho a Kolínův hon za hattrickem. Hanák se ho přeci jen dočkal, když mu v oslabení poslal přihrávku F. Massaro, a tak na hřišti mohla přistát i jedna čepice.  Škoda, že kluci v závěru zápasu už mysleli na blbosti, jako dohrát zápas s hokejkou s opačným držením, místo na svého brankáře a jeho čisté konto.  50 vteřin před koncem tak dali soupeři příležitost na čestný zásah, které se chopil, a snížil na konečných 1:7.

 

Sestava:

G: Šítal Jakub

0b1:Massaro Filippo, Forst Michal

Ú1: Wunschová Veronika, Beniačik Matěj, Hlásek František

Ob2: Mráz Martin

Ú2: Hanák Tomáš, Mazzola Samuele, Kolín Daniel