Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

"Domácí utkání" v Sezimáku vítězně

O víkendu se po delší odmlce konečně představili na hřišti muži A. Přestože se jednalo o domácí utkání, museli jsme zápasy odehrát v sezimoústeckém azylu. Náš tým chtěl odčinit především nevýrazné výkony z posledních dvou turnajů, ze kterých vytěžil pouhé tři body.


Autor: Josef Čížek | Datum: 22.2.2018 - 15:39 | Zhlédnuto: 4823x

FBC Český Krumlov Velešín – TJ Sokol Lišov 7:4

První utkání s Lišovem přineslo přesně to, co jsme očekávali. Tvrdou fyzickou hru proti běhavému soupeři. Ten spoléhal především na rychlé ruce a nohy svého nejproduktivnějšího hráče Marka Wernera. I když jsme znali jeho kvality a přesně jsme si řekli, jak na něj budeme hrát, od začátku to s ním nebylo jednoduché. Hrozil z téměř každé situace a po několika nebezpečných střelách se mu ve čtvrté minutě podařilo obejít jednoho z našich obránců a pod padajícím brankářem poslal svůj tým do vedení. Hra se přesouvala ze strany na stranu, kdy měl solidní příležitost Hanák, který však trefil jen boční síť, ale se všemi ostatními pokusy si hráči v maskách poradili. V sedmé minutě se náš tým dočkal vyrovnání. Hanák se tentokrát proměnil v nahrávače, poslal míček na křídlo Čížkovi, který se pokusil vystřelit přes obránce. Tečovaný míč změnil směr, na nějž už soupeřův brankář nedokázal reagovat, a od horní tyče se odrazil do brány. Jestliže byl vyrovnaný stav, hra tomu odpovídala také. Útoky se střídaly na obou stranách, ale obránci a brankáři byli po zbytek první třetiny bezchybní.
Druhá třetina měla z naší strany výrazně zvyšující se tendenci. Začali jsme hrozně. Už ve druhé minutě jsme nechali utéct soupeře do protiútoku, ze kterého se dostal podruhé do vedení. Proto jsme museli zvýšit obrátky naší hry. Přitlačili jsme soupeře k jeho brance a jeho brankář se ocital v neustálé permanenci. Dokázali jsme roztáhnout hru na všech pět hráčů v poli, což mělo kladný efekt na skóre. Při jednom z dalších útoků musel rozehrávat soupeřův obránce tísněn naším hráčem a trefil se přímo na hůl Čížka, jenž nahrál na nehlídaného Hajsáka, před kterým se odkryla naprosto prázdná branka. Touto příležitostí náš hráč nepohrdl a srovnal skóre. Po minutě další hry bylo ještě veseleji. Po křídle se výborně uvolnil Forst, nasadil kličku obránci a řítil se sám na brankáře. V tom okamžiku byl však faulován a rozhodčí správně odpískal samostatný nájezd. Exekuce se chopil Hrmo, jenž si zkušeně položil brankáře a z úhlu strhl vedení na naši stranu.
Poslední část jsme nechtěli začít pasivně, což se nám povedlo. Naše obrana soupeře nepouštěla k žádným nebezpečným situacím, naopak svými dobrými přihrávkami vybízela útočníky ke skórovaní. Bylo tomu přesně tak i v páté minutě, kdy se probil Hrmo po pravém mantinelu, odkud našel volného Hanáka, který se v podobných situacích mýlí jen výjimečně. Neuběhlo ani dvacet sekund a radovali jsme se již z třígólového vedení. Na nahrávku tentokrát Hanáka si z druhé vlny seběhnul Hrmo a nedal brankáři šanci. Spolupráci H + H si vyzkoušela ona dvojice i v dalších minutách. Příležitost se naskytla ve volném úderu z velice nadějné pozice. Hrmo lehce přiťukl balonek na florbalku Hanáka a ten z rychlé otočky vystřelil přesně vedle hlavy pošesté překonaného gólmana. V tuto chvíli jsme již kráčeli k důležitým třem bodům. Ještě v desáté minutě zatáhl Forst balonek do rohu, kde se zbavil obránce a hledal rychlou brankou spoluhráče. Přestože nahrávka nebyla nejspíš tak myšlena, zpracoval si ji Mačejný, chvíli se přetlačoval v předbrankovém prostoru se soupeřem, než uklidil balonek pod horní tyčku. Zbytek zápasu jsme si chtěli pohlídat výborný výsledek, což se nám spíše nepovedlo, jelikož nám dvakrát upláchl – kdo jiný než – Werner a dvakrát dokázal skórovat.
FBC Český Krumlov Velešín – TJ Sokol Lišov 7:4

(Branky: Hanák 2x, Hrmo 2x, Čížek, Forst, Hajsák)


Hippos Žďár nad Sázavou B – FBC Český Krumlov Velešín 3:4

Druhé utkání jsme sehráli s týmem, který okupoval čtvrté místo právě před naším týmem. Hroši ze Žďáru totiž budili relativní respekt, navíc s sebou přivezli několik juniorů, což je vždy ošidné.
Hra byla zvláště z naší strany rychlejší a dynamičtější. Dokázali jsme kombinovat, prolínat se v obraně i v útoku a hrozit v nebezpečných situací. Z aktivity jsme vytěžili také první branku utkání. Šandera vyslal po křídle Forsta, který jako v prvním utkání před trestným střílením obešel svého bránícího hráče a tentokrát nefaulován dokázal propálit brankáře. Často se nám stává, že po prvním vstřeleném gólu polevíme v aktivitě a přenecháme iniciativu soupeři. Tentokrát tomu tak nebylo. Stále jsme se tlačili do útoku a naše obrana pracovala v nejlepší součinnosti jak s brankářem, tak s útočníky. Navýšení skóre jsme dosáhli v osmé minutě. Po nevýrazné rozehrávce soupeře se do souboje opřel před žďárskou brankou Čížek, jeho přičiněním se míček dostal až k Hanákovi, který velice tvrdě vystřelil a propálil vše, co měl před sebou. Ve zbytku třetiny jsme již neskórovali, ale co bylo důležitější, ani jsme neinkasovali, zejména kvůli perfektnímu výkonu obrany a brankáře.
Prostřední část se nám povedlo otevřít gólem. Soupeř se ještě nestačil ani rozkoukat a už to bylo 3:0. Hrmo se dostal po mantinelu k úniku, obránci si více hleděli možných nahrávek, a proto to všechno vzal náš obránce na sebe a perfektně vymetl všechny pavučiny v rohu žďárské brány. V tuto chvíli jsme byli na koni a soupeř nám příliš nestačil. Šance střídala šanci, ale našim hráčům se je nedařilo proměňovat. Z ojedinělé šance se přeci jenom podařilo Žďáru snížit. Šlo o rychlý protiútok, který končil nahrávkou na střed, kde stál osamocený hráč. Pod přesouvajícím se Ondřichem se balonek dostal do sítě. I na tuto branku jsme však dokázali odpovědět. V podobném formátu jako při předešlém gólu se z Hrma stal nahrávač, všiml si nehlídaného Čížka, který ze středové pozice zamířil na vzdálenější tyč těsně nad nohu brankáře.
Opět zde tedy byl úkol ubránit nadějný výsledek. To nám však soupeř nechtěl dovolit. V čase 2:41 třetí třetiny to byl opět žďárský kapitán, který vsítil kontaktní gól. Dvougólový náskok však držel, zejména díky perfektní práci našich obránců, až do soupeřovy power-play. Při té se našemu týmu dokonce dvakrát naskytla možnost zakončit do prázdné brány, ale ani jednou z toho nebyl míček v síti. Naopak po špatné přihrávce v útočném pásmu se minutu a půl před koncem přiblížil soupeř na rozdíl jednoho gólu. V posledním zbývajícím čase však míček na své holi udržel za naší bránou bezpečně Wunch, a proto jsme se mohli radovat z dalších tří cenných bodů do tabulky.

Branky: Forst, Hanák, Hrmo, Čížek

Asistence: Šandera, Čížek, Hrmo

Sestava: Ondřich, Mačejný, Hrmo, Hajsák, Sedlák, Hanák, Doležal, Šandera, Čížek, Forst, Wunsch

Výsledky v tabulce